Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Штучний розум здатний подолати тільки штучну дурість.

Підозрюваного у замаху на Путіна почали судити в Україні - Радіо Свобода


24 Грудня 2012 p.

 

Лише п’ять хвилин тривало перше засідання у справі Адама Осмаєва, якому інкримінують причетність до вибуху в Одесі на вулиці Тираспольській та участь у підготовці замаху на лідера Росії Володимира Путіна. За цей час суддя Приморського райсуду Одеси Віктор Писларь просто підтримав клопотання підозрюваного про те, щоб його справу розглядала колегія у складі трьох професійних суддів, - говорить Радіо Свобода.

Власне, сам факт судового засідання, що відбулося в понеділок, для Адама Осмаєва є певним здобутком. Адже відбувалося воно в Україні, як того прагнув підозрюваний, а не в Російській Федерації, що вимагала його екстрадиції на свою територію.

Вирішальною тут виявилася серпнева постанова Європейського суду з прав людини, котрий вирішив призупинити екстрадицію Осмаєва, виходячи з того, що вона поставила б його життя під загрозу.

Сидіти краще в Україні

Адвокат Адама Осмаєва Ольга Черток зауважує, що наразі питання екстрадиції все ж не можна вважати остаточно закритим.

«Все буде залежати від рішення Європейського суду із прав людини. Якщо він дасть нам позитивне рішення за нашою заявою, що Осмаєва не можна видавати, ось тільки тоді питання про екстрадицію буде закрите на 100 відсотків», – зазначає адвокат.

У цьому, за словами Ольги Черток, має посприяти така обставина: «Суд з’ясував і записав Осмаєва як особу без громадянства. І це буде ще одним плюсом у справі невидачі його Російській Федерації – неможливо особу без громадянства видати Російській Федерації: закон не дозволяє».

​​Згодом, близько 10 років, хай навіть і в українській буцегарні – то теж не найкраща доля. І дружина Адама Аміна Окуєва сподівається, що чоловікові так довго сидіти не доведеться.

«Завжди треба бути оптимістом, розраховувати на краще. Звісно, я вважаю, що було б справедливо і правильно, якщо б Адама відпустили із залу суду, вибачившись. Але я розумію, що розраховувати на таке не випадає – намагатимуться на рівному місці за цією сфальсифікованою справою вліпити йому максимально можливий строк. Але ми будемо боротися проти цього. Якщо треба буде, знову звернемося до Європейського суду з прав людини», – зазначила дружина підсудного.

Приватний інтерес на тлі гучної справи

Явно зайвими вибачення перед Осмаєвим вважає одеситка Юлія Бурлак – власниця квартири, у котрій ледь менше року тому стався вибух, чиє відлуння сягнуло аж Москви. «Хто це перед ким ще має вибачитися? Квартира згоріла, квартира зруйнована – доказів тут – предостатньо», – зазначає вона.

Юлія Бурлак прагне відшкодування завданих їй збитків, і вона не впевнена, добре це чи погано, що її втрати потрапили в канву великої політики

«Напевне, це 50 на 50 – з одного боку питання відшкодування матеріальних збитків на тлі тих серйозних статтей, які йому інкримінують, наче десь губиться, і ми говоримо про інтереси держави і суспільства, всім наче не до відшкодування матеріальних збитків, – каже вона. – А з іншого боку, коли справа набирає серйозний оборот і цією справою будуть серйозно займатися – тим більше, коли вони зараз поклопоталися, щоб був не один, а кілька суддів, тобто це суддівство вже має бути максимально об’єктивним – тому коли все буде проводитися чесно, так, як воно є, тоді і нам має бути все відшкодовано».

Аміна Окуєва наполягає, що причетність її чоловіка до вибуху на Тираспольській не є доведеною. А коли б навіть це і довели, то, на думку Аміни, Адам мав би поділити матеріальну відповідальність з іншим фігурантом справи – Іллею П’янзіним, котрий раніше був екстрагований до Росії.

Три суддівські голови – краще?

Так чи інакше, досягнутий нині результат – винесення справи на розгляд колегії трьох професійних суддів – адвокат Адама Осмаєва Ольга Черток вважає позитивним.

«Підвищуються шанси на те, що на трьох суддів з боку, скажімо, Генеральної прокуратури, тиск буде значно меншим. Принаймні, він буде розподілений рівномірно між трьома суддями», – зауважує адвокат.

Ще кращим, на думку Ольги Черток був би суд присяжних, але вдатися до нього не випадає через те, що слідство розпочалося раніше, ніж вступив у дію новий Карний Кодекс. Відтак гучну справу Осмаєва розглядатиме суддівський тріумвірат, і вперше він проведе засідання вже 17 січня.

Цьогоріч 4 лютого в Одесі під час спецоперації були затримані особи, підозрювані у вчиненні вибуху на вулиці Тираспольській, 24, що стався 4 січня. Під час вибуху загинув 26-річний громадянин Росії Руслан Мадаєв і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану Ілля П’янзін. П’янзін був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їхньої групи був Осмаєв, якого затримали в Одесі в лютому. 27 лютого в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські й українські спецслужби запобігли планам терористів, які готували замах на Володимира Путіна – на той час прем’єра Росії.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 769
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців