Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


В здоровому тілі здоровий дух

Чорнобильська зона – без грошей і зарплат - Радіо Свобода


19 Грудня 2012 p.

 

Працівникам Чорнобиля затримують зарплату, а підприємства зони відчуження недоотримують кошти на основні потреби. Профспілковці вважають, що причиною цього є невиконання рішень уряду і відсутність коштів у бюджеті загалом. Експерти наголошують, що своєчасне фінансування зони відчуження є необхідним для підтримання безпеки на Чорнобильській АЕС та інших об’єктах. Однак вони сподіваються, що найближчим часом недофінансування не викличе в зоні небезпечних ситуацій, - говорить Радіо Свобода.
 
Анатолій Яременко працює в Чорнобильській зоні відчуження автомобільним слюсарем,  є членом місцевої профспілки. Рік тому в нього змінилося керівництво: транспортні та обслуговуючі підрозділи Чорнобильської АЕС виділили в окреме підприємство. Восени в його працівників почалися проблеми: нині вони ще не бачили зарплату за листопад і не мають достатньо коштів для роботи підприємства, каже Анатолій Яременко.

​​«У листопаді нам виплатили тільки по 1350 гривень на людину – тобто, не зарплату, а надбавку за роботу в зоні відчуження. Тим часом робітники, які лишилися в складі підприємства ЧАЕС, отримують  без затримок. Чи заплатять нам до нового року,  не відомо. Маємо заборгованість за електроенергію. Ми написали і до уряду, і до керівництва міста (Славутича). Якщо нічого не зміниться, вийдемо на акції протесту», – обіцяє робітник.
 
Працівники зони відчуження підготували колективного листа до своїх керівників і до місцевої влади. Вони обіцяють акції протесту, починаючи з 28 грудня, якщо їхню проблему не вирішать.
 
Керівництво Чорнобильської зони обіцяє видати зарплату
 
Керівник Державного агентства з управління зоною відчуження Володимир Холоша запевняє, що кошти для чорнобильських працівників знайдуть уже найближчим часом.
 
«Затримка зарплати, дійсно, має місце, але поки що вона є незначною. Кошти за листопад працівники зони, зазвичай, отримують у грудні. Наразі це питання вирішується в уряді, Що ж до безпеки експлуатації ЧАЕС та інших потенційно небезпечних об’єктів, то така затримка не може призвести до  критичних ситуацій на них», – вважає Володимир Холоша.
 
Ігнорування Чорнобиля чи глобальна «дірка» в бюджеті?
 
Причина затримки заробітної плати працівникам зони відчуження криється у фінансових проблемах держави в цілому, заявив у коментарі Радіо Свобода представник профспілки атомників у Чорнобилі Микола Тетерін.
 
«Міністерство надзвичайних ситуацій звернулося до прем’єра з проханням профінансувати потреби Чорнобильської зони на 100%. Він дав відповідні розпорядження. Але їх не виконали. Гадаю, причина в тому, що нас фінансують з двох фондів бюджету: із загального та зі спеціального. Якщо з першого ми отримуємо гроші, то виникають проблеми зі спецфондом (його наповнюють, зокрема, збори за користування надрами та за нанесення шкоди довкіллю). Схоже, в бюджеті просто бракує коштів. Люди отримали зарплату частково, а на окремих підприємствах зони відчуження  не отримали взагалі», – повідомляє профспілківець.
 
Фінансування таких небезпечних об’єктів, як ЧАЕС та зона її відчуження, не повинне перериватися ні за яких обставин, таку думку висловив Радіо Свобода колишній міністр охорони довкілля Сергій Курикін.

«Скоріше за все, це не є вибірковим недофінансуванням, бо причина затримок – це невиконання українського бюджету загалом. Але такі об’єкти, як Чорнобильська зона, повинні отримувати необхідні кошти за будь-яких умов, оскільки вони є потенційно техногенно небезпечними, – констатує екс-міністр. – Проте, я не думаю, що нинішня ситуація із затримками фінансування викличе якісь надзвичайні ситуації в зоні чи забруднення довкілля». 

Затримка заробітної плати ліквідаторам Чорнобильської аварії не єдина проблема зони відчуження. Днями через негоду без електроенергії залишилося місто Чорнобиль, де тимчасово мешкають працівники зони, працює низка підприємств, які займаються ліквідацією Чорнобильської аварії. А після цього електромережі пообіцяли залишити місто без світла через борги.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 829
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців