Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Апетит приходить під час їжі

Як сучасному журналісту працювати з аудиторію: сайти, газети, соцмережі та газетні шпальта - Галичина


11 Грудня 2012 p.

Спікери шостого модулю Університету Журналістської Майстерності, який відбувся 29-30 листопада в Києві, надали чимало корисних порад слухачам про те, як залучати аудиторію як на газетні шпальта, так і на сайт та використовувати можливості сучасних гаджетів. У цьому матеріалі ми наводимо деякі з цих порад для тих, хто з тих чи інших причин не зміг взяти участь у навчальному модулі.

Темою шостого модулю була: «Робота з аудиторією: навички сучасного журналіста».

Юрій Ніколаєв, партнер, представництво компанії «Терем – Медіа» в Україні, виступаючи з доповіддю «Як використовувати можливості сучасних гаджетів: економимо час та створюємо контент, потрібний аудиторії» зазначив, що сприйняття інформації аудиторією та вибір пристроїв дуже залежить від «розкладу дня».

В ці нелегкі часи, на думку Юрія, виживуть ті ЗМІ, які здатні забезпечити високий «вау-фактор» – щось подане більш цікавою мовою, ніж у інших. В той самий час читач не тільки хоче отримати емоцію від видання, але й довіряти йому.

Також Юрій зазначив, що сьогодні відбувається каннібалізація друкованих ЗМІ інтернетом. Друковані версії закриваються, а онлайнові отримують копійки, отже журналісту дуже важливо розуміти, що якщо він зараз працює в друкованому ЗМІ та хоче перейти в онлайн – має пам’ятати, що в вебі не все так легко з джерелами монетизації, як здається на перший огляд.

Під час виступу Юрій навів приклади ряду видань, які побудували грамотні та різноманітні канали роботи з аудиторією.

Наприклад, журнал «Корреспондент» використовує різні матеріали для кожного з наявних каналів комунікації – журналу, сайту, новинного додатку до iPhone, сторінок в соціальних мережах.

З одного інформаційного приводу журнал зробить розгорнутий аналітичний матеріал з інфографікою для журналу, нарізану версію коротких новин для iPhone, оперативно поставить більш деталізовану новину на сайт, яка пробуде в стрічці півтори години, а ще зробить анонс з гучним заголовком в соцмережах.

Іншим прикладом є російський журнал «Сноб» - той вдалий випадок, коли ЗМІ створив закриту соцмережу та монетизував її. Стратегія була збудована на тому, що селебритіс, трендсеттерів, політиків редакція журналу запросила до коммюніті безкоштовно, а всі інші мали платити за доступ. Це унікальний приклад, коли читачі платять виданню не за доступ до матеріалів, а за доступ до спілкування та можливість, наприклад, залишити свій коментар поряд з висловлюваннями відомого політика чи культурного діяча.

National Geografic (один з найулюбленіших журналів Юрія), відомий дуже гарними фотографіями, збудував стратегію на тому, що контент має бути доступним на всіх платформах. Доступ до фото та відео журнал пропонує для iPhone та iPad на платній основі. А соцмережі журнал розглядає як інструмент для залучення аудиторії до платного контенту.

«Сегодня Мультимедиа» – цікавий приклад ЗМІ, яке стукає в двері до різних аудиторій. Холдинг створює газету для однієї аудиторії, сайт – для іншої (перетин контенту близько 20%). А ще пропонує безкоштовну газету «Вечерком» для третьої аудиторії та додаток до iPad «Мой викэнд» - для четвертої.

Ярослав Сухомлин, видавець Чернігівської Медіа Групи, з яким учасники шостого модулю спілкувались під час скайп-конференції «Як залучати аудиторію на сайт газети: досвід колег», поділився успішним досвідом залучення аудиторії на сайт газети. Багато експериментуючи, Ярослав знайшов ефективний інструмент крос-промо - конкурси - який, на його думку, гарно об’єднав сайт та газету.

Наводячи приклади, Ярослав розповів про ряд успішно реалізованих проектів. Один з таких проектів – фотоконкурс краси – коли в газеті вони публікують перелік переможців, а на сайті роблять фото-галерею.

Інший приклад – на базі розділу «Блоги» на сайті gorod.cn.ua вони проводили конкурс «Бутерброд» для блоггерів: задавали тему (наприклад, про місто, про розважальні заходи, про дії мера) та всі бажаючи могли писати пости на цю тему, кращі з яких публікувалися в газеті. Потім серед блогерів обиралося журі, яке голосувало за кращі публікації, а кращі автори, в свою чергу, були нагороджені призами. Результат: медіа-група знайшла гарних авторів, а читачі газети побачили, що таке громадянська журналістика.

Ще одним цікавим проектом за участі блогерів було дещо подібне до серіалу чи реаліті-шоу. Суть експерименту полягала в тому, що медіа група обрала 3 блогерів та дали їм 3 завдання, які вони мали виконувати протягом місяця. Завдання: один мав схуднути на 10 кг, інший – прожити на 500 грн в місяць, третій – зробити 50 добрих справ. Кожний з блогерів висвітлював хід експерименту на сайті медіа-групи та у власних блогах, а в газеті кожного тижня виходила велика шпальта з найцікавішими моментами за тиждень.

Підводячи підсумки, Ярослав зізнався, що не все сталося так, як гадалося. Наприклад, на 500 грн в місяць мала прожити дівчина, яка не звикла економити. Тому в неї не вийшло

Але дуже гарним був саме підігрів зацікавленості серед читачів, коли вони отримували дещо «жовтувате», але з гарними меседжами та активно включались в хід проекту, залишали коментарі та свої враження, пропонували нові завдання і так далі.

Всі ці конкурси демонструють, що дуже важливо проявляти фантазію та вигадувати цікаві речі – це працює. А ось декілька цінних порад Ярослава: плануючи подібний конкурс, знайдіть толкового координатора, який буде стежити за таймінгом та слідкувати за блогерами (люди не завжди бувають настільки дисциплінованими як нам хотілося б) та заздалегідь знайдіть гроші (спонсорів) як на прямі витрати, так і на призи переможцям.

В шостому модулі прийняли участь 20 журналістів з 13 регіонів України, при цьому бажаючих було набагато більше - конкурс склав 3 особи на одне місце. В анкетах зворотного зв’язку учасники щиро дякували організаторам за вдало обрану та дуже актуальну тематику модулю, за підбір та цінні презентації досвідчених фахівців, за унікальний досвід, яким ділились гості та який здобували учасники модулю.

Єгоров Дмитро, газета «Улица Заречная»: «На модулі Університету я їжджу як до драг-ділера – за «кайфом», професіональним, звичайно. І цього разу «кайф» отриманий. Якщо ж казати серйозно, то під час модулю народилося дуже багато цікавих думок і для себе і для свого видання (у позначках типу NB – пів блокноту). Як я розумію, саме цю мету і ставили для себе спікери».

Федорляк Ірина, газета «Галичина»: «Світ змінюється і розвивається настільки інтенсивно! Не завжди темпи змін можна відслідкувати. Ви за два дні, через роботу професіоналів, які безпосередньо працюють у своїх сферах, донесли до нас суть і тенденції змін. Модуль – це імпульс. Це мотивація для подальшої діяльності, руху вперед. Дякую за вашу працю і бажання працювати, змінюватись і змінювати світ навколо».

Кучеренко Антоніна, газета «Порто Франко»: «Найкориснішу інформацію можна отримати від тих, хто «набив власні гулі» в просуванні своїх медіа-проектів. Тому дякую організаторам за те, що запросили практиків».

Незабаром буде відкрито новий акант Університету Журналістської Майстерності в Facebook. Передбачається, що це буде закрита група - тільки для випускників шести модулів, які були проведені протягом 2008 – 2012 року.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 566
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців