Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш кататися — люби і катайся

Блог на БРІЗ


АВТО ВІП
Вулиця Тисменицька 313а +38 (0342) 50-62-52
Як вибрати автомагнітолу
16.11.2012, 20:35 (ред.)

Ми вже перестали сприймати автомобіль просто як засіб пересування і намагаємося зробити проведення часу в ньому максимально комфортним і приємним. Та й складно сьогодні собі уявити автомобіль без музики, нехай навіть найпримітивнішого приймача. Багато меломанів, купуючи  нове авто, невдоволені якістю звучання штатної автомагнітоли, до того ж прогрес в автозвуці не стоїть на місці, так що питання про вибір головного аудіо пристрою ще довго буде актуальним.

Як вибрати автомагнітолу: підтримувані формати (CD/MP3/DVD)?
Визначальним чинником при виборі автомагнітоли буде можливість підтримки тих або інших форматів музики. Звичайно, про касетні автомагнітоли вже не варто і заїкатися, і, незабаром, CD -магнитолы також стануть предметом автораритету.

Проте нині найпоширенішими є CD -автомагнитолы, в основному, із-за своєї доступної ціни, а також надійності і практичності. Якщо постає питання: «Як вибрати автомагнітолу?», а розщедритися на дорогій девайс у вас не дуже вийде, можна придбати CD -магнитолу з МР3-декодером (хоча такий головний пристрій і буде коштувати дорожче звичайної CD -магнитоли), завдяки ньому вдасться вміщувати більшу кількість пісень на один диск, до того ж, відтворюватимуться диски, записані на звичайному домашньому комп’ютері.

Якщо фінанси дозволяють, то при виборі автомагнітоли можна розглядати і DVD -магнитолы, які в парі з екраном дадуть можливість дивитися улюблені фільми. Проте усі типи автомагнітол з вищеперелічених мають загальний недолік: при сильному трясінні частина музики може не програватися. Виробники магнітол по-різному борються з цією проблемою: або створюють буфер пам’яті, в який заздалегідь записується інформація, або намагаються розробити якіснішу технологію відтворення.

Як вибрати автомагнітолу по вихідній потужності?
При виборі автомагнітоли особливу увагу звернете на вихідну потужність, її основні критерії : максимальна і номінальна потужності магнітоли. Номінальна потужність забезпечує тривале прослуховування музики, так що вибір автомагнітоли робимо, грунтуючись на цю характеристику. Найбільш якісного звучання при меншому рівні звуку можна досягти з найбільшою потужністю автомагнітоли. Проте досить часто на упаковці магнітоли позначена лише максимальна потужність, тобто та, яка використовується лише під час різкої зміни гучності, так що незайвим буде ознайомитися з техпаспортом вибраної автомагнітоли. А кількість каналів (два, чотири, шість) визначає кількість колонок, які ви зможете підключити до купленої автомагнітоли.

Підключаємо автомагнітолу
Тип підключення автомагнітоли також важливий при її виборі. Більшість нових моделей автомагнітол використовують ISO -коннектор для підключення до електроживлення. ISO -коннектор – це роз’єм, з одного боку якого дроти йдуть до колонок, а з іншої – до живлення. Кількість каналів (два, чотири, шість) визначає кількість колонок, які ви зможете підключити до купленої автомагнітоли. Практично усі нещодавно зроблені автомобілі використовують технологію ISO -коннектора, проте якщо у вашому автомобілі його немає – не біда, купити ISO -коннектор окремо не складе труднощів.

Ставлячи питання: “Як вибрати автомагнітолу?”, ви напевно дізнаєтеся, що є моделі, які підключаються за допомогою пайки. Проте підключення таких магнітол не із зручних, тим більше що скоро їх і зовсім не робитимуть.

На задній панелі автомагнітоли ви знайдете роз’єм для підключення зовнішньої антени, зверніть увагу,що вбудованими антенами магнітоли не обладналися, тому тюнеру просто потрібний цей роз’єм. Якщо ви хочете підключати до автомагнітоли додаткове устаткування (приміром, CD -чейнджер), то варто перевірити, чи є роз’єм для його підключення. До речі, для коректної роботи CD -чейнджер і автомагнітола мають бути однієї фірми-виробника.

Лінійні входи і виходи автомагнітоли
Лінійні входи і виходи автомагнітоли служать для розширення аудіосистеми, так що якщо ви плануєте підключення додаткового устаткування (наприклад, підсилювача, еквалайзера або кросовера), зверніть увагу на їх кількість і переконайтеся, чи є вони взагалі. Так, лінійні входи служать для підключення зовнішнього підсилювача, а виходи отримують сигнали з передпідсилювача, які “обходять” вбудований підсилювач. Найчастіше роз’єми лінійних виходів роблять у вигляді “тюльпанів” RSA, іноді можна зустріти виходи, які підключаються через ISO -коннектор. Найдешевші автомагнітоли мають лише один лінійний вхід (можна регулювати тільки задні або передні колонки) або лінійного входу у них взагалі немає.

Кращим вважається варіант, коли автомагнітола передає сигнал з лінійних виходів на зовнішній підсилювач, оскільки підключення до лінійного виходу магнітоли не дає сигналу спотворюватися. Потужності вбудованих підсилювачів автомагнітоли (близько 15-17 Ватів) недостатньо для нормального відтворення навіть на середній гучності, тому краще до лінійного виходу підключати зовнішній підсилювач. У якісних автомагнітолах повинно бути, як мінімум, три пари лінійних виходів, щоб можна було до окремого лінійного виходу підключати саббуферний підсилювач.

Як вибрати автомагнітолу: звертаємо увагу на еквалайзер
Кількість налаштувань еквалайзера і їх якість повинні відповідати вартості автомагнітоли. При виборі автомагнітоли ви помітите, що найчастіше є трьохсмугові еквалайзери: для налаштування високих, середніх і низьких частот. Якщо при питанні: “Як вибрати автомагнітолу”?, ви бажаєте вибрати дійсно якісний і професійний автозвук, слід зупинити вибір на магнітолі з семисмуговим еквалайзером. Він зможе забезпечити найбільш якісне звучання, проте, для його правильного налаштування слід мати певні навички. Проте лякатися складності налаштування не треба – більшість дорогих автомагнітол мають стандартні режими із вже виставленими варіантами еквалайзера. Бажано, щоб на вибраній автомагнітолі була функція тонкомпенсації : вона підвищує низькі і високі частоти при маленькій гучності. Проте не варто кидатися на автомагнітоли з переконливими цінниками: далеко не завжди “дорого” означає “якісно”.

Вибираємо автомагнітолу по тюнеру
У кожній автомагнітолі обов’язково є FM/AM -тюнер, проте в усіх магнітолах вони різні. Головне, на що треба звернути увагу – доступність усього діапазону необхідних частот. Середній тюнер повинен приймати радіочастоти в діапазоні від 80 до 110 Гц. На різних автомагнітолах для радіохвиль буває різна кількість елементів пам’яті, проте на усіх магнітолах воно достатнє.

На сучасних автомагнітолах може бути функція автопошуку радіохвиль. При виборі автомагнітоли, перевірте чутливість тюнера, наскільки ефективна функція зміни чутливості, як поводиться тюнер при перемиканні на моно/стерео. Іноді на нових моделях автомагнітол є функція RDS, яка дозволяє відображати інформацію, що передається радіостанціями. Функція досить корисна, проте далеко не усі радіостанції її підтримують.

Як вибрати автомагнітолу за розміром (1DIN і 2DIN)
Напевно при виборі автомагнітоли ви стикалися з такими позначеннями як 1DIN і 2DIN, вони означають розміри магнітоли. Самий стандартний розмір – 1DIN, який відповідає 178х50х180 мм, майже усі іноземні і вітчизняні автомагнітоли мають такий розмір. Такі автомагнітоли передбачають лише тюнер і CD – або MD -програвач.

У деяких іномарках під автомагнітолу передбачають більше місця (біля 178х100х180 мм), до таких машин підходить головний аудіо пристрій 2DIN. Дуже рідко, але можна зустріти автомагнітоли середнього розміру – 1,5DIN (178х75х180 мм).

Як вибрати автомагнітолу: головний пристрій із захистом від крадіжки
Не варто зайвий раз нагадувати, що автомагнітола – ласий шматочок для злодіїв, і украй образливо буде, якщо вашу новопридбану магнітолу вкрадуть незабаром після купівлі. Тому, ставлячи питання: “Як вибрати автомагнітолу”, замисліться над її захистом від крадіжки.

Найпоширеніший спосіб захисту від крадіжки – знімна передня панель автомагнітоли. Покидаючи автомобіль, ви можете забирати її з собою, після чого автомагнітола позбудеться усіх блоків управління. Такий спосіб захисту від крадіжки є практично на усіх головних облаштуваннях різних цінових категорій, деякі автомагнітоли, до того ж, мають коди безпеки, без введення яких пристрій не працює.

У дорожчих автомагнітолах придумали досить цікаві способи захисту від крадіжки. Так, деякі автомагнітоли не працюють без магнітної картки, а на інших можна перевертати передню панель – тоді і зовсім здається, що в автомобілі немає магнітоли.

Є і повністю знімні автомагнітоли, поміщені в деякий футляр: виходячи з автомобіля, можна просто і легко вийняти і футляр, і корпус головного пристрою, залишивши злодіїв ні з чим.

 

Джерело http://lenta.km.ua

 

Ваш партнер – VIP-авто!


Гість 13:21, 12.6.2013

хороша стаття, хотілось побільше про потужність дізнатисью

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців