Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Жінці треба думати головою, а не подружками

12 млрд грн очікують області від Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки: чи реально це?


10 Вересня 2019 p.

Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська та Чернівецька області подали до фінансування в рамках Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки проектів на загальну суму понад 12 мільярдів гривень, більшу частину яких в областях планують отримати саме з державного бюджету.

Про це повідомила Олена Бойко, Генеральний директор Директорату регіонального розвитку Мінрегіону під час підсумкового круглого столу з обговорення перспектив розвитку гірських територій українських Карпат в контексті підготовки проекту Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки, який розробляється на виконання Указу Президента України «Про розвиток регіону українських Карпат».

«На запит обласних державних адміністрацій, загальний обсяг фінансування цієї державної програми на три роки становить більше 12 млрд грн. З них більше 80% - це кошти, які регіони планують отримати з державного бюджету, 20% - кошти місцевих бюджетів та інших джерел. Саме так бачать на місцях співвідношення фінансування проектів, які вони пропонують», - сказала Олена Бойко.

За її словами, фінансування програми з державного бюджету у розмірі понад 12 млрд грн – це захмарна цифра. «Проаналізувавши подані проекти, ми бачимо, що не завжди ОДА бачать розвиток територій у комплексі або не оперують цифрами щодо можливостей власних бюджетів, можливостей державно-приватного партнерства, міжнародної технічної допомоги. Саме тому основне навантаження з фінансування проектів вони покладають на державний бюджет», - зазначила представниця Мінрегіону.

При цьому більше 53% з цих 12 млрд регіони пропонують вкласти у розвиток інфраструктури, в тому числі – соціальної, на питання екології у планах спрямувати 21%, на туризм – 14% і лише 12% фінансування регіони хочуть спрямувати на розвиток економіки у гірських населених пунктах.

«Маємо ще декілька днів, щоб змінити акценти, бо будувати соціальну інфраструктуру, не стимулюючи економічні процеси – це шлях в нікуди. Ця інфраструктура буде потім нікому непотрібною, бо там просто не буде людей. Тому слід оптимізувати ті завдання і заходи, які ви пропонуєте. Ми повинні зрозуміти, які проекти є дійсно пріоритетними на найближчі три роки, щоб запустити соціально-економічний розвиток цієї території», - сказала Олена Бойко.

З цією думкою погодився і Перший заступник Міністра Мінрегіону В’ячеслав Негода, який зазначив: «Виглядає так, що регіони і громади відмежовуються від вирішення проблем цієї території, але наголошую, що державна програма – це не значить, що лише держава буде опікуватися розвитком Карпатського регіону. Уряд і Парламент створюють загальні правила і можливості, а задача регіональної і місцевої влади – скористатися цими можливостями, залучивши не лише державні ресурси, а й кошти місцевих бюджетів, бізнесу, міжнародної допомоги тощо. Ми разом з вами маємо буквально декілька днів, щоб дати фінансові розрахунки по запропонованих вами проектах і показати Уряду, що на місцях готові активно і ефективно долучатися до вирішення проблем регіону, а не лише чекатимуть грошей з держбюджету», - сказав В’ячеслав Негода.

Олена Бойко нагадала про ресурси, які можуть бути залучені для фінансування проектів в рамках майбутньої державної програми: «Ми вбачаємо, що принаймні на 2020 рік будуть збережені такі джерела фінансування, як Державний фонд регіонального розвитку, субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних громад, секторальна підтримка Європейського Союзу. Також можна використовувати кошти міжнародної технічної допомоги, субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій, а також цільові кошти бюджетної програми, які, відповідно до Указу Президента, мають бути передбачені в цій держбюджеті на наступний рік».

Також Олена Бойко під час свого виступу нагадала про часові рамки у підготовці проекту державної програми для розвитку Карпат: «До 10 вересня маємо завершити формування проекту на основі пропозицій облдержадміністрацій. Зараз ми очікуємо від ОДА фінансово-економічного обґрунтування тих пропозицій, які вони подали. До 20 вересня мають пройти усі процедури погодження проекту програми з центральними органами виконавчої влади. До 22 вересня ми вже повинні подати проект відповідної постанови Кабінету Міністрів на розгляд Уряду».

Як повідомлялося, Міністр розвитку громад та територій Альона Бабак заявила, що питання розвитку гірських територій українських Карпат має розглядатися в контексті підвищення якості життя мешканців гір.

Довідка

Матеріал підготовлений в рамках проекту «Сталий розвиток Українських Карпат», за підсумками круглого столу, який відбувся 5 вересня 2019 року Києві, організований Українською асоціацією районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку.

Проект «Сталий розвиток Українських Карпат» впроваджується Українською асоціацією районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку у партнерстві з Посольством Республіки Польща та Міністерством розвитку громад та територій України. Проект фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської співпраці в цілях розвитку.

В рамках проекту відбулися 5 круглих столів: у Львівській, на Закарпатській, Івано-Франківській, чернівецькій областях та підсумковий – у Києві.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 577
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців