Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Жінці треба думати головою, а не подружками

Рамкова угода: зручний механізм закупівель у перевірених постачальників


26 Квітня 2021 p.

Більшість підприємств та бюджетних установ щороку здійснюють закупівлю однакових товарів та послуг: паливо, газ, метал, запчастини, утилізація відходів, канцтовари, харчі, банківські, юридичні чи поштові послуги тощо. Для швидкого оформлення чергової партії закупівель створена особлива модель співпраці замовника та постачальника – рамкова угода. Як відбуваються рамкові угоди в системі Prozorro, роз’яснює електронний майданчик Zakupki.ua.

Двоступенева прозора закупівля

У звичайних відкритих торгах для оцінювання можливостей потенційних постачальників передбачена кваліфікація чи пре-кваліфікація (у разі очікуваної вартості >133 тис. євро) учасників закупівлі. Кваліфікація є найбільш тривалим та спірним етапом, змушує замовника чекати підписання договору зайві тижні.
Рамкова угода дозволяє замовнику через електронний майданчик Прозорро:
• вирішити питання щодо кола кваліфікованих постачальників на найближчі 1-4 роки;
• протягом дії договору не витрачати час та ресурси на створення тендерної документації та кваліфікацію.
Особливості проведення процедури із застосуванням електронної системи закупівель визначені ст.15 ЗУ «Про публічні закупівлі» (надалі – Закон) та Наказом МЕРТУ № 1372 зі змінами від 15 квітня 2020 року.

Два етапи закупівлі в системі Прозорро з використанням рамкової угоди

  1. Замовник (або ЦЗО від його імені) оголошує закупівлю саме за рамковою угодою. У тендерній документації зазначаються строки, обсяги та кваліфікаційні вимоги, яким повинні відповідати учасники. Всі потенційні постачальники проходять пре-кваліфікацію. Після допуску на аукціон система автоматично визначає переможців. За наявності трьох та більше постачальників з ними укладається договір, в якому зафіксовані основні умови закупівлі.
  2. Замовник оголошує відбір щодо укладання договору за рамковою угодою. Процес закупівля проходить за скороченою процедурою: всі учасники вже кваліфіковані. Одна пропозиція – договір укладається без аукціону. Є конкуренція - призначається аукціон.

В результаті двох етапів у постачальника та замовника є два договори: про рамкову угоду та безпосередньо на постачання партії товару чи виконання певного обсягу робіт та послуг.

Під час дії рамкової угоди всі закупівлі відбуваються на умовах скороченої процедури.

Переваги рамкової угоди

Замовникотримує певне коло перевірених постачальників та проводить протягом декількох років закупівлі за скороченою процедурою. Головний критерій вибору на другому етапі - ціна, конкурентна боротьба економить бюджет підприємства.

Компанії-постачальникиотримують надійного бізнес-партнера, з яким вже укладено договір. Укладання другого договору здійснюється швидко, не потрібно готувати щоразу  нові пакети тендерних пропозицій

Головні особливості рамкової угоди

Планування. Замовник зобов’язаний зазначити строк дії та очікувану вартість одразу на 1 чи 4 роки - з урахуванням термінів дії договору. Якщо закупівля здійснюється через ЦЗО, у річних планах замовників вона не зазначається Один замовник згідно закону може бути виступати стороною у декількох рамкових договорах.

Публікація англійською мовою.Відбір учасників на першому етапі відбувається за технологією пре-кваліфікації, що передбачена для дорого вартісних закупівель.

Не передбачено зазначення окремих частин (лотів) предмету закупівлі.Замовник у тендерній документації розміщує проект договору, в якому зазначає найменування предмету, номенклатуру товарів, асортимент чи перелік послуг та робіт.

Нецінові критерії.У замовника є можливість встановити у кваліфікаційних вимогах оцінку за критеріями, що гарантують максимальну якість та певний рівень наданих робіт чи послуг.

Тендерне забезпечення не обов’язкове, але у замовника чи ЦЗО є  право передбачити забезпечення, за умови, що воно не перевищує 3% від загальної вартості закупівлі протягом дії договору, на яку очікує замовник.

Щонайменше 3 постачальника.Згідно п.4 ст.15 Закону замовник не має право укладати рамкову угоду, якщо кількість постачальників менше 3. Якщо після кваліфікації учасників менше, замовник повинен відмінити торги.

Безкоштовна участь постачальників у другому етапі.Від учасників не вимагається жодних документів – лише підтвердження участі у торгах та ціна.

Ціна за кожну одиницю товарув умовах підписаної рамкової угоди сторони зазначають окремо для кожного постачальника.

Зміна ціни можлива виключно на умовах п.5 ст. 41 Закону – з урахуванням валютних коливань, індексу інфляції, податкових ставок, котирувань на біржі тощо.

Виключення компанії учасника з рамкової угоди відбувається у раз, якщо вона

  • понад 3 рази проігнорувала участь у другому етапі;
  • двічі відмовилась підписати договір.

Швидкість підписання договору на II етапі.Для укладання контракту потрібно 1-10 днів.

На що звернути увагу постачальнику в закупівлі за рамковою угодою

У офіційному повідомленні про закупівлю на сайті Прозорро ЦЗО чи замовник встановлює обмеження щодо бажаної кількості майбутніх учасників рамкової угоди. У разі, якщо замовник зазначив кількість постачальників 5, а подали заявки 8, електронна система автоматично відхиляє найменш економічно вигідні пропозиції та ранжує 5 найкращих, з якими замовник укладає угоду.

Під час аукціону всі учасники оцінюються автоматично згідно ст.28 Закону. Є система критеріїв, у якої не менше 70% складає ціна. Інші критерії: строки виконання, гарантії, підготовка фахівців тощо.

Переможці першого етапу отримують від замовника повідомлення про відбір на укладання договору на постачання певної кількості товарів чи робіт. Вони мають право відмовитися від участі в торгах. Подана одна заявка – постачальник автоматично оголошується переможцем. Подані 2 та більше пропозицій – призначається електронний аукціон, перевагу отримує компанія, що запропонувала найнижчу ціну.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1016
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців