Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш солодке — терпи гірке

У прокуратурі Івано-Франківської області обговорили проблему поводження з відходами


30 Листопада 2012 p.

Відбулась розширена колегія прокуратури області, на якій обговорювали стан правозахисної діяльності органів прокуратури у сфері поводження з відходам.

У засіданні прийняли участь керівники ОДА, контролюючих органів та виконавчої влади, які безпосередньо здійснюють покладені на них функції на даному напрямку. Водночас, як засвідчили прокурорські перевірки, якість їх роботи потребує суттєвого покращення. Протягом поточного року прокурорами виявлені непоодинокі порушення законодавства про відходи. Найбільше з них - в діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Окремі районні державні адміністрацій не тільки не контролюють виконання регіональних і місцевих програм, але й взагалі їх не розробляють.

«На даний час в області, функціонує 25 сміттєзвалищ, з яких тільки 15 виготовили дозвільну документацію на свою діяльність. Інші полігони експлуатуються з недотриманням вимог діючого законодавства,»- наголосив старший прокурор прокуратури Івано-Франківської області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Святослав Гишта. Утилізація відходів проводиться з порушенням технології їх складування та без відповідної документації, зазначив прокурор.

Проблемним залишається питання збору відходів в сільських місцевостях, де роками сміття накопичують у не встановлених місцях.
Ігнорування органами контролю даної проблеми призводить до виникнення численних стихійних звалищ побутового сміття, що засмічують землі, воду і створюють загрозу життю та здоров’ю мешканців Прикарпаття.

Викликає зауваження робота комунальних підприємств, на балансі яких знаходяться усі полігони області. Прокуратурою виявлено, що вони функціонують без землевпорядної та будівельної документації.

Крім того, встановлено, що посадові особи Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області здійснюють видачу дозволів на розміщення та утилізацію відходів із численними порушення.

Знизилась ефективність роботи державної екологічної інспекції в області. Посадові особи інспекції навіть при виявлені порушень не нараховують збитки та не притягують винних осіб до відповідальності .

Більш того, замість належного виконання службових обов’язків, посадовці органів контролю самі вчиняють злочини.
Органами прокуратури порушено 3 кримінальні справи стосовно службових осіб органів державної екологічної інспекції, які під час перевірок в сфері поводження із відходами, з метою штучного нарощування показників, сфальсифікували близько 30 матеріалів адміністративних справ, щодо осіб, які фактично порушення не вчиняли. Справи направлені в суд, а винні особи притягнуті до кримінальної відповідальності.

Всього, впродовж поточного року органами прокуратури області порушено 5 кримінальних справ, внесено більше сотні документів прокурорського реагування. До відповідальності притягнуто 86 посадових осіб.

На колегії затверджено заходи, спрямовані на вирішення проблеми поводження з відходами на території області.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 890
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців