Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Апетит приходить під час їжі

Як запобігти поширенню інфекційних хвороб у воєнний час


22 Липня 2022 p.

В умовах воєнного стану великі скупчення людей, зокрема в укриттях та місцях поселення внутрішньо переміщених осіб, сприяють поширенню інфекційних хвороб. Кір, краснуха, епідемічний паротит, поліомієліт, дизентерія, туберкульоз, дифтерія, кашлюк, а також Covid-19, які можуть швидко поширюватися та загрожувати життю. Про це наголошують в Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Фактори, що сприяють підвищенню ризику спалахів інфекційних хвороб включають низьке охоплення вакцинацією, відсутність базових засобів гігієни, обмежений доступ до медичного обслуговування, включаючи тестування, та перенаселеність.

Через обмежений простір у центрах прийому та відсутність фізичного дистанціювання, особливо важко дотримуватись правил профілактики. Проте, де це можливо, заходи з дистанціювання повинні здійснюватися відповідно до загальних рекомендацій, при цьому необхідно враховувати психічне здоров’я та психосоціальні фактори.

Крім фізичної дистанції існують інші методи профілактики та контролю інфекцій, які можуть бути розглянуті в місцях прийому:

Гігієна рук та санітарія: переміщені особи у місцях прийому часто проживають в умовах, де гігієна та санітарія перебувають під загрозою. Залежно від наявних ресурсів, необхідно забезпечити доступ до чистої води, мила, санітарних засобів та заохочувати до гігієни рук.

Респіраторний етикет: при чханні чи кашлі слід прикривати ніс та рот паперовими серветками. У пунктах прийому мають бути доступні чисті паперові серветки. Паперові серветки слід негайно утилізувати після використання, а руки слід вимити. Якщо паперові серветки недоступні, рекомендується кашляти чи чхати в лікоть.

Захисні маски: коли неможливо забезпечити належну фізичну відстань, у місцях прийому громадян та персоналу слід розглянути можливість використання медичних та немедичних захисних масок, як засобу зниження поширення інфекції шляхом мінімізації виділення респіраторних крапель від інфікованих осіб Важливе значення має належне використання масок (одягання, зняття та утилізація).

Вентиляція: погана вентиляція пов’язана зі збільшенням передачі респіраторних інфекцій. Природна або механічна вентиляція може бути використана для зниження потенційного ризику аерозольної передачі інфекції.

Але чи не єдиним надійним способом профілактики більшості хвороб та інфекцій залишається вакцинація.

В Україні діє календар профілактичних щеплень, у якому вказано, коли й в якому віці варто зробити те чи інше щеплення. Та якщо з різних причин людина не була вакцинована або ж пропустила необхідну дозу, ніколи не пізно розпочати або надолужити пропущене. Кабінети профілактичних щеплень закладів охорони здоров’я працюють.

Проти коронавірусу, як і раніше, вводять дві дози вакцини й третю – бустерну через пів року. Вакцинація дітей від 14 років та дорослих без обмеження віку.

Імунізацію дітей проти дифтерії проводять згідно з Календарем щеплень, а ревакцинацію дорослих кожні 10 років.

Ревакцинацію проти правця проводять з 26 років кожні 10 років. , відповідно до календаря профілактичних щеплень, необхідно вакцинувати дітей у віці два, чотири, шість і 18 місяців (чотири щеплення). У віці шести та 16 років необхідна ревакцинація. Дорослим поновлювати щеплення проти правця необхідно кожні 10 років.

Щеплення проти вірусного гепатиту B передбачене першого дня після народження. Курс містить триразову вакцинацію.

Також в Україні ще з 1 лютого 2022 року була розпочата кампанія вакцинації вакцинами проти поліомієліту. Щеплювати нею малюків починають у перший рік життя. Для всіх дітей віком від шести місяців до шести років, які з різних причин не були щеплені, зараз проводять кампанію з вакцинації проти цієї недуги. Кожній дитині чи дорослій людині можна розробити індивідуальний графік щеплень, щоб надолужити всі пропущені вакцинації чи окремі дози.

Нашим громадянам, які мобілізовані до лав Збройних сил України необхідно в першу чергу вакцинуватися АДП-М проти дифтерії та правця, а також проти вірусного гепатиту B.

Будьте здорові та бережіть себе і своїх близьких!


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 220
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців