Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Радіючи, що Вас носять на руках, не забудьте стежити за тим, куди Вас несуть

Блог на БРІЗ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342 559 066
Надання статусу учасника бойових дій
29.7.2021, 16:17

До Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Місцевий центр) звернувся клієнт (далі – Заявник) з питання підготовки процесуальних документів та представництва його інтересів з питань надання статусу учасника бойових дій.

Розглянувши звернення клієнта, для забезпечення належної підготовки процесуальних документів та представництва інтересів у суді, прийнято рішення про уповноваження працівників відділу правопросвітництва та надання безоплатної вторинної правової допомоги Місцевого центру для надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнту.

Підготувавши адміністративний позов до ГУНП Національної гвардії України про визнання протиправним та скасування рішення Комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій Головного управління Національної гвардії України (далі – Комісія) і надання Позивачу статусу учасника бойових дій.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що у період з 17.05.2013 по 27.06.2014 Позивач проходив військову службу. На підставі Указу Президента України від 17.02.2015 №88/2015 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році» Позивач 22.04.2015 звільнений в запас.

Однак, на час прийняття рішення, правових підстав для надання статусу учасника бойових дій Позивачу немає, оскільки в наданих на розгляд Комісії матеріалах термін залучення позивача до проведення АТО складає 27 календарних днів, що не відповідає вимогам Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій.

Позивач вважає таке рішення Комісії безпідставним, оскільки його безпосередня участь у період з 01 по 27 червня 2014 року та належним чином підтверджена, а тому застосуванню підлягають правові норми Порядку в редакції, яка діяла на час їх виникнення, тобто до набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.2016 № 602, оскільки закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії у часі та просить суд позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Суд зазначає, що матеріали справи не містять інформацію про те, що протягом місячного строку після завершення особою виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення до Комісії подавались документи щодо встановлення Позивачу статусу учасника бойових дій, що свідчить про недотримання командиром військової частини 3024 Національної гвардії України вимог Порядку.

У разі відмови в наданні статусу учасника бойових дій питання про надання особі зазначеного статусу може повторно виноситися на розгляд Комісії за рішенням керівника відповідного міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади чи іншого державного органу.

Аналізуючи норми  закону, які регулюють дані відносини, суд приходить до висновку, що законодавством чітко визначено сукупність обставин, за яких особа може отримати статус учасника бойових дій.

Суд зазначає, що до Комісії Позивач звернувся самостійно та подав необхідні документи для встановлення йому статусу учасника бойових дій.

За таких обставин, документи, що подавалися на розгляд Комісії на переконання суду містять достатні докази для відповідного висновку про наявність у позивача права на набуття статусу учасника бойових дій.

Відтак, висновки Комісії, від 05.11.2020 № 14 щодо відсутності необхідного терміну залучення Позивача до проведення АТО, є безпідставними та такими, що спростовуються наявними в матеріалах справи доказами.

Належних і достатніх доказів, які б спростовували доводи Позивача, відповідач під час розгляду справи не надав оскільки не скористався правом подання відзиву на позовну заяву.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Позивача є обґрунтованими, а позов таким що підлягає до задоволення:

  • визнати протиправним та скасувати рішення Комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій Головного управління Національної гвардії України від 05.11.2020 №14 про відмову в наданні статусу учасника бойових дій ОСОБА_1 .
  • зобов`язати Комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій Головного управління Національної гвардії України прийняти рішення про надання Позивачу статусу учасника бойових дій.

Номер справи № 300/54/21

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: https://reyestr.court.gov.ua/Review/96210240


Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців