Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


У поганого майстра погана пила

Біометричні паспорти: Євросоюз і українці - Радіо Свобода


11 Грудня 2012 p.

 

Чимало українців на власному досвіді знають, як складно отримати візу для відвідин Євросоюзу. Заповнення анкет, збір документів для подачі до консульств забирає багато часу і нервів. Але не виключено, що з наступного року отримувати шенгенські візи українцям стане легше – в Україні вступив у дію закон про створення державного демографічного реєстру України. Закон передбачає, що з 1 січня 2013 року українці отримуватимуть посвідчення особи сучасного зразку, серед яких  біометричні паспорти для поїздок за кордон. У Києві це нововведення називають «ключем» до спрощення візового режиму з Євросоюзом, але водночас, серед українців чимало скептиків, які попереджають про небезпеку опинитись під ковпаком силових структур, адже біометричний паспорт містить основну інформацію про його власника, - говорить Радіо Свобода
 
Закон про створення державного демографічного реєстру Верховна Рада України ухвалила 2 жовтня цього року. За кілька тижнів Президент Янукович повернув його депутатам зі своїми пропозиціями. Парламентарі підтримали президентські пропозиції і вже 20 листопада ухвалили закон. Віктор Янукович поставив під ним свій підпис 29 листопада, а 6 грудня закон вступив у силу.
 
Закон, зокрема, передбачає впровадження паспортів з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон. До електронного паспорта вносять назви держави і документа, прізвище та ім’я його власника, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, тощо.
 
На виготовлення електронних паспортів чекають не лише українці, а і Євросоюз: введення біометричних посвідчень особи – необхідна умова для спрощення візового режиму між Україною та ЄС, заявив речник МЗС України Олександр Дикусаров.

«Наша держава виконала ключове завдання у рамках підготовки до скасування візового режиму з ЄС. Введення в дію в Україні нових виїзних документів (паспортів нового зразку) – один з головних критеріїв Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС Україна виконує з 2010 року», – наголосив Дикусаров.

 
Відповідні зміни до Угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС будуть внесені і набудуть чинності після завершення усіх процедур щодо її ратифікації, зазначає представник МЗС.
 
Плюси і мінуси закону
 
Координатор всеукраїнської ініціативи «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко у розмові з європейськими журналістами відзначила, що попри плюси нового закону він має і чимало недоліків. Зокрема, у новому паспорті громадянина України відсутні відомості про місце проживання. Оскільки велика кількість адміністративних та соціальних послуг прив’язана до місця проживання, громадяни України будуть змушені регулярно звертатися до чиновників за відповідними довідками, каже експерт.
 
Тим часом, у Кабінеті Міністрів обіцяють врахувати недоліки і позбутись їх, ухваливши до кінця цього року низку документів, необхідних для функціонування нового закону. Про це Радіо Свобода повідомила директор Департаменту паспортної роботи державної міграційної службиДіна Пімахова.
 
«Будуть введені постанови Кабінету Міністрів стосовно порядку оформлення нових паспортів. Тобто, все (процедура видачі документа) буде врегульоване підзаконними актами», – пояснила Пімахова.
 
Експерт обіцяє, що персональні дані громадян України, надані ними для оформлення біометричних паспортів, будуть захищені належним чином.
 
Щоправда, не всі незалежні експерти вірять у це. Так, керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко вважає, що силові структури можуть використати дані з нових паспортів проти громадян України. Про це Коліушко заявив у розмові з Радіо Свобода.


«На жаль, цей закон не про біометричні паспорти, натомість ухвалений закон про Державний демографічний реєстр, в якому біометричні паспорти займають, я б сказав, десяте місце. Насправді, це закон про створення системи тотального стеження за громадянами на основі всіх даних, які влада збирає про громадян, – вважає Коліушко. – Ця єдина база даних буде у розпорядженні Міністерства внутрішніх справ України, і у цьому найбільша загроза від втілення цього закону».
 
Українці закликають владу дотримуватись конфіденційності при виготовленні біометричних паспортів, а країни Євросоюзу – дотримати слова і полегшити процедуру отримання шенгенських віз для громадян України. Адже громадяни України досі стикаються з «паперовими бар’єрами» та свавіллям європейських чиновників, коли подають документи на отримання шенгенських віз.

Джерело: Радіо Свобода


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 697
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців