Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Камінь, що котиться, мохом не обростає

Чи залишать Власенка депутатом? - Радіо Свобода


1 Березня 2013 p.

 

Сергія Власенка, який є захисником у суді Юлії Тимошенко, можуть позбавити депутатського мандату нібито через те, що він поєднує його з адвокатською діяльністю. Відповідне подання керівництво парламенту направило до суду. Сам Власенко наголошує, що є захисником Тимошенко на громадських засадах, а спроби позбавити його мандата є політичним переслідуванням. Експерти припускають, що такі дії мають на меті зробити захист Тимошенко менш активним та публічним, - говорить Радіо Свобода.
 
Адміністрація Президента дала негласне завдання позбавити Сергія Власенка статусу депутата, щоб надалі заарештувати, заявив у п’ятницю перший заступник голови партії «Батьківщина» депутатОлександр Турчинов.

«За нашою інформацією, таке завдання днями дали на Банковій. Позбавити депутата його статусу – складний процес. Тому вони діють притаманним їм шляхом – фабрикацією справи проти нього. Спершу вони мали намір зробити це лише на підставі того, що в нього є посвідчення адвоката. Однак посвідчення адвоката не значить, що людина займається адвокатською діяльністю. Є низка депутатів, які мають посвідчення журналіста, лікаря тощо. Але їх не позбавляють статусу», – зазначив Турчинов.
 
Рішення регламентного комітету Верховної Ради щодо звернення до Вищого адмінсуду було сфабриковане, каже Олександр Турчинов. За його словами, комітет не проводив засідання з цього приводу, про рішення не знали ні представники опозиції в ньому, ні сам Власенко, якого мали туди запросити.
 
Власенко нагадує, що є захисником Тимошенко на громадських засадах 
 
Захисник Юлії Тимошенко, депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко запевнив, що не займався адвокатською діяльністю з 2008 року. А колишнього прем’єра Юлію Тимошенко захищає на громадських засадах, як її однопартієць. Однак про всяк випадок у четвер він надіслав заяву до адвокатських колегій Києва, Львова, та Вінниці про те, що він складає з себе повноваження адвоката. За законом, людина втрачає право на адвокатську діяльність вже в момент подання заяви, пояснив депутат.
 
Сергій Власенко висловив упевненість, що позбавляючи його депутатського мандата, влада готується до його арешту. Захисник пов’язує це з тим, що він знайшов нові докази у справі вбивства депутата Євгена Щербаня.
 
«Ви, напевно, знаєте, що з осені 1996 року між Євгеном Щербанем і Володимиром Щербанем стався конфлікт. Вони до цього були дуже близькі. Володимир Щербань був політичним крилом їх угруповання, а Євген Щербань – діловим. Ми отримали документи – через два дні після вбивства, 5 листопада 1996 року з рахунків компанії, що належала вбитій дружині Євгена Щербаня, було списано 2112056 американських доларів на компанію сина Володимира Щербаня. Тобто ці гроші було вкрадено в загиблої родини Євгена Щербаня», – наголошує Сергій Власенко.
 
Раніше він заявляв, що політичні дивіденди від вбивства Щербаня отримав Віктор Янукович, який через чотири місяці після загибелі народного депутата став головою Донецької облдержадміністрації.
 
Натомість депутат від Партії регіонів Володимир Олійник каже, що жодної проблеми у позбавлення Власенка статусу депутата не бачить.
 
«Усі закиди про те, що йдеться про вибірковість у цьому питанні, спростовуються і тим фактом, що народний депутат від «Свободи» звернувся до Голови Верховної Ради щодо позбавлення повноважень народного депутата України, члена парламентської фракції Партії регіонів Андрія Веревського з приводу тих же обставин: що він, будучи народним депутатом, є також керівником комерційних структур, що заборонено законом про сумісництво», – зауважив депутат.
 
Між тим за даними видання «Forbes», Андрій Веревський, власник одного з найбільших в Україні агрохолдингів, сам планує позбутися депутатського мандату, тому що статус депутата нібито став заважати йому в бізнесі.
 
Володимир Олійник також висловив думку, що Сергій Власенко, у разі позбавлення його мандата народного депутата, зможе займатися адвокатською діяльністю і захищати екс-прем’єра Юлію Тимошенко. І що такий захист не буде політизованим, а буде більше правовим.
 
Власенка намагаються зробити менш активним – політолог
 
Саме зменшення політичного резонансу від судового переслідування Юлії Тимошенко має на меті позбавлення Сергія Власенка депутатства, вважає політолог Вадим Карасьов. Але, на його думку, це радше попередження, аніж реальні дії.

«Це ще не сталий тренд, але вже є прецеденти – позбавлення депутатського мандата Олександра Домбровського та Павла Балоги. У випадку Власенка – дещо інша мотивація. Є намір зробити його менш активним у захисті Юлії Тимошенко, знизити рівень його публічності. Гадаю, це є попередженням для нього, щоб він залишив адвокатську роботу на користь Тимошенко. Владі вигідно, щоб її справу вів адвокат, який не має стосунку до політики, який не міг би виводити справу у публічну площину», – пояснює Карасьов.
 
З цієї ж причини, пояснює політолог, Сергію Власенку перешкоджають виїжджати за кордон, оскільки він є одним із основних джерел інформації про судове переслідування Тимошенко для європейських політиків.
 
Вищий адміністративний суд України має розглянути питання позбавлення Власенка статусу депутата у вівторок, 5 березня.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 781
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців