Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Й малими ділами можна заслужити милість Божу

Міністр оборони України Павло Лебедєв з робочою поїздкою відвідав Івано-Франківський військовий гарнізон


5 Січня 2013 p.

Свою роботу на Прикарпатті очільник військового відомства розпочав з відвідин аеродрому 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації. Так співпало, що саме в цей день у авіаторів була запланована і виконувалась чергова льотна зміна. Незважаючи на складні метеоумови (дощ, низьку щільну хмарність та поривчастий вітер), у небо піднімались винищувачі МІГ-29 та МІГ-29 уб.

- Це не «показуха» і не бравада перед керівником Міністерства оборони, - пояснив командир бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов. – Ця льотна зміна була запланована нами кілька тижнів тому, задовго до того, як стало відомо про візит до нас Міністра оборони.

Після того, як на землю сів крайній літак, Міністр оборони України зібрав авіаторів у класі передполітних вказівок, де заслухав доповідь командира бригади про стан справ у ввіреній йому частині. А пишатись прикарпатцям дійсно є чим, адже за минулий рік вони виконали план польотів на 118 (!) відсотків. Загалом понад півтисячі разів пілоти піднімались у небо. Завдяки цьому було піднято класність чималій кількості пілотів, а молоді льотчики були допущені до самостійних польотів за штурвалом МІГ-29.

Після доповіді командира Павло Лебедєв ознайомився з тим, як несуть службу авіатори, що знаходяться на бойовому чергуванні. Він не тільки оглянув місце стоянки літаків та гелікоптерів, але й побував у розташуванні чергової ланки. Цікавився тим, в яких умовах виконують свій обов’язок перед державою захисники Вітчизни. Крім цього, авіатори ознайомили поважного гостя з бойовими можливостями свого «повітряного коня» МІГ-29 та показали спеціальний костюм пілота, що використовується для польотів.

З цікавістю Міністр оборони України спостерігав за повітряним тренуванням авіаторів чергової ланки. За задумом, повітряні кордони нашої держави порушило малошвидкісне повітряне судно, що використовує низькі висоти. За даними контролю, цей об’єкт рухався до розташування одного з важливих об’єктів нашої держави. На запити наземних служб не відповідав. Для його перехоплення та класифікації в небо було негайно піднято винищувач, яким керував тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира військової частини з льотної підготовки майор Максим Фединський. За кілька хвилин у повітрі цей досвідчений пілот зумів знайти та класифікувати ціль. Нею виявився гелікоптер. Доречно зауважити, що роль порушника відігравав бойовий гелікоптер МІ-24 7-го окремого полку армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.
- Складність полягає в тому, що між винищувачем і гелікоптером є дуже велика різниця у швидкості, - розповів командир бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов. – Тому для перехоплення таких цілей, як гелікоптер, пілот має виконати певний маневр. Наразі всі льотчики нашої частини підготовлені до боротьби з гелікоптерами. Адже саме вони прикривали небо на Львівським футбольним стадіоном під час проведення міжнародних матчів «Євро 2012». Нашим завданням є не просто знищити ціль, а з’ясувати у повітрі, що це за судно, спробувати зрозуміти його наміри, примусити до посадки на безпечний аеродром. І лише в крайньому видку, якщо пілот-порушник не виконає наші вимоги і буде притримуватись свого курсу, його буде знищено.
Варто зауважити, що майор Максим Фединський вміло впорався з поставленим завданням, за що отримав подяку від Міністра оборони України.
Після огляду аеродрому Міністр оборони України Павло Лебедев провів зустріч з військовослужбовцями гарнізону, представниками ветеранських організацій області. Зокрема, він розповів про хід майбутнього реформування ЗСУ. За його словами, найближчим часом відбудеться скорочення Збройних Сил. Однак, це не буде огульне знищення бойових частин та підрозділів. Реорганізація торкнеться підрозділів забезпечення –таких, як військові комісаріати, навчальні заклади, медичні установи Міністерства оборони. Натомість вивільнені кошти будуть скеровані на покращення реальної бойової підготовки.
Павло Лебедєв також зазначив, що буде проведена робота з повного переходу на контрактну службу вже у 2014 році. Адже, як наголосив Міністр оборони, «нам не потрібні солдати, які півроку входять у курс справ, а півроку готуються до звільнення…». Також він наголосив, що в цьому році відбудеться підняття грошового забезпечення тим військовослужбовцям, що не отримали його в минулому році. Торкнувся питань забезпечення військовослужбовців житлом. За його словами, хоча в цьому році і не передбачено коштів на закупівлю квартир для офіцерів Збройних Сил, Президент України цілком підтримав ініціативу Міністерства оборони закупити житло на прозорих аукціонах за рахунок продажів надлишків військової техніки та озброєння, а також земель Міністерства оборони України, що вивільнились в ході реформування.
- Перед нами стоїть завдання створити високо підготовлені Збройні Сили України, - наголосив Павло Лебедев. – І ми з цим завданням впораємось!
На завершення свого перебування в гарнізоні Міністр оборни побував у військовому гуртожитку, де мешкають офіцери та військовослужбовці контрактної служби. Він не просто оглянув умови, але й зайшов у гості до одного з офіцерів, поспілкувався з його родиною, поцікавився проблемами та потребами офіцерів-прикарпатців.
Підполковник Тарас Грень. 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1199
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців