Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Робота ледарю — завжди печаль

Муніципальна няня. Як вплинула нова програма на ринок праці України


19 Лютого 2019 p.

З 1 січня 2019 року в Україні розпочала роботу програма «Муніципальна няня». Згідно з цією ініціативою, батьки дітей до 3 років, які офіційно наймуть няню, можуть розраховувати на компенсацію від держави в розмірі прожиткового мінімуму на дитину до шести років. Наразі цей мінімум складає 1626 грн. Ми проаналізували, як програма вплинула на ринок праці України та як змінилась структура вакансій та резюме за цією спеціалізацією.

Так, протягом 2018-го і на початку 2019 року кількість пропозицій від роботодавців у профсферах «Домашній персонал» та «Наука, освіта» (в яких розміщувались вакансії для нянь) становила 2-4% від кількості всіх вакансій на hh.ua. Причому ми відзначаємо зростання амплітуди пропозицій у січні 2019 року, коли розпочала свою дію програма «Муніципальна няня». Загалом кількість вакансій для нянь у 2018 році зросла на 15%. Найактивніше вакансії для нянь пропонували роботодавці Києва, Одеської, Дніпропетровської, Львівської та Харківської областей (регіони перераховані в порядку зменшення кількості розміщених вакансій).

Протягом 2018 року рівень конкуренції серед пошукачів, які претендували на роботу няні, складав 12,7 претендента на місце. Для порівняння: у 2017-му навантаження на одну вакансію було 8,29 особи. Нагадаємо, що в середньому рівень конкуренції на ринку праці України в 2018 році перебував на позначці 3-4 людини на місце. За останній рік нянь найчастіше шукали компанії, що працюють у таких галузях, як «Послуги для бізнесу», «Освітні установи», «Будівництво, нерухомість, архітектура», «Послуги для населення», «Готелі, ресторани, громадське харчування, кейтеринг».

Роботодавці найчастіше шукали кандидатів з мінімальним досвідом або взагалі без нього — 45% пропозицій від загальної кількості вакансій містило таке побажання до кандидата. У 39% випадків були зацікавлені в кандидатах з досвідом від 1 до 3 років. Стаж 3-6 років був потрібен у 16% вакансій. Порівнюючи з вакансіями, розміщеними у 2017 році, можемо зробити висновок, що більшим попитом почали користуватися пошукачі-початківці. Так, у пропозиціях про роботу позаминулого року частіше фігурували кандидати з досвідом 1-3 роки (37%), а на другому місці за затребуваністю були кандидати з професійним стажем 3-6 років (33%).

Трохи більш демократичними стали роботодавці у питанні графіка роботи майбутніх співробітників. Згідно з аналізом бази вакансій і пропозицій про роботу для нянь у 2018 році втричі зросла кількість вакансій з гнучким графіком. 


 Що стосується пошукачів, то активнішими в пошуку роботи за останній рік були кандидати зі значним досвідом роботи: 50% кандидатів мають досвід роботи понад 6 років. Порівняно з 2017 роком більшу ініціативу проявляють пошукачі без досвіду: кількість резюме, розміщених ними, зросла з 12% до 25%.

У віковому розрізі і в 2018-му, і в 2017 роках найактивнішими були кандидати віком 51-60 років – ними було розміщено 29% і 31% від загальної кількості резюме відповідно. Незначно поступаються в кількості розміщених резюме кандидати віком 41-50 та 18-30 років (26% від загальної кількості резюме у 2018 році).

Пошукачі, які шукають роботу няні, демонструють широкий спектр навичок: грамотна мова, користування ПК, організаторські навички, робота в команді, знання дитячої психології, навички міжособистісного спілкування. Кожен четвертий кандидат, який шукає роботу няні, пише про володіння англійською. Фігурують у резюме й інші мови: німецька, французька, польська, іспанська.

HeadHunterУкраїнавходить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проектів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме — більше 25 млн.

З допомогою hh.ua більше 69 000 компаній шукають спеціалістів по 28 напрямках. До їхніх послуг пропонується понад 1 200 000 професійно складених резюме, які пройшли ручну модерацію HR-спеціалістів HeadHunter.

Основу пошукацької аудиторії сайту складають висококваліфіковані спеціалісти різного профілю. На сьогодні hh.uaволодіє найчисленнішою аудиторією кандидатів ТОП-рівня та спеціалістів «західного взірця».

Усі проекти HeadHunter розміщені на єдиній онлайн-платформі. Робота з нами — це можливість публікувати вакансій та переглядати резюме у всіх країнах присутності HeadHunter з одного вікна.

На ринку міжнародного інтернет-рекрутментуHeadHunter Україна відомий не тільки роботою кадрового порталу, але й реалізацією багатьох успішних проектів. З 2006 року розгорнулась дослідницька діяльність компанії, спрямована на глибинний аналіз поточних тенденцій ринку праці й прогнозування його розвитку. У той же час була заснована міжнародна «Премія HR-бренд» — єдиний професійний конкурс в області побудови репутації роботодавця.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 482
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців