Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любов подібна до кільця, де ні початку, ні кінця

Представники університету відвідали Туркменістан


2 Квітня 2013 p.

Директор Інституту туризму Прикарпатського національного університету, професор Володимир Великочий і начальник науково-дослідної частини, доцент Олег Білоус перебували з візитом в Туркменістані. Поїздка відбулася на запрошення Президента Академії наук Туркменістану Гурбанмурата Мезілова з метою участі в заходах, присвячених святкуванню в Туркменістані свята Новруз.

У Державному Палаці «Рухієт» під головуванням Президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова відбулося пленарне засідання Міжнародної конференції «Новруз – свято миру та гуманізму» у якому взяли участь Володимир Великочий і Олег Білоус.

У залі засідань зібралися численні учасники форуму. Серед них - керівники і депутати Меджлісу Туркменістану, члени уряду, керівники військових і правоохоронних органів, акредитованих в Ашхабаді дипломатичних місій і міжнародних організацій, громадських організацій, Академії наук Туркменістану, міністерств і відомств, вищих навчальних закладів, а також наукової і творчої інтелігенції, вітчизняних і зарубіжних ЗМІ.

Більше 30 держав світу делегували представників наукової еліти своїх країн для участі у Міжнародній конференції «Новруз - свято миру та гуманізму». У числі зарубіжних учасників - керівники і представники Академій наук, великих наукових і культурних центрів, вищих навчальних закладів, Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), вчені зі світовим ім'ям.

У ході пленарного засідання виступили Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, заступник Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй, Генеральний директор Відділення ООН у Женеві Касимжомарт Токаєв, Президент Ісламської Республіки Іран Махмуд Ахмадінеджад, Президент Ісламської Республіки Афганістан Хамід Карзай, Президент Республіки Таджикистан Емомалі Рахмон, Президент Ісламської Республіки Пакистан Асіф Алі Зардарі, Президент Республіки Татарстан Російської Федерації Рустам Мінніханов, міністр енергетики і природних ресурсів Турецької Республіки Танер Йилдиз, керівник офіційної делегації Азербайджанської Республіки, заступник прем'єр-міністра Азербайджану Ельчин Ефендієв, заступник голови Меджлісу Республіки Казахстан Кабібулла Джакупов, міністр культури, інформації та туризму Киргизької Республіки Султан Раєв.

Міжнародна конференція «Новруз - свято миру та гуманізму» продовжила свою роботу в трьох секціях: «Сучасні можливості святкування Новруз в епоху могутності і щастя», «Джерела та історіографія з історії свята Новруз», «Вплив свята Новруз на розвиток матеріальної і духовної культури Сходу». Робота секцій пройшла в конференц-залах Інституту міжнародних відносин Міністерства закордонних справ Туркменістану, Туркменського державного інституту культури і Академії наук Туркменістану. Володимир Великочий і Олег Білоус прийняли учать в роботі секції №3, яка проходила в приміщенні конференц-залу Академії наук Туркменістану.

На церемонії закриття Міжнародної конференції «Новруз - свято миру та гуманізму», що відбулася в Туркменському державному університеті імені Махтумкулі під головуванням Президента Академії наук Туркменістану Гурбанмурата Мезілова були підведені підсумки її роботи.

Учасники міжнародної конференції також мали можливість ближче познайомитися із традиціями святкування Новруз. Головні урочистості проходили в передгірській долині Ахала - на історичній землі, що зберігає в собі пласти древніх цивілізацій і де бере свої витоки легендарна Ахалтекінська породи коней.

За традицією, яка зародилася багато століть тому, для проведення масового свята була вибрана мальовнича місцина на лоні природи.
Після завершення пленарного засідання Міжнародної конференції «Новруз - свято миру та гуманізму», Президент Туркменістану та запрошені гості - заступник Генерального секретаря ООН, Президент Ісламської Республіки Афганістан, Президент Ісламської Республіки Іран, Президент Ісламської Республіки Пакистан, Президент Республіки Таджикистан, Президент Республіки Татарстан у складі Російської Федерації, керівники делегацій Азербайджану, Казахстану, Киргизстану та Туреччини разом з іншими учасниками Міжнародної конференції відвідали Ахалську долину.

Тут розкинуло свої володіння містечко зі східної казки. Просторий луг став величезною сценою для святкування, а його декораціями - відтворене з усіма невід'ємними атрибутами традиційного укладу життя туркменське селище. Дорога, що вела до святково оформленого місця урочистостей, прикрашена п'ятьма – за кількістю велаятів в Туркменістані - символічними воротами, за якими виднілися юрти з доглянутими двориками, високі гойдалки, великий білий намет для головної сцени.

Прибулих почесних гостей вітали представники уряду, Меджлісу, дипломатичного корпусу, акредитованого в Туркменістані, громадських організацій, почесні старійшини, жителі Ахалського велаяту і туркменської столиці. Серед гостей торжества також були журналісти зарубіжних і вітчизняних ЗМІ.

Під час перебування в Туркменістані Володимир Великочий і Олег Білоус зустрілися з Президентом та Віце-президентом Академії наук Туркменістану, директорами Інституту історії, Інституту археології і етнографії, Інституту сейсмології та представниками інших академічних і навчальних закладів Туркменістану. В ході зустрічей обговорено можливі напрямки співпраці науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та науковців Туркменістану.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 585
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Травень
2024
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців