Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Не можеш стояти, коли інші працюють, то піди полежи

Блог на БРІЗ


Вороняк Ірина
директор ПП "Інститут іміджу і репутації", автор книги "50 куточків Львівщини, які варто відвідати"
Путін і бандерівці: міфи для внутрішнього споживання у Росії
23.3.2014, 14:48

 

Якщо ми перестанемо на них акцентувати увагу і давати свіжі інформаційні приводи, то цей міф вигорить швидше, аніж планується.

Міфи є основою будь-якої пропаганди. Сьогодні одним з найсильніших засобів пропаганди є телебачення та інтернет. Виходячи з цих двох постулатів, розуміємо, що телебачення та інтернет транслюють у нашу свідомість та підсвідомість міфи.

Якщо міфи запускають, значить це комусь дуже потрібно.

Отже, російське ТВ і бандерівці

Будьмо реалістами і визнаймо: російське телебачення працює насамперед для мешканців Росії: від Ростова до Камчатки. Зрештою, виборці Путіна теж на цій же території, відповідно і його рейтинг теж. І як би не дратували випуски НТВ, „Россия24” у Західній Україні чи в Харкові, ці канали формують міфи насамперед і передовсім для глядачів від Ростова до Камчатки. Лише ці глядачі, незалежно від віку, національної самоідентифікації, роду занять є цільовою аудиторією російської пропаганди.

Пропаганда, як відомо, потрапляє лише у сприятливий грунт на основі знань, наприклад, про історію. Велику Вітчизняну у Росії нинішній сприймають по-іншому, аніж у Західній Україні, і 9 травня наповнено іншим змістом…

Боротьба з фашизмом і перемога у Другій світовій для росіян священна.

Тепер додаткові чинники вже з України. Адже якщо у випусках новин йде мова про Україну, то й інформаційні приводи потрібні з України. А трактувати їх, звісно, будуть, у потрібному напрямку для глядача від Ростова до Камчатки. Рушійна сила Майдану – вихідці з Західної України. Принаймні кількісно. Географічно – бандерівщина (так 70 років у побуті східняки називають західняків). Червоночорні стяги, факельні походи. Цього достатньо, аби створити образ фашиста-бандерівця. Для цього не потрібно бути Кісельовим чи українофобом. Свого часу Леонід Кучма на цю тему сказав: „Точку зрения определяет место сидения”.

Марно сподіватися на те, що після випусків новин росіяни будуть шукати у Вікіпедії статтю про Бандеру і бандерівців, роздумувати над історією УПА. Їм просто ніколи. У одному з попередніх блогів я вже писала про те, що чимало галичан вважають Крим татарським лише тому, що так сказав Джемільов, а де прийняв хрещення Володимир і коли – не настільки й важливо.

Так само з Бандерою і бандерівцями у Росії. І цей образ створюють лише для внутрішнього російського споживання. Ми повинні це усвідомити і не перейматися особливо тим. Так само як ми не переймаємо тим, що американцям з покоління в покоління їхня пропаганда вішає локшину про незалежну пресу, демократичні цінності,  свободу вибору і право на простест та інше, а про глобальне стеження і стукацтво дізнаємося з файлів Сноудена.

Ще кілька днів тому у мережі активно поширювали інформацію про те, що в Криму запровадять талони на продукти. Ну воно як би логічно: історична пам'ять видає на-гора образ: на окупованій території хлібні карточки. Звісно, цей міф було створено не для Владивостока і не для Феодосії, а лише для материкової України. І в нього теж повірили. Одиниці перепитали про ситуацію у родичів чи знайомих. Всі інші переконані в тому, що прочитали чи почули.

Тепер для чого з точки зору міфотворчості Путіну Крим? Щоб показати своєму електорату, що Росія – велика і могутня, яка може захистити росіян. Щоб показати Заходу, що Крим в результаті референдуму обрав Росію, а не ЄС. Щоб зрештою школярі під час вивчення історії не шукали «город русской славы» Севастополь на карті України.

Пояснювати російській глибинці навіщо витрачати мільярди доларів на Крим важко, ще важче пояснити навіщо перетворювати братську Україну у державу де-факто без флоту і кримських курортів, натомість набагато легше відправити вояків захищати росіян у Криму від фашистів-бандерівців.

Я не вдаюся у нюанси юридичні та політичні, історичні та інші, я намагаюся проаналізувати з точки зору PR-технологій навіщо для внутрішнього російського споживання створено міф-образ фашиста-бандерівця. Впевнена, він принесе немалі дивіденти російським політикам ще у багатьох внутрішніх питанннях.

А от кому як кістка в горлі був потенційний електорат в Криму і навіщо нам образ злого зовнішнього ворога – спробую пояснити у наступному блозі. Бо за законами PR, справжня перемога там, де ворог грізний: явний чи уявний. Навіть якщо це банально „договорняк” чи гешефт.


Рімма 11:38, 29.9.2014

Стаття чудова. Тепер нам треба когось - українця, татарина чи росіянина, який зможе довести цю думку до тих, хто вірить у киселівщину.

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців