Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Й малими ділами можна заслужити милість Божу

В «Івано-Франківськгазі» розповіли про ризики проходження опалювального сезону 2019/1920 рр.


24 Вересня 2019 p.

В Івано-Франківській області працює вісім виробників тепла, які не включені до реєстру жодного з постачальників природного газу. Вони мають забезпечувати теплом взимку 47453 домогосподарств та 713 непобутових споживачів, серед яких є школи, дитсадки та інші соціально важливі об’єкти. Це означає, що відповідно до чинного законодавства, вони не мають права споживати природний газ з газорозподільної системи, а АТ «Івано-Франківськгаз» - права здійснювати доставку газу таким споживачам.Про ці та інші ризики опалювального сезону сьогодні розповіли на пресконференції фахівці «Івано-Франківськгазу»

Наразі не закріплені за жодним постачальником наступні підприємства телоенергетики: Теплокомуненерго Богородчани, ТОВ «ТЕПЛОНЕНЕРГО» Івано-Франківський коледж ЛНАУ, ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», Районне комунальне підприємство «Галичтеплосервіс», КП «Водотеплосервіс», КП «Теплокомуненерго Надвірнянської районної ради», Яремчанське підприємство по забезпеченню тепловою енергією.
«Внесені минулого року зміни до Кодексу ГТС дають право постачальнику «Нафтогаз України» надавати доручення на відключення тепловиків від газопостачання, що в свою чергу зобов’язує газорозподільну компанію припинити доставку газу таким компаніям, - говорить комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик. – Ми сподіваємось, що власники теплопостачальних підприємств встигнуть підготуватись до опалювального сезону і будуть включені в реєстр постачальника газу».
За дорученням постачальника газу АТ «Івано-Франківськгаз» повинне буде вжити заходів з припинення газопостачання навіть захищених споживачів (побутові споживачі, підприємства, установи, організації, що здійснюють надання важливих суспільних послуг, в тому числі теплопостачальні підприємства).
Існує нагальна потреба, щоб органи місцевого самоврядування та власники підприємств до початку опалювального сезону вжили всіх можливих заходів, аби виробники тепла були включені в реєстр постачальника природного газу, на якого покладені спеціальні обов’язки.
Припинення розподілу природного газу в опалювальний сезон для підприємств теплоенергетики призведе до виникнення соціальної напруги, та може спричинити виникнення непередбачуваних аварійних ситуацій в системах теплопостачання, які в свою чергу можуть стати причиною надзвичайної ситуації техногенного характеру.
Розуміючи соціальну важливість питання роботи теплопостачальників, АТ «Івано-Франківськгаз» вже проінформувало окремими листами про ситуацію, що склалася в Івано-Франківській області Офіс Президента України, Раду національної безпеки та оборони, Кабінет Міністрів України, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади. Окрім того, за ініціативи газорозподільної компанії Івано-Франківська обласна державна адміністрація організувала спільну нараду з теплопостачальними організаціями області, на якій обговорили шляхи вирішення проблеми.
Ще однією проблемою стабільного та безперебійного газопостачання протягом опалювального сезону газовики називають низький тариф на розподіл газу. Сума збитків АТ «Івано-Франківськгаз» у 2019 році сягне 296 млн. грн. Це на 56% більше, ніж у 2018 році. Четвертий рік поспіль для АТ «Івано-Франківськгаз» діє економічно необґрунтований тариф, який НКРЕКП не переглядає з 2017 року.
Основна проблема нового опалювального періоду – зношені газорозподільні мережі і зростаюча загроза їх аварійності. Станом на сьогодні майже 2000 км замартизованих газопроводів, з них быльше 1000 непридатних. Натомість на заміну в тарифі передбачено тільки 17,6 км. Така ж ситуація і з шафовими розподільними пунктами, які підтримують тиск газу в мережі на необхідному рівні. В той час як 332 ШРП непридатні для експлуатації, тариф передбачає заміну лише 38 пунктів. І з кожним роком кількість непридатних мереж та газового обладнання зростає
«Збиткові тарифи на розподіл газу та відповідна недостатність фінансування призводять до критичного стану мереж, створюють ризики для безпечного та стабільного газопостачання та відтоку кадрів За 4 роки їх дії, збитки компанії склали 515 млн. грн., а всього по галузі - 20 млрд грн», – розповідає фінансовий директор АТ «Івано-Франківськгаз» Дмитро Горбатюк.
Через заморожені тарифи на розподіл газу незмінно низькою залишається зарплата фахівців «Івано-Франківськгазу». Середня зарплата прикарпатських газовиків складає 8,7 тис. грн, що на третину менше від середньої в енергетиці. Невеликі зарплати призводять до відтоку кваліфікованих спеціалістів, які шукають більш високооплачувану роботу. З початку 2019 року з компанії звільнилося 200 фахівців. Як правило, це слюсарі, зварники, монтери, водії - люди, які цілодобово забезпечують безаварійний розподіл газу.
Так, лише в аварійно-диспетчерській службі, яка цілодобово ліквідовує витоки газу не вистачає майже 70 фахівців, ще 50 спеціалістів – в службі, яка здійснює комплексно-приладне обстеження: перевіряє мережі та виявляє витоки газу на них. Через незаповненість вакансій, збільшується навантаження на працівників, а зарплата незмінно залишається низькою.
Вихід - один. Усунути дискримінаційні тарифи, які вже втричі нижчі необхідного рівня. Середній місячний платіж за надання послуг розподілу у 2018 році по Івано-Франківській області склав 77,8 грн, що нижче витрат на мобільний зв'язок та інтернет.
У зв'язку з цим «Івано-Франківськгаз» наголошує на необхідності наступних кроків з боку НКРЕКП:
- довести розмір тарифу до економічно обґрунтованого рівня;
- компенсувати операторам ГРМ понесені збитки;
- затвердити нову модель тарифу на розподіл, яка передбачає рівномірну оплату послуг операторів ГРМ на протязі всього року.
Чекають на новий тариф і споживачі природного газу. Це підтверджено результатами дослідження Київського міжнародного інституту соціології. Абсолютна більшість опитаних споживачів відзначили, що для них важливо розуміти, скільки саме вони сплачують за спожитий енергоресурс, а скільки - за послугу його доставки до оселі. У більшості споживачі зацікавлені у тому, щоб одержувати деталізовану інформацію про складові вартості послуг енергопостачання.

 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 430
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців