Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Жінка без сорому, що їжа без солі

Блог на БРІЗ


Shevaga Lida
Health-консультант, автор курсу «Аромадіагностика», handmade майстриня.
Про ефірну олію, вельми помічну при станах тривоги чи стресу
8.4.2020, 22:05

Ефірна олія, що відноситься до найдревніших пахощів. Ціна її майже прирівнювалась до ціни золота. І зараз саме цей аромат використовується багатьма релігійними конфесіями в ритуалах для очищення і вигнання нечистої сили.

Оскільки вчора християни святкували одне з найбільших свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці, то починаю розповіді саме з цієї олійки.

Це - ефірна олія ладану індійського (Boswellia serrata), що добувається з смоли невеликого дерева. 

З античних часів ладан в формі смоли застосовувався як пахощі в Індії, Китаї, особливо - при християнських богослужіннях. Примітно, що серед інших своїх властивостей ладан володіє здатністю уповільнювати дихання, приводячи людину в стан глибокого спокою, необхідного для молитви і медитації. Крім церемоніального і ритуального призначення, ладан здавна використовувався в косметиці і медицині. Єгиптяни застосовували його також для бальзамування.

Ладан має безліч цінних властивостей: противірусну, антибактеріальну, антисептичну, протизапальну, відхаркувальну, протисудомну, знеболюючу. Розчиняє слиз, стимулює кровообіг і імунну систему, регулює роботу надниркових залоз.

Завдяки своєму впливу на дихальну систему олія ладану є дуже цінним засобом для лікування інфекційних захворювань легенів. Ладан - один з кращих легеневих антисептиків, заспокоює кашель і особливо показаний при хронічному бронхіті. Використовується в таких випадках у формі інгаляцій, масажу і ванн. Завдяки здатності уповільнювати і поглиблювати дихання, ладан дуже добре допомагає при астмі. В цьому випадку його потрібно використовувати при легкому масажі грудей - області, яка у астматиків зазвичай затиснута. Заспокійливий ефект ладану -  дієвий при лікуванні астми, де почуття занепокоєння часто провокує напад. 

Оптимізує природний лімфодренаж організму, перешкоджає лімфостазу і збільшенню лімфатичних вузлів.

Дослідження, проведені в Німеччині, Індії та Швейцарії показали, що масло ладану надає більш сильну протизапальну і болезаспокійливу дію, ніж аспірин, Motrin, Celebrex і інші подібні препарати. Таким чином, воно є натуральною альтернативою синтетичним анальгетикам і протизапальним препаратам. 

Доктор Вінкінг підтвердив,  що босвелієві кислоти, які містяться в олії ладану проникають крізь гематоенцефалічний бар'єр і зменшують запалення і набряк мозку. Професор Т. Зіммет також повідомляє про значне придушення зростання пухлинних клітин, про ефективне втручання в обмін пухлинних клітин і навіть про їх руйнування.

Хороший ефект справляє на слизові оболонки, очищає легені. В цілому регулює роботу залоз внутрішньої секреції. Сприяє полегшенню нежиті, заспокоює кашель, пом'якшує прояви бронхіту і ларингіту. Олія надає позитивний вплив на сечостатеву систему - зменшує біль при циститі, нефриті, допомагає позбутися від неприємних відчуттів при попаданні інфекції в статеві органи. Будучи в'язким засобом, зупиняє маткові кровотечі, в тому числі зменшувати рясні менструації, тонізує матку. Завдяки заспокійливій дії, ефективно проявляє себе як засіб допомоги при пологах, допомагає до того ж позбутися від післяпологової депресії. Олія заспокоює шлунок, сприяє травленню, зменшує диспепсію і знімає відрижку.

Впливаючи на шкіру, омолоджує, розгладжує зморшки, надає чудову тонізуючу дію! Завдяки терпким властивостям корисно для жирної шкіри. Олія довела свою ефективність при лікуванні ран, болячок, виразок, карбункулів і шкірних запалень.

Крім цього, ладан допомагає при хронічно-запальних кишкових захворюваннях, таких як хвороба Крона, виразковий коліт, а також як засіб догляду при лікуванні нейродерміту і псоріазу. Його дезінфікуючі і регенеруючі властивості, які використовуються при догляді за рубцями і для освіження втомленої, млявої і пошкодженої шкіри, також позитивно впливає на лікування шкірних захворювань, вугрової висипки, екземи та подагри. Олія пом'якшує подразнення, дарує психіці ясність думок і спокій.

Впливаючи на свідомість, робить дихання рівним, створює піднесений настрій, додає відчуття спокою, впорядковує думки. Заспокійлива і просвітлююча дія ладану благотворно позначається на людях, які перебувають в стані тривоги чи охоплені нав'язливими спогадами.

Омолоджує, оновлює, підвищує пружність, вирівнює колір шкіри. Усуває випадіння волосся, підвищує їх еластичність, усуває лупу. Надає могутню регенеруючу і ранозагоювальну дію. Усуває рубці (рекомендовано додавати в крем Календула).

Ефірна олія ладану здатна швидко знижувати високу температуру. Краще використовувати разом з маслом лимона, промащуючи в суміші з базовим маслом ступні, проекції великих лімфовузлів.

Буде дуже корисно для тих, хто переніс інсульт: рекомендовано застосовувати разом з Гінколіном.

Врахуйте протипоказання: індивідуальна непереносимість, вагітність. З обережністю застосовувати при хворобі Паркінсона, червоному вовчаку, псоріазі, розсіяному склерозі та онкозахворюваннях (порадитися з лікарем).

 

Довідково: лікувальний ефект мають тільки натуральні олії! Ароматичний сурогат, тобто синтетична олія із запахом, або ж натуральна олія, але з хімічними домішками, - не мають цілющих властивостей, навіть більше – можуть ще й нашкодити. Байдуже, яким способом використовувати: неякісна ефірна олія все одно потрапляє в кров – доведено швейцарськими науковцями.

Натуральна ефірна олія не може бути дешевою. Її вартість стартує від кількасот гривень. Адже для виготовлення 10 мл ефірної олії, наприклад, лимона треба п’ять кілограмів цедри. Для літри ефірної олії евкаліпта – 100 кілограмів сировини. Для отримання 1 літри олії ладану необхідно 15-20 кг смоли. 


Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців