Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Жінка без сорому, що їжа без солі

Олександр Петрик: про результати опитування щодо ділових очікувань підприємств у IІI кварталі 2012 року


14 Листопада 2012 p.

Національним банком України проведено чергове щоквартальне опитування керівників підприємств про оцінку поточної та майбутньої ділової активності, інфляційних та курсових очікувань, змін економічної ситуації в Україні в серпні 2012 року.

В опитуванні взяли участь 1 201 підприємство з усіх регіонів країни, що представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності, розмірами за кількістю працівників.

Нагадуємо, що отримані результати є відображенням лише думки респондентів – керівників підприємств України, а не офіційною позицією Національного банку України.

За словами директора Генерального економічного департаменту Олександра Петрика, результати останнього опитування свідчать, що інфляційні очікування керівників підприємств залишилися на рівні попереднього кварталу і є найнижчими за весь період здійснення опитувань, починаючи з 2006 року.

Основним фактором, який обумовлюватиме підвищення споживчих цін, респонденти продовжують називати зростання витрат на виробництво.

Крім того, більше половини респондентів (54,7%) уважають, що обсяги виробництва в Україні залишаться незмінними.
Оцінки респондентів щодо поточної бізнес-активності та перспектив на наступні три та 12 місяців були впевнено позитивними. Зокрема, респонденти покращили оцінки поточного фінансово-економічного стану своїх підприємств та очікують зростання економічної активності в наступні три місяці, найбільше щодо збільшення загальних обсягів реалізації та покращення фінансово-економічного стану підприємств.

“Згідно з результатами останнього опитування індекс ділових очікувань підприємств у ІІІ кварталі 2012 року становив 115,1%, що є свідченням очікування пожвавлення економічної активності в наступні 12 місяців”, – зазначив Олександр Петрик.

Респонденти прогнозують покращення фінансово-економічного стану своїх підприємств, збільшення обсягів реалізації виробленої продукції та інвестиційних видатків, а також зростання кількості працівників на своїх підприємствах у наступні 12 місяців.
Зростання виробничих витрат, на думку респондентів, продовжиться нижчими темпами. Серед основних факторів, що обумовлюють зростання вихідних цін, респонденти називають подорожчання енергоносіїв (63,9% відповідей) та сировини і матеріалів (62,5%). Знизилися оцінки впливу рівня процентної ставки за кредитами, податкового тиску, цін на світових ринках та конкуренції з іноземними виробниками.

За очікуваннями респондентів у наступні три місяці потреба в позикових коштах зростатиме. Частка респондентів, які планують брати банківські кредити, збереглася на рівні минулого кварталу. Серед них зросла і залишається найбільшою частка тих, що планують брати банківські кредити в гривнях.

Частка респондентів, які скаржаться на проблеми зі своєчасним та повним проведенням операцій із коштами, розміщеними на банківських рахунках, знизилася до найнижчого рівня за час проведення опитувань і становила 2,9% порівняно з 4,1% у попередньому кварталі.

“Таким чином бізнес оптимістично налаштований і очікує пожвавлення економічної активності в наступні 12 місяців”, – зауважив Олександр Петрик.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 657
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців