Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Фінансові взлети - це ще не життєві крила

Блог на БРІЗ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342 559 066
Які об’єкти нерухомості необхідно зазначати в е-декларації?
26.2.2019, 14:14

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Коляджин в рамках проекту «Я маю право!» роз’яснює які об’єкти нерухомості необхідно зазначати в е-декларації.

У розділі 3 «Об’єкти нерухомості» підлягають декларуванню всі наявні станом на 31 грудня звітного року об’єкти нерухомості (земельна ділянка, житловий будинок, квартира, офіс, садовий (дачний) будинок, гараж, інше), у тому числі за кордоном, що належать декларанту або членам його сім’ї на праві власності, перебувають у них в оренді чи в іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право.

Відомості про право власності на об’єкти нерухомості містяться в Єдиному державному реєстрі нерухомого майна (іпотек), Державному земельному кадастрі, обліках комунальних підприємств, «Бюро технічної інвентаризації» тощо.

Об’єкт нерухомості, який перебуває у спільній сумісній власності декларанта та членів його сім’ї (за даними Єдиного державного реєстру нерухомого майна (іпотек)), відображається один раз.

Якщо об’єкт перебуває у власності лише декларанта, а члени його сім’ї мають інше право (оренда/користування), то він відображається декілька разів: декларантом – з відомостями про право власності, у членів сім’ї – про інше право.

Іншим правом користування може бути: оренда, рента, сервітути, право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), право забудови земельної ділянки (суперфіцій), утримання, застава, користування на підставі довіреності, у тому числі генеральної довіреності, інші права, передбачені законом.

Дані про користування земельною ділянкою можна отримати з реєстру дозвільних документів Державної архітектурно-будівельної інспекції України (декларація на початок будівництва, декларація про готовність об’єкта до експлуатації тощо).

За приписами статті 794 ЦК України, договори оренди підлягають державній реєстрації, якщо укладені на строк не менше 3 років. Відомості про вказані види договорів підлягають відображенню в декларації незалежно від додержання вимог законодавства щодо нотаріального посвідчення договору чи його державної реєстрації.

Підлягає відображенню в декларації на праві користування земельна ділянка, на якій розміщений об’єкт нерухомості, що перебуває на такому ж праві у декларанта або члена його сім’ї (стаття 810 ЦК України).

Якщо суб’єкт декларування або член його сім’ї не пам’ятає точну дату набуття прав на майно і при цьому правовстановлюючі документи відсутні, а встановити цю дату з інших офіційних джерел неможливо, зазначається 1 число відповідного місяця або 1 січня відповідного року.

Необхідно звернути увагу на те, що в декларації відображаються також відомості про нерухоме майно третіх осіб, якщо суб’єкт або члени його сім’ї:

  • отримують чи мають право на отримання доходу від такого об’єкта (декларант отримує кошти від здачі в оренду майна, яке належить його батькам, при цьому дохід відображається у відповідному розділі декларації);
  • можуть прямо чи опосередковано вчиняти щодо такого об’єкта дії, тотожні за змістом права розпорядження ним (у декларанта наявна довіреність на вчинення дій, пов’язаних з придбанням квартири, чи іншого об’єкта нерухомості; інформація про довіреність є в Єдиному реєстрі довіреностей).

У декларації вказується вартість об’єктів нерухомості. За загальним правилом, інформація про вартість відповідного майна зазначається на дату набуття права власності на нього (як вказано в документі, на підставі якого було набуто право власності) у грошовій одиниці України або на дату набуття майна у володіння чи користування, якщо не йдеться про власність.

Якщо із правовстановлюючих документів встановити вартість майна у грошовій одиниці України неможливо (зокрема, якщо вартість вказана в українських карбованцях, купонах), а оцінка такого майна не проводилася чи її результати невідомі суб’єкту декларування, при заповненні відповідного поля декларації про вартість майна слід зазначити «не відомо».

Це стосується і поля декларації про вартість майна за останньою грошовою оцінкою – якщо така оцінка не проводилася чи її результати невідомі декларанту, при заповненні відповідного поля слід обрати помітку «не відомо».

Треба мати на увазі, що у випадку передачі нерухомого майна в іпотеку проведення експертної оцінки є обов’язковим і вона може бути відома. Така інформація підлягає відображенню у відповідній графі «вартість».

Якщо майно перебуває у спільній сумісній власності (без поділу на частки) зазначається вартість всього об’єкта нерухомості, а у разі спільної часткової – частки (часток), що належить декларанту та/або членам його сім’ї.

Закон України «Про оцінку земель» визначає два види оцінки земельних ділянок − нормативну й експертну.

Нормативна грошова оцінка земельних ділянок здійснюється для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні, орендної плати, тобто ці дані можна отримати в органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, або органах місцевого самоврядування.

Якщо вартість на дату набуття об’єкта на певному праві не відома декларанту або членам його сім’ї і вона не може бути визначена на підставі правовстановлюючих документів, при заповненні відповідного поля декларації слід обрати помітку «не відомо». Проводити оцінку вартості такого майна закон не вимагає.

У розділі 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації суб’єкт декларування повинен (у разі наявності) відобразити об’єкти незавершеного будівництва. До них відповідно до статті 46 Закону відносяться об’єкти, які мають одну з таких ознак:

  • об’єкт перебуває у стадії будівництва;
  • будівництво об’єкта завершено, але він не прийнятий в експлуатацію;
  • об’єкт прийнятий в експлуатацію, але право власності на нього не зареєстроване в установленому законом порядку.

Такі об’єкти декларуються, якщо:

  • вони належать суб’єкту декларування або членам його сім’ї на праві власності відповідно до ЦК України;
  • розташовані на земельних ділянках, що належать суб’єкту декларування або членам його сім’ї на праві власності, включаючи спільну власність, або передані їм в оренду чи на іншому праві користування, незалежно від правових підстав набуття такого права;
  • повністю або частково побудовані з матеріалів чи за кошти суб’єкта декларування або членів його сім’ї(укладення договорів інвестування у будівництво, договорів купівлі-продажу майнових прав на квартиру тощо).

Вартість такого об’єкта не вказується.

У разі завершення будівництва і державної реєстрації права власності на нього станом на 31 грудня звітного року таке майно зазначається виключно у розділі 3 «Об’єкти нерухомості».

У випадку перебудови існуючого об’єкта нерухомого майна без необхідності реєстрації об’єкта як нового зазначаються відомості про існуючий об’єкт нерухомості у розділі 3 без декларування відомостей у розділі 4.

Якщо створюється новий об’єкт замість старого, реєстрація якого не знята, у розділі 3 декларації вказуються актуальні відомості про об’єкт нерухомості, у розділі 4 про об’єкт незавершеного будівництва.

У разі створення нового об’єкта замість старого, реєстрація якого знята, зазначається лише об’єкт незавершеного будівництва у розділі 4.

Крім цього, Івано-Франківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформує про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Метою даного проекту є підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати. Ми даємо чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Ми доводимо, що держава може бути твоїм партнером, і встановлюємо рівність перед законом для кожного українця.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

За більш докладною інформацією звертайтесь до Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Франка, 4 (І поверх «ДІПРОМІСТО») тел. (096) 138-82-89.

Результат пошуку зображень за запитом "е-декларування"


Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців