Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


A horse stumbles that has four legs

В Івано-Франківську відкрилася Творча майстерня «БАОБАБ»


2 Березня 2013 p.

Хендмейд, фантазія, діти, частування і цимбали,так 1 березня в Івано-Франківську відкривалась Творча майстерня «БАОБАБ», що на Січових Стрільців. «БАОБАБ»пропонує новий формат навчання для дітей та дорослих, майстерня включає школу хендмейду, курси для дорослих та дітей, а також різноманітні майстер класи з рукоділля.

У затишно облаштованому приміщенні, оздобленому мальовничими візерунками, старовинними меблями та цікавими речами, рукодільні майстрині Зоряна Мартинюк та Юля Апельсина відкрили творчу майстерню, яка пропонує франківцям творчі розваги та багато цікавої інформації про речі, які можна зробити своїми руками: як можна прикрасити свій одяг вигадливими аксесуарами, виготовити дивовижні прикраси та багато цілком практичних речей – нотатники, торби, гребінці, клатчі, коралі, намиста. Девізом Творчої майстерні «БАОБАБ» стало гасло «Вчимо виготовляти дивовижні речі своїми руками».

Про назву «БАОБАБ» розповіла співзасновник Творчої майстерні Зоряна Мартинюк: «Ми були натхненні образами, створеними Марком Твеном в історіях про Тома Сойєра, в яких Том разом з Гекльберрі Фінном будують на древі хатинку. Ми подумали, що на Баобабі можна спорудити найбільшу з хатин, в якій вистачить місця абсолютно для всіх, там буде гамірно, весело і цікаво. Баобаб – це літо, тепло, Африка, савани, екзотика, це щось дуже приємне і дуже цікаве, ми хотіли, щоб назва відображала затишок, щоб розповідала про дивовижні речі, які ми будемо тут робити».

При творчій майстерні відкрито школу, яка діє на постійній основі. Уроки відбуваються два рази в тиждень, для зручності відвідувачі можуть самі обирати дні відвідин, школа вже сьогодні набирає кілька груп. Творчі курси, які будуть викладатись у школі, зосереджені на виробах всіляких цікавинок з вовни, бісеру, ниток, полімерної глини, фетру, ниток, ґудзиків та різноманітних тканин, учні в такий спосіб навчаться поєднувати їх, створювати цілком нові та неймовірні речі. Всі вироби, виготовлені в школі, учні забиратимуть з собою додому.

У своїх уроках школа орієнтується на дітей та підлітків від 8 до 15 років. Тематика уроків буде дуже цікавою для дівчат та вже сьогодні розробляються курси для хлопців – авіа моделювання, конструкторне моделювання – ці уроки розпочнуться уже в квітні.

«Ми хочемо зробити нашу школу найцікавішою в місті, такою, в якій діти не чекають на канікули, не рахують хвилини до закінчення уроку, а хочуть, щоб він тривав якнайдовше. Ми навчимо виготовляти дуже багато різних речей, від прикрас – до декору, треба лише докласти трохи зусиль, фантазії та мати бажання вчитись, все це разом – найкращий спосіб здивувати самого себе і всіх навколо» – прокоментувала Юля Солдатова, майстриня та співзасновниця Творчої майстерні.

Окрім школи, Творча майстерня «БАОБАБ» буде проводити також тематичні та зручні майстер-класи для дорослих.Подушки, ляльки, іграшки, витинанки, браслети та багато іншого, кожен наступний майстер клас навчатиме чогось нового.

Творча майстерня також запропонує спільні майстер-класи для батьків та дітей, на яких дорослі та малі будуть проводити час разом, зможуть спільними зусиллями виготовити річ, яка стане хорошим подарунком чи красивою прикрасою для дому.

«БАОБАБ» - це студія творчості, в якій будуть втілені кілька окремих проектів, один з яких - партнерська участь у мотоекспедиції «Дніпром до Байкалу», під час якої мандрівники з Івано-Франківська Петро та Юля проїдуть на українському мотоциклі Дніпро-11 через Казахстан та Монголію. Майстрині проведуть спеціальний майстер-клас для виготовлення прикрас та іграшок в національному стилі, які учасники експедиції повезуть в якості сувенірів в свою подорож, щоб розповісти в такий спосіб про народне мистецтво України.

Крім того «БАОБАБ» буде втілювати соціальні проекти, серед яких майстер класи спрямовані на розвиток моторики рухів в школах для дітей з особливими потребами. Також в школах Івано-Франківська міста будуть організовані майстер класи по виготовленню іграшок в національному стилі для розвитку українського традиційного мистецтва серед дітей.

Відкрити Творчу майстерню засновникам допомагали друзі та однодумці – художники Ярема Стецик, Володя Билиця, Віталій Пернаровський, Тарас Тимків виконав розпис приміщення, в інтер’єрі використані роботи Євгена Самборського. Відкриття відбулось під музичний супровід цимбалів.

Уже на відкритті майстерні було чимало дітей, які могли повправлятись у виготовлення речей з бісеру та фетру, за настановами майстринь робити їх за своїм смаком та вподобанням , це були різноманітні прикраси, які вони залишили для себе в подарунок від Творчої майстерні «БАОБАБ».

Школа постійно діє у будні. На вихідних можна очікувати на майстер-класи. З програмою та графіком діяльності школи та курсів можна ознайомитись на сторінках творчої майстерні у соціальних мережах.

Роман Малиновський


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1725
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців