Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто боїться горобців, проса не сіє

Блог на БРІЗ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342 559 066
Квартирний облік війсковослужбовців
29.7.2021, 11:30

До Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Місцевий центр) звернувся клієнт (далі – Заявник) з питання підготовки процесуальних документів та представництва його інтересів з питань визнання незаконним рішення житлової комісії про зняття з квартирного обліку та поновлення на квартирному обліку.

Розглянувши звернення клієнта, для забезпечення належної підготовки процесуальних документів та представництва інтересів у суді, прийнято рішення про уповноваження працівників відділу правопросвітництва та надання безоплатної вторинної правової допомоги Місцевого центру для надання безоплатної вторинної правової допомоги клієнту.

Підготувавши цивільний позов про визнання незаконним рішення житлової комісії про зняття з квартирного обліку та поновлення на квартирному обліку.

Позовні вимоги мотивовані тим, що маючи статус учасника бойових дій житловою комісією військової частини поставлений на квартирний облік в загальну чергу з 10.08.1998 року. Після звільнення у запас звернувся із рапортом до командира військової частини та просив включити в списки військовослужбовців, які мають право на позачергове одержання житла.

Засіданням житлової комісії військової частини вирішено залишити Позивача на загальній черзі.

Однак наказом командира в/ч Позивача та членів родини знято з квартирного обліку, оскільки після звільнення по закінченню терміну дії контракту, втратив право залишення (перебування) на квартирному обліку, відповідно і права на забезпечення постійним житлом незалежно від вислуги років.

За період з 10.08.1998 року по 16.08.2018 року житлом за рахунок Міністерства оборони Позивач не забезпечувався.

Рішенням Івано-Франківського міського суду позов задоволено. Визнано недійсним протокол засідання житлової комісії військової частини в частині зняття з квартирного обліку при військовій частині. Скасовано п. 3 наказу командира військової частини «Про затвердження рішення житлової комісії військової частини», у частині виключення Позивача зі складом сім`ї чотири особи, з квартирного обліку військової частини. Зобов`язано військову частину поновити Позивача на квартирному обліку при військовій частині.

Відповідачем (військова частина) подано апеляційну скаргу, у якій посилається на незаконність рішення суду.

Зазначає, що військовослужбовці, які перебувають на квартирному обліку, при звільненні з військової служби у запас чи відставку за віком, за станом здоров`я, а також у зв`язку із скороченням штатів або організаційними заходами у разі неможливості використання на службі залишаються на квартирному обліку до одержання житла у військовій частині та користуються правом на позачергове одержання житла.

Оскільки Позивача звільнено у запас, у зв’язку з закінченням строку контракту, то він втратив право на залишення на квартирному обліку. Тому житлова комісія військової частини прийняла рішення про зняття з квартирного обліку Позивача з його членами сім’ї.

Просить рішення скасувати, ухвалити нове рішення про відмову в задоволенні позовних вимог.

Представник Позивача підготувала та подала відзив на апеляційну скаргу. Зазначаючи, що апеляційна скарга є безпідставною, а рішення суду першої інстанції є законним та обґрунтованим. При зарахуванні позивача у чергу на отримання житла та під час його перебування на квартирному обліку будь-яких порушень допущено не було, під час проходження військової служби та на момент звільнення постійним або службовим житлом не забезпечувався, перебував на обліку для поліпшення житлових умов з 10.08.1998 року, вислуга років у ЗСУ становить 25 років, отже підстави, визначені законом для зняття з обліку, відсутні. Суд дійшов правильного висновку, що Позивач разом з членами сім’ї підлягає поновленню на обліку військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, та членів їх сімей, які потребують покращення житлових умов та перебувають на обліку. Просить апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення суду залишити без змін.

Задовольняючи позовні вимоги, суд встановив, що на час взяття Позивача на квартирний облік порядок взяття на облік та отримання житла визначався Положенням про порядок забезпечення жилою площею в Збройних силах України, яке не передбачало можливості зняття з квартирного обліку з підстав звільнення у запас у зв’язку із закінченням строку контракту. Інструкція про організацію забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей від 30.11.2011р. також передбачає, що військовослужбовцям, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їх сімей, надається житло для постійного проживання, а військовослужбовці, що перебували на обліку до 01.01.2005р., забезпечуються жилими приміщеннями відповідно до раніше встановленого законодавством порядку. Позивач за період з 10.08.1998р. по 16.08.2018р. житлом за рахунок Міністерства оборони не забезпечувався, звільнений в запас у зв’язку із закінченням контракту, є пенсіонером та учасником бойових дій, дійшов висновку про підставність залишення позивача на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов.

З таким висновком суду першої інстанції в цілому погоджується апеляційний суд, виходячи з такого.

З огляду на зазначене, посилання відповідача в апеляційній скарзі на те, що позивач був звільнений зі служби за контрактом, а тому повинен бути знятий з квартирного обліку, не спростовують право позивача на продовження перебування на квартирному обліку, адже позивач є особою, звільненою з військової служби у запас.

Суд повно та всебічно з’ясував дійсні обставини справи, зібраним доказам надав належну правову оцінку та прийшов до обґрунтованого висновку про відсутність підстав для зняття Позивача з квартирного обліку, скасування п.3 наказу командира військової частини, у частині виключення Позивача зі складом сім’ї чотири особи з квартирного обліку військової частини та зобов’язання поновити позивача на квартирному обліку.

Рішення суду в цій частині відповідає вимогам норм матеріального та процесуального права й не може бути скасовано з підстав та доводів, викладених в апеляційній скарзі.

Разом з тим, рішення суду слід змінити в частині визнання недійсним протоколу засідання житлової комісії з огляду на таке.

З урахуванням зазначеного, колегія суддів апеляційного суду вважає, що апеляційну скаргу військової частини Міністерства оборони України задовольнити частково, а постановлене судом першої інстанції рішення підлягає зміні, «Абзац другий резолютивної частини рішення викласти в такій редакції:

Визнати незаконним рішення житлової комісії військової частини, оформлене протоколом, в частині зняття з квартирного обліку при військовій частині .

В іншій частині рішення суду залишити без змін.

Номер справи № справи 344/8873/20

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: https://reyestr.court.gov.ua/Review/96329698

#КейсБПД


Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців