Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Всі люди як люди, a Ти як Віталька

На Прикарпатті «єдиний узгоджений» кандидат пригрозив розстріляти своїх опонентів


21 Жовтня 2012 p.

За сім днів до виборів. Дія друга.

Сьогодні, 21 жовтня, відбулось засідання Асоціації фермерів Тлумацького району. Зібралось близько сімдесяти фермерів, запросили на своє зібрання районну владу на чолі із головою РДА Василем Сенівим та усіх кандидатів від округу – розповісти про свої проблеми, про розвиток агропромислового комплексу, послухати, хто з кандидатів що може запропонувати у вирішенні тих чи інших проблем.
«Це взагалі дуже добре, коли громадськість ініціює такі зустрічі, - розповідає кандидат в народні депутати Тарас Виноградник, - це такі своєрідні дебати. Є професійне об’єднання людей, які добре володіють станом справ у своїй галузі. І те, що нас запросили для спілкування, це фантастично. Ми мали можливість і почути кожного, і самі могли розповісти, яким може бути наш внесок у розвиток сільського господарства району.»

Фермери розповіли про розвиток галузі, поділились своїми проблемами і головуючий – Микола Могиляк – запропонував кандидатам сісти в президію і надав кожному слово до трьох хвилин: «Зробіть коротку презентацію своєї передвиборчої програми суто з питань АПК.»

Таким чином, кожен кандидат мав можливість виступити. Ми повинні розуміти, що таке Тлумацький район? В даний час він зазнає істотних змін, адже якщо раніше він був суто сільськогосподарським, то зараз з появою моди на екологічний туризм, з популяризацією Дністровського каньйону мала б вестись мова мало не про створення особливої економічної зони туристично-рекреаційного типу. Агропромисловий комплекс мав би тепер підсилюватися. Про це говорили присутні кандидати в депутати у одномандатному виборчому окрузі № 84 – Тарас Виноградник (партія Зелені), Ігор Волощук (партія Регіонів), самовисуванці - Петро Галига, Володимир Людера та Микола Зелінський, Галина Круховська (КПУ), Євген Шевчук (Нова Політика) і Володимир Купчак (ОО). Саме останній, вочевидь, не маючи слів для сільського господарства, у своєму виступі «зупинився» на присутніх опонентах, обзиваючи їх та погрожуючи: «Ви всі – тушки. Ви зрадники, вас, зрадників, треба всіх розстрілювати, а якщо не розстрілювати, то бити морду.»

Зібрання фермерів було зірвано, «єдиний узгоджений» перетворив його на балаган.

А могло ж усе бути інакше. 84 округ міг стати зразком виборчої гонки в Україні. Домовившись раз між собою і закріпивши це згодом підписами під відповідним Меморандумом про чесні вибори, усі шістнадцять кандидатів мали б показати усій Україні приклад того, як можна вести агітацію «за себе», а не «проти іншого», це мало б відбуватися без застосування «брудних технологій», без чорного піару. Та не так сталось, як хотілось. Зрештою, коли я вперше два тижні тому писала матеріал про неприпустиму поведінку кандидата від ОО по 84 мажоритарному округу Володимира Купчака, тоді навіть не уявляла собі весь цинізм поведінки «єдиного узгодженого».

Минулого тижня на своїй сторінці у фейсбуці я вже писала про те, як жіночка пристойного вигляду намагалась на паркані біля мого будинку наклеїти агітку Купчака. Я їй хвилин з п’ять пояснювала, що мій паркан – це мій паркан, а не територія агітації: «Тому прошу не клеїти ніяких агіток тут.» Жіночка «зрозуміла і почула» мене: через годину на паркані було раз у раз наклеєно вісім плакатів, які закликали мене агітувати за Володимира Купчака. Звичайно, я їх зірвала. На другий день під час сесії івано-Франківської обласної ради «єдиний кандидат з агітки» на всю область в прямому ефірі обласного телебачення «Галичина» розповідав, що його агітаторів «пресують», його плакати зривають, його самого залякують і що все це – справа рук людей лідера виборчих перегонів Миколи Круця. Тоді, обговорюючи у фейсбуці цей факт, ми з журналістами посміялись над цим і «перегорнули сторінку», забули.

Та, вочевидь, агресивна поведінка представників від об’єднаної опозиції, яку ми спостерігаємо впродовж усієї виборчої кампанії – це не якісь поодинокі випадки, а це ціла системна технологія. Бо як інакше мені це все назвати? Спочатку заяви про те, що треба окреме кладовище для тих виборців, які проголосують за партію регіонів, паплюження пам’яті загиблих воїнів УПА, відверто брехливі заяви про залякування агітаторів.

Чи буде цьому край? Не знаю. Наразі точно знаю, що життя 28 жовтня 2012 не закінчується. Воно продовжується. І яким буде це життя – обирати нам, виборцям. Тож зробіть свій вибір справді своїм вибором.

Оксана Говера


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 2538
Рекомендовані статті

Бульба 23:20, 21.10.2012

Насправді не розумію ,що відбувається ! Начебто опозиція , мабуть щось хочуть змінити , але навіщо всіх паплюжити , куди поділась людська гідність, взаємоповага ! А так гарно починалось , меморандум про чесні вибори ... Може це агонія , або технологія залякування ? Час покаже ,життя продовжується , а як з цим жити ...

син Фермера 23:24, 21.10.2012

Батько прийшов з цих зборів пригнічений. Спочатку був в церкві а потім пішов на ті збори. Каже , що було гидко слухати бо той "пацан" всіх вчив жити.

УГРИНІВ 23:41, 21.10.2012

А чого в купчака ніхто не спитає чому в буданках Угринова відключили газ , бо підписував папери він .Люди платили гроші а вже другий тиждень і нічого не змінилось. Це мабуть така тактика , потім він зявиться і все включать, а він "добрий ,білий і пухнастий". Страшно стає , як подумаю ,що може перемогти.

Ударівець 00:06, 22.10.2012

Блін ! Краще би зняли його на користь Гергелюка бо все провалить ! А валити все будуть на всю ОО . Жаль !

Гість 10:00, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: До "Угринів" (видалено редакцією шість нецензурних слів) ви говорите, що Купчак підписував папери, а вже другий тиждень і нічого не змінилось. Я вам скажу, що і не зміниться, тому, що Купчак не є головою облгазу вже 2 роки. Тому не знаю хто і що вам підписував.

Гість 10:05, 22.10.2012

А Шкварилюк тепер попросить ще по сотці землі, щоб цих "розстріляних" теж окремо хоронити )))

Іванна 10:34, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: Пані Говера коли ви перестанете писати свою мазанину. Якщо вже щось пишете то пишіть правду. Я вчора була на цій зустрічі і можу вам сказати, що журналістів там не було, тому як ви можете, що стверджувати хто і що там говорив, і ще й так дослівно. якщо ж ви все так добре знаєте, то чому односторонньо подаєте інформацію, потрібно було написати, про все, що там відбувалося, щоб люди побачили повну картину вчорашніх подій. По-перше, чому ви не написали, як Зелінський зперших слів свого виступу почав обливати брудом Купчака і брехати присутнім, що він член фракції Батьківщина і т.д. хоча у всіх ЗМІ недавно писали, що його виключили. По-друге головуючий не обмежував час і не говорив про що кандидати мають розповідати. Чому не написали, як самі фермери не хотіли слухати Шевчука і сказали йому сідати. Як весь зал обурювався коли виступала Круховська. Як Галига, по-хамськи "тикав" Купчаку, тоді як він культурно звертався до віх на "ви". І як кандидати разом з фермерами говорили, що Галига бреше. Чому ви не написали як Виноградник незважаючи на те, що в залі були жінки і старші люди, кинувся до Купчака і почав кричати, що хоче при всіх битись з ним. Чому ви про все це не написали? І як людина, яка там була, маю право заявити, що ви безсовісно БРЕШЕТЕ! Купчак нічого такого не говорив.Ви перекрутили його слова. Жаль, що закон про наклеп не вступив у силу, бо тоді за вашу брехню ви понесли б відповідальність.

Говера 10:57, 22.10.2012

До "Іванна" - я не написала про всі ці випадки тільки тому, що це все справжній дріб'язково в порівнянні з тим, що Купчак погрожував своїм опонентам розстрілом і "биттям в морду" - а такі погрози - це страшно, в нас з вами не 37-ий рік, щоб "нєугодних" розстрілювати!!!.

Іванна 11:17, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: До "Говера", я не вважаю, що те, що виробляли там інші кандидати є дріб'язковим. А про Купчака повторюю вам ще раз вас там не було і ви не можете дослівно передати, хто і що говорив. Купчак сказав: "я готовий зі зброєю в руках захищати Україну", а опонентів він обіцяв перемагати бюлетенем. Про "биття в морду", як ви висловились, Купчак нічого не говорив, про це викрикував Виноградник, коли з кулаками кинувся до нього.

Я 11:18, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: було ще гірше, ніж Говера написала..о так з ними буде і в Верховній раді. Опозиціонери будуть, між собою сваритися і обзиватися і 5 років вирішувати хто з них більший опозиціонер(((, а робота робитися не буде - це вже ми проходили коли Тимошенко і Ющенко 5 років замість робити роботу ділили опозиційність, в той час як катерина Ющенко гроші стиряла, що зібрав народ на лікарню майбутнього, сумно інше, що насправді немає серед 15 опозиціонерів, є люди які на критиці влади хочуть прийти до влади...

патріот 11:20, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: Говера хто ви? а то ви мене дістали, часто замічав що ви якусь фігню пишете

Правда 11:21, 22.10.2012

ІР 194.126.180.178: Правда в тому,що насправді Купчак є провладний кандидат, і тому регіони його не гасять бо для регіонів всеодно хто переможе Купчак чи Волощук і то й і інший провладний, алюди нехай сваряться

нестримний 11:22, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: Говера не гарно обманювати людей... Може і вернутися вам

Правда 11:23, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: ой.. в смислі Регіони не гасять Круця, і тому гонять на Купчака

Говера 11:25, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: ой.. та то я глуха трохи) та й справді він такого не говорив=)

шут=) 11:29, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: =_))))) брєд а не стаття.. найбільше не розумію чому журналісти так легко продаються

Василь Іванович 11:37, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: Я вчора був на зібранні яке організував Микола, але як прочитав то що тут написали почав думати, може я був на якомусь другому зібранні фермерів бо тут написали зовсім не то що там відбувалося. Ми фермери підтримуємо Купчака, бо він дійсно каже все так як є. А вчора кандидати влаштували таку клоунаду, почали гризтися між собою, нападати на Купчака, що ми пожаліли, що організували таку зустріч. Він дійсно мудрий чоловік, а ті решту показали хто вони є.

патріот 11:48, 22.10.2012

ІР 188.163.201.218: пані О.Говера заробляє копійочку=) Доречі можете нашкрябати мені замовну статтю про те що Черновецький уже на марсі, а я майбутній президент? чи по таких замовлення тре віч-на віч домолятися?

патріот 13:42, 22.10.2012

..=))

Гість 22:39, 22.10.2012

А что,неплохое "Ноу Хау". Меньше дармоедов будет..

Гість 23:40, 22.10.2012

У цього, чувака, що роздвоєння особистості... Стільки ніків з одного IP ))))) Чи то і вся підтримка Купчака така ж химерна?

Патріот 10:25, 24.10.2012

ІР 188.163.201.218: То просто Бріз на Круця працює.. вони міняють тексти як хочуть або іп вставляють. Стосовно Говери то вона продажна сучка, якої навіть не було на тій зустрічі! Якщо не вірите що тут міняють текст негативний по Круцю чи позитивний по опозиції то провірьте

Ігор 12:17, 24.10.2012

ІР 188.163.201.218: те що бріз паше на Круця і його тушок, давно всім зрозуміло=)

Балабол 12:33, 24.10.2012

ІР 188.163.201.218: саме цікаве що ip вставили виборочно=))) чомусь перші коменти не вибирали) Взагалі нафік цю Гомеру.. її в серйоз сприймати не можна) що скажуть те і пише

редакція 13:50, 24.10.2012

вставили ІР тільки щоб показати що більшість коментарів написані з одного ІР.

Ігор 00:34, 25.10.2012

Пздц.. реал вставляють тупо один іп=))))) Бріз кормиться з кишені Круця, діючи проти опозиції

Балабол 11:14, 25.10.2012

Ідіть нафік! так і повістку в суд отримати можете

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців