Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


В здоровому тілі здоровий дух

Лікарі озвучили сім ускладнень від COVID-19, які можуть залишитись на все життя


30 Листопада 2020 p.

Лікарі озвучили сім ускладнень від COVID-19, які можуть залишитись на все життяСім ускладнень від COVID-19, які можуть залишитися на все життя, озвучили днями в Управлінні охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.

Як зазначається, раніше невідомі дані про нову коронавірусну інфекцію лікарі дізнаються практично щодня. Медики пов’язують це з тією обставиною, що до 80% інфікованих вірусом людей не мають симптомів, або вони виявляються за кілька днів або навіть тижнів після зараження. У багатьох з них хвороба протікає в легкій формі без будь-яких ускладнень.

Як стверджує Всесвітня організація охорони здоров'я, люди, в яких хвороба протікає в легкій формі, можуть одужати протягом двох тижнів, тоді як у решти одужання може тривати від трьох до шести тижнів.

Тим часом, згідно з твердженнями лікарів, новий вірус може проникати в клітини багатьох важливих органів, зокрема серце, нирки, мозок і навіть кровоносні судини.

Відтак серед ускладнень від COVID-19, які можуть залишитися на все життя, зокрема:

1. Утворення рубців у легенях.

Внаслідок захворювання коронавірусом у легенях можуть з'явитися рубці. Рубцева тканина знижує здатність легень поглинати повітря і перетворювати його на кисень. У людини виникає постійне відчуття дискомфорту в легенях і сухий кашель.На знімках комп'ютерної томографії здорові легені повинні здаватися чорними, але легені пацієнтів з Сovid-19 часто мають сірі плями, що називається симптомом "матового скла", і ушкоджені ділянки можуть не піддаватися відновленню.

2. Інсульт і згортання крові.

Багато госпіталізованих пацієнтів з Сovid-19 страждають від утворення тромбів, що призводить до тромбоемболії легеневої артерії, інсульту, серцевих нападів й інших серйозних ускладнень тривалого характеру.

Закупорка судин у мозку також може викликати інсульт, і хоча інсульти частіше трапляються у літніх людей, сьогодні також повідомляється про інсульти навіть серед молодих пацієнтів. Наприклад, в китайському Ухані близько 5% госпіталізованих пацієнтів перенесли інсульт, і аналогічна картина спостерігалася за атипової пневмонії.

3. Ураження серця.

На думку лікарів, коронавірус може вражати серцевий м'яз, викликаючи його запалення, бо серце містить велику кількість білка ACE2, який, за думку вчених, є точкою проникнення коронавірусу до клітин організму.

У молодих людей, які перенесли інсульт, показники смертності відносно низькі порівняно з літніми людьми.

4. Ниркова недостатність

До цього часу не було повідомлень про те, що коронавірус вражає нирки в тих випадках, коли захворювання протікає в легкій формі. Тим часом у пацієнтів з яскраво вираженими симптомами коронавірус викликає серйозне пошкодження нирок.

Коли хвороба протікає у важкій формі, порушується згортання крові, що може призводити до появи невеликих згустків і закупорки кровоносних судин.

Порушення роботи кровоносних судин може також торкнутися нирок. Крім того, є наукові докази того, що вірус може вражати нирки безпосередньо.

Якщо у хворих на коронавірус виявлено пневмонію і потрібне під'єднання до апарату ШВЛ, вірус чинить серйозний вплив на нирки, бо пневмонія стає причиною утворення великої кількості води навколо легень.

В цьому випадку лікарі виписують пацієнту сечогінні засоби, що допомагають виводити рідину з організму, тож нирки працюють активніше, ніж зазвичай. Тим часом порушення роботи судин через появу згустків ще більше погіршує стан нирок.багато хто одужує. Однак, згідно з дослідженням, тільки від 42 до 53% з них здатні повернутися на роботу.

5. Наслідки для нервової системи і інтелекту.

Коронавірус впливає на центральну нервову систему, що може мати довгострокові наслідки для здоров'я. В одному китайському дослідженні говориться, що понад третина з 214 госпіталізованих мала неврологічні симптоми, зокрема запаморочення, головний біль, порушення свідомості, проблеми із зором і втрату смаку і нюху.

6. Чоловіче безпліддя.

Як припускають дослідники, Сovid-19 може призвести до особливих наслідків для здоров'я чоловіків,яєчка містять велику кількість рецепторів ACE2, у зв'язку з чим існує теоретична ймовірність їх пошкодження і подальшого безпліддя після зараження коронавірусом.

7. Нюх і смак.

Раптова втрата або погіршення нюху може бути симптомом зараження коронавірусом. Молоді люди з цим захворюванням з більшою часткою ймовірності не мають симптомів, таких як підвищення температури і кашель. Це означає, що раптова втрата нюху може вказувати на легку форму захворювання або прихованого носія коронавірусу.

Як відомо, коронавірус проникає до носової тканини через рецептори ACE2 і може викликати тимчасове пошкодження нюхових нервів. Однак цей симптом, мабуть, зникає протягом одного-двох тижнів після зараження.

Хоча до більшості людей, які повідомляють про ці симптоми, нюх повертається, ще занадто рано судити, скільки людей можуть втратити його назавжди.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 288
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців