Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто часу не цінує, на своїй шкурі це відчує

Міжнародна конференція «Практика та проблеми застосування податкового законодавства»


19 Листопада 2012 p.

Асоціація платників податків України (АППУ)  у Києві зібрала представників бізнесу, громадських організацій, органів виконавчої влади, парламентаріїв, авторитетних міжнародних та українських експертів для обговорення важливих проблем платників податків.

Дискусія проходила у рамках міжнародної конференції «Практика та проблеми застосування податкового законодавства», яка стала майданчиком для компетентного діалогу її учасників з метою аналізу основних проблем з питань оподаткування, які найбільше хвилюють представників бізнесу, громадськості, а також пошуку конкретних шляхів їх вирішення.

У конференції взяли участь: Президент АППУ Валентина Арбузова, Міністр фінансів України Юрій Колобов, Голова комітету ВРУ з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, народний депутат України Ксенія Ляпіна, Голова Національного банку України Сергій Арбузов, Голова Держмитслужби України Ігор Калєтнік, віце-президент Національного союзу платників податків США Пітт Сепп, Генеральний секретар Асоціації платників податків Європи Майкл Єгар, Віце-президент Асоціації платників податків Канади Скотт Хенніг, Директор «Інституту економіки та прогнозування НАН України» Валерій Геєць та ін.

Модератори заходу - віце-президент АППУ Олександр Шлапак та керівник юридичного відділу компанії Ernst & Young Володимир Котенко.

Міжнародна конференція фактично є підсумком всеукраїнського громадського обговорення, яке тривало впродовж двох місяців за участі представників бізнесу, громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, науковців, експертів та журналістів з усіх регіонів України. Всеукраїнське громадське обговорення дозволило почути різні точки зору з питань подальшого розвитку податкової системи України. І саме узагальнені фахівцями АППУ думки і пропозиції учасників обговорення були представлені на міжнародній конференції.

Виступаючи перед учасниками конференції, Президент Асоціації платників податків України Валентина Арбузова зазначила, що більшість учасників всеукраїнського громадського обговорення серед головних проблем сучасної податкової системи вирізняють її нестабільність і непередбачуваність, а також неефективну й надмірно витратну для держави й бізнесу систему адміністрування податків. «Скорочення кількості дозвільних документів, податкових платежів, зменшення перевірок підприємств різними контролюючими органами – все це, на думку бізнесу, повинно існувати на практиці, а не носити декларативний характер. Іншою, не менш важливою проблемою є забезпечення нормативної стабільності, яку учасники громадських обговорень вважають однією з найважливіших умов зростання ділової активності та залучення в країну іноземного капіталу», - підкреслила Президент АППУ.

Міністр фінансів України Юрій Колобов під час свого виступу зазначив, що Україна поліпшила свої показники у Світовому банку у частині лібералізації податкового законодавства на 18 пунктів. «Плануємо, що у 2013 році процес формування податкового законодавства вдосконалюватиметься. Очікуємо зниження податкового навантаження - наша політика незмінна в цьому питанні, спрощення форм звітності, податкових процедур. Так, звітність по податку на прибуток надаватиметься платником раз на рік, зменшиться ставка податку», - відзначив міністр.

Народний депутат України Ксенія Ляпіна зробила наголос на якісно підготовлений фахівцями АППУ збірник з проблемних питань та пропозицій учасників регіонального туру громадського обговорення «Практика та проблеми застосування податкового законодавства». «Це приклад того, як потрібно працювати громадським організаціям для того, щоб ваші пропозиції почули і врахували. АППУ це матриця громадського життя, яка допомагає органам влади удосконалювати законодавство», - підкреслила народний депутат.

Також вона зазначила, що зараз розвивається тільки великий бізнес, а малий та середній переживає процес стагнації. «Не варто покладати великих сподівань, що вдасться заповнити «бюджетні дірки» за рахунок малого і середнього бізнесу; його функція і місія полягає у зменшенні соціальних зобов’язань держави», - підкреслила Ляпіна.

Голова Національного банку України Сергій Арбузов зазначив, що НБУ готує низку законопроектiв, що вносять змiни до Податкового кодексу країни, згiдно з якими буде уточнено норми стосовно дiяльностi банкiв. Зокрема, пропонується звiльнити банки вiд сплати ПДВ при здiйсненнi операцiй продажу третiм особам нерухомого майна, яке було надане кредитором як застава, а також звiльнити банки вiд функцiї податкового агента при операцiях iз заставним майном фiзичних осiб.

Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік розповів про концепцію розвитку відомства на 2013 рік «Чистий бізнес-чесні податки». «Митниця зобов’язується на доброчесність суб’єкта відповідати довірою. І ця довіра надасть сумлінному суб’єкту певні переваги: прискорення проходження через митницю товарів, зменшення кількості митних перевірок. Максимальною формою довіри повинне стати подання митниці документів про товари без їх фізичного пред’явлення митникам», - сказав Голова ДМСУ.

Також він зазначив, що вже сьогодні скорочено час митного оформлення товарів та витрат суб’єктів господарювання. «Час митного оформлення на сьогодні складає при імпорті – 1 годину 16 хвилин, при експорті – 40 хвилин. З початку дії нового Митного кодексу лише 6% товарів підлягають митному огляду. У 2009 році їх доля була - 70%. Перший метод визначення митної вартості застосовується майже у 90% випадків», - сказав Голова Держмитслужби.

У своїй промові Генеральний секретар Асоціації платників податків Європи Майкл Єгар зробив акцент на європейському досвіді та досягненнях у сфері податків та запропонував кілька порад для України.

«Якщо країна має занадто високі податкові ставки, вона має низький економічний показник розвитку, і навпаки. Проте не лише податкова ставка, розмір податку є ключовим у досягненні добробуту країни. Пошуки якнайкращих вирішень проблем є важливим завданням на сьогодні. Наприклад, ви маєте досить розвинене сільське господарство та агропромисловість, родючі землі, то чому ви не розвиваєте це, не робите більший акцент на розвитку цієї галузі? Будуйте правильний бізнес, займаючись експортом, і в цьому Україна може бути навіть сильнішою за Германію. Зменшуйте ціну і експортуйте більше. Потрібно боротися з нераціональними видатковими статтями бюджету для кращого існування суспільства загалом. Крім того, Україні потрібно зробити більш простим законодавство, тому що зараз воно занадто складне для розуміння».

Віце-президент Національного союзу платників податків США Пітт Сепп у своїй розмові з учасниками конференції зазначив, що проблеми США та України у деякій мірі схожі. Наприклад, нестабільності податкової системи США сприяє, у першу чергу, корупційний компонент. Зокрема, лобіювання певних податкових пільг для одних, натомість створення жорстких умов, тобто встановлення вищих ставок податків – для інших бізнес-структур. «Так, лобіювання пільг простежувалось по відношенню до компаній нафтогазової промисловості. І це певна форма політичної корупції», - зазначив Сепп.

Наприкінці конференції Валентина Арбузова від імені Асоціації платників податків України висловила сподівання того, що участь широкого кола бізнес-структур, міжнародних експертів, представників центральних органів виконавчої влади дасть можливість максимально використати напрацьований під час міжнародної конференції потенціал. А конструктивні пропозиції найближчим часом знайдуть свою підтримку в законодавчому органі влади, оскільки врегулювання окремих проблемних питань можливо тільки шляхом внесення змін до Податкового кодексу. 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1030
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців