Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Щастя без розуму — торбина дірява

Маловідомі факти про гроші


15 Серпня 2022 p.

Люди щодня чують та розмовляють про гроші, використовують та заробляють їх. Купюри та монети різних валют давно стали невід'ємною частиною життя. Але що нам про них відомо? Чи дійсно ми знаємо про гроші все?

Найцінніші кошти

Звісно, гроші, що можна заробити чи виграти в казино онлайн, є цінними та дозволяють купувати товари та послуги. Але найпоширенішою формою грошей завжди була рогата худоба, і навіть зараз ця тенденція зберігається. Незалежно від економічної ситуації, у різні епохи саме корови, кози, бики, барани та інші тварини вважалися найбільшою цінністю, а багатієм був той, хто володів найбільшим стадом в окрузі.

Поява купюр

Перші паперові гроші з’явилися у 812 році до нашої ери в Китаї. Цікаво, що ці гроші здебільшого використовувалися для ритуального спалювання на багатті під час поховання померлих. Адже вважалося, що таким чином мерці зможуть отримати кошти, щоб легко та щасливо жити на тому світі.

До речі, саме в Китаї в II столітті до н.е. виготовляли найпрактичніші та найнадійніші гроші у світі. І це не були срібні чи золоті монети, а набагато більш функціональні предмети: знаряддя праці, декор інтер'єру, столові прилади. Усі ці речі виготовляли з бронзи та ставили на них відповідні печатки. Відповідно, їх можна було використовувати як гроші.

Вічні боржники

Щодо незвичайних грошових традицій світу, то ними відрізнялися кельти. Вони могли спокійно брати гроші у борг, обіцяючи, що віддадуть їх після смерті у іншому світі. Неймовірно, але позичальники були впевнені, що так воно і буде.

Бажана банкнота

До стандартних купюр в 1, 10, 100 доларів звикли всі. Однак мало кому відомо, що 1934 року було випущено купюри номіналом 100 000 доларів. Спочатку ці банкноти служили для розрахунків між банками, а зараз користуються величезним попитом заможних колекціонерів. До речі, перша така купюра обійшлася бюджету США у 30 000 доларів.

Рекламні проекти

У 2004 році в США всерйоз розглядався законопроект, що мав би дозволити розміщення реклами на доларових банкнотах. Але ідею не було підтримано.

Значна вага

Скільки важить мільйон купюрами по 100 доларів? Не так вже й багато: приблизно 10 кг. Але якщо зібрати ту ж суму монетками по 1 центу, то вага вийде рекордною − 246 тонн.

Практичне використання

Що відбувається з грошима, які вийшли з обігу? У деяких країнах, наприклад Канаді, їх не викидають, а використовують у будівельній сфері для виготовлення руберойду.

Багатолітня ідея

Звичайно ж, кожен звертав увагу на портрети відомих людей, що зображені на сучасних грошових купюрах. Однак мало кому відомо, що першим, хто наказав розмістити своє зображення у профіль на грошах, був знаменитий полководець Олександр Македонський. Ідея була гаряче підтримана багатьма іншими правителями світу, які надали своїм монетним дворам аналогічні вказівки.

Секретна технологія

Із чого виготовляються гроші? Звісно, не зі звичайного паперу, а особливого матеріалу, до складу якого входять три частини бавовни та одна – льону. Однак не всі сучасні купюри є такими. Так, в Австралії часто використовуються гроші із пластику.

Риса бідності

Сумно, але факт: більше третини всього населення планети живе на 1-3 долари на день, тобто на 30–90 доларів на місяць. Здебільшого це стосується жителів бідних країн із нерозвиненою економікою. Доречно зазначити: згідно зі статистичними даними, найбільш багаті люди у середньому живуть 60 років. З іншого боку, середня тривалість життя бідняків – 75 років і більше. Можна зробити очевидний висновок: праця продовжує життя. І не має значення, скільки у людини при цьому грошей.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 420
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців