Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Не сподівайся на сусіда, коли хочеш добробуту

Благодійні організації Європи провели зустріч у Києві


30 Січня 2013 p.

23-25 січня в Україні вперше відбувалася офіційна зустріч членів Європейської мережі донорських асоціацій (DAFNE). Захід організував Український форум благодійників за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”, Фонду Ріната Ахметова “Розвиток України”, Фонду братів Кличків.

На зустріч до Києва приїхав 21 міжнародний експерт із питань благодійності з 14 країн світу (Бельгія, Велика Британія, Голландія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Німеччина, Польща, Росія, США, Фінляндія, Франція, Швейцарія, Швеція).

У межах візиту було проведено такі заходи: панельна дискусія “Сучасні стандарти європейської благодійності”; зустріч із Віталієм Кличком, засновником Фонду братів Кличків; робоча зустріч членів мережі в музеї Варвари й Богдана Ханенків; урочисте прийняття в Будинку митрополита заповідника “Софія Київська”.

“Європейський сектор благодійності – це екосистема, яка складається з різних гравців: благодійних фондів (приватних, операційних, корпоративних, фондів громад); бізнес-компаній, які реалізують соціальні проекти в рамках власної стратегії корпоративної соціальної відповідальності; різних типів благодійних організацій, які працюють на теренах Європи. Цей сектор дуже швидко зростає: щодня в Європейському Союзі в середньому реєструється 1 благодійний фонд, а в деяких країнах ця цифра навіть більша. Так, наприклад, у Німеччині щодня з’являється 2 нових фонди. Сьогодні сектор оперує понад 100 мільярдами євро й активно розвиває власну інфраструктуру: з’являються неформальні й формальні об’єднання, проводяться дослідження, фонди саморегулюють свою діяльність, самостійно створюють групи за інтересами, розвиваючи співпрацю”, – зазначила Роза Ґалеґо, голова Європейської мережі донорських асоціацій, заступник виконавчого директора Асоціації фондів Іспанії.

“Прикладом такої самоорганізації є Європейська мережа донорських асоціацій (DAFNE), яка об‘єднує 22 асоціації донорів і фондів з усієї Європи, що разом представляють інтереси понад 6000 потужних європейських фондів. Щороку наприкінці січня DAFNE проводить офіційну зустріч своїх членів, під час якої обговорює ті актуальні питання, що стоять на порядку денному таких інфраструктурних організацій сектору благодійності, як асоціації донорів і фондів. Ця зустріч проходить у різних європейських країнах, і ми дуже раді тому, що цього разу DAFNE завітала до Києва”, – додала вона.

Зі свого боку, Ханна Сурмац, керівник юридичних проектів Європейського центру фундацій (Бельгія), зауважила: “Незважаючи на стрімке зростання сектору благодійності в Європі, перепони для розвитку та складнощі всередині сектору існують і потребують окремих зусиль для їх вирішення. Актуальні питання, які постають сьогодні, – це питання іміджу фондів, підзвітності та прозорості, фінансової кризи. Окрім того, впродовж останніх 20 років європейський сектор благодійності, в особі Європейського центру фундацій (EFC), працює над ухваленням Європейського статуту фондів – документу, який дозволить стандартизувати підходи до діяльності фондів у країнах Європейського Союзу та зніме питання оподаткування благодійної допомоги, яка виходить за кордони країни – батьківщини фонду, проте обмежується кордоном Європейського Союзу. І для успішного ухвалення Європейським парламентом цього документу ми об’єднали зусилля всіх інфраструктурних організацій Європи, які представляють інтереси сектору благодійності в Європейському Союзі. Під час візиту до України ми ознайомилися з історію та традиціями благодійності, поспілкувалися з сучасними благодійниками й керівниками потужних благодійних фондів, дізналися, що, незважаючи на те, що сектор є ще дуже молодим, він стрімко розвивається й має величезний потенціал”.

Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження”, наголосив: “Для вітчизняного сектору благодійності проведення офіційної зустрічі членів Європейської мережі донорських асоціацій у Києві – це знак того, що європейська спільнота відкрита до співпраці й починає сприймати український сектор не лише як бенефіціара, а й як рівного гравця. Важливим кроком на цьому шляху стало створення 7 років тому Українського форуму благодійників – першої в Україні професійної асоціації благодійних фондів та організацій, яка не лише є повноправним членом Європейської мережі донорських асоціацій, а й була одним із її засновників. Розвиток інфраструктури сектору благодійності в Україні – питання актуальне, зважаючи на те, що сектор розвивається швидко і процес його професіоналізації не встигає за швидкістю створення нових фондів. Тому в Україні існує нагальна потреба в окремих організаціях, які візьмуть на себе функцію просування міжнародних стандартів благодійності, проведення дослідження сектору, об’єднання зусиль благодійників для захисту їхніх інтересів перед державними структурами”.

“Зустріч із членами Європейської мережі донорських асоціацій була корисною для всіх сторін із багатьох причин. Було важливо порівняти, де питання благодійності в європейському порядку денному, а де в нашому. І, що цікаво, Європа наразі не так далеко попереду, криза поставила й перед європейськими країнами, і перед пострадянськими однакові виклики – конкретизувати роль некомерційного сектору в розвитку суспільства, визначити, як використовують кошти, які дії ефективні, а які ні. Отже, діалог відбувався на рівних: ми можемо запозичувати найкращі європейські практики; вони можуть бачити, які рішення проблем ми знаходимо в умовах, коли соціальна система перебуває у глибокій кризі. До того ж, ефективність рішень має бути доведено”, – зазначив Анатолій Заболотний, директор Фонду Ріната Ахметова “Розвиток України”.

У свою чергу, Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників, відзначила: “Український сектор благодійності, як і багато інших секторів українського суспільства, розвивається стрімкими темпами. Те, до чого наші західні колеги йшли десятиліттями, вітчизняні благодійні інституції змушені “освоювати” протягом місяців і декількох років. Проте в цьому є свій плюс. Цей сектор, як і міжнародний, комерціалізується, і якщо не потрапити у струмінь цього процесу сьогодні, то далі це буде зробити складніше. Впевнена, що з гідністю, успіхом і значними досягненнями вийдуть із цього процесу ті вітчизняні фонди, які дотримуватимуться основних міжнародних принципів благодійності, відпрацьованих десятиліттями, – прозорість, підзвітність, системність, орієнтованість на результат”.
 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 599
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців