Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Навіть велике сонце крізь маленьку дірочку виглядає маленьким

Відпочинок на Прикарпатті: чи запрацюють цього літа дитячі оздоровчі заклади?


10 Червня 2020 p.

З року в рік мальовниче Прикарпаття гостинно запрошує та приймає на організований відпочинок і оздоровлення дітей не лише з нашої області, але й з інших регіонів України.
В інтернеті рекламується безліч привабливих літніх таборів та «зелених» садиб для дітей, які вважають, що саме їхній відпочинковий заклад буде найкращим місцем для оздоровлення та відпочинку вашої дитини.
Пропонуються мальовничі краєвиди, комфортні умови перебування, цікаві виховні заходи для дітей, екскурсії, походи в гори, повноцінне гаряче харчування, ввічливий персонал.
Проте, батькам необхідно знати, що відповідальне відношення до відпочинку дитини є запорукою її здоров’я, а й інколи навіть збереження її життя.
Всі дитячі заклади оздоровлення та відпочинку повинні бути зареєстровані в державному реєстрі. Тож необхідно відмітити, що в закладах, які не внесені до державного реєстру відпочинку та оздоровлення дітей Міністерства соціальної політики України, відповідний державний контроль не здійснюється. Такі заклади, як правило, не мають погоджувальних документів, дозволу на їх відкриття та працюють з порушенням. 

Тому пам’ятайте: відправляючи свою дитину на відпочинок у незареєстрований заклад, ви наражаєте її на небезпеку.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області закликає при виборі закладу оздоровлення для вашої дитини, вимагати надання «Акту прийомки дитячого оздоровчого табору», який підписується членами комісії представників робочої групи контролюючих органів після проведення обстеження і свідчить, що в даному закладі створені безпечні та сприятливі умови для перебування, харчування та дозвілля вашої дитини.
У випадку його відсутності, варто задуматись, чому адміністрація закладу уникає проведення перевірки контролюючими органами безпечності даного закладу, можливості виконання вимог чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів, санітарного законодавства та забезпечення прав споживачів.

Однак, наголошуємо: головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає, що цього літа не варто відкривати дитячі оздоровчі заклади.
«Крім крапельних інфекцій, існує величезна кількість кишкових інфекцій. Це зараз головна дискусія, чи дозволить санітарний лікар відкрити дитячі оздоровчі заклади, чи не дозволить. Я зараз дотримуюся думки, що дитячі оздоровчі заклади на цей літній сезон відкривати не можна, оскільки під час оздоровлення у нас відбувається близько 80 спалахів кишкових інфекцій. У цей час дітей забирають з оздоровлення, завозять в інфекційні стаціонари, в інфекційних стаціонарах зараз є хворі на коронавірус. Замість лікування кишкової інфекції ми можемо наражати на небезпеку інфікування ще і коронавірусом. Тому пропозиція утриматися до стабілізації епідеміологічної ситуації", - заявив Ляшко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна". 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 440
Рекомендовані статті

Гість 11:27, 10.6.2020

Дякуємо за роз’яснення про офіційне чи не офіційне оздоровлення дітей.
п. Ляшка не правильно проінформували. Кожного літа в оздоровчих закладах трапляються одиничні випадки спалаху кишкових інфекцій, а не біля 80-ти. Зразу про це стає відомо по всій Україні, поскільки порушується кримінальне провадження і про неї пишуть у ЗМІ.
Літні табори для дітей працюватимуть, але за новими правилами
Пряма мова президента Володимира Зеленського: "Правила їхнього (дітей – ред.) відпочинку в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані. Водночас більшість таборів у нас у доволі застарілому стані. Нині маємо хорошу можливість провести їхній аудит, відремонтувати, де потрібно, підвищити критерії їхньої якості, комфорту, харчування дітей".
https://www.pravda.com.ua/news/2020/06/9/7254988/

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців