Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто боїться горобців, проса не сіє

У Франківська великі плани на Палац Потоцьких


13 Лютого 2019 p.

Про повернення Палацу Потоцьких громаді міста розмови велися давно. Й ось нарешті, у 2018 році це таки сталося – й Палац знову належить франківцям.

На 22 сесії міської ради прийняли програму збереження, використання та розвитку Палацу Потоцьких на 8 років. Тепер попереду тривалий процес відновлення історичного для міста комплексу. Адже всі ці роки, коли приміщення перебувало у приватній власності – будівлі по трохи руйнувалися. Тепер частина з них – в аварійному стані. Тому першим етапом програми передбачено комплекс протиаварійних робіт. Проекти на ці роботи виготовили у 2018. Тож вже цього року розпочнеться порятунок Палацу, про це йдеться на сайті міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Завдяки первинному реставраційному обстеженні вдалося з’ясувати, які будинки є аварійними, зробили ще обстеження ґрунтів.

Також на території палацу знайшли елементи водовідведення, яке було зроблено ще за часів Австрії. Ці колектори в майбутньому можуть використовуватися як підземні ходи. Взагалі, існує багато легенд щодо того, чим займався Станіслав Потоцький і куди можуть вивести підземні ходи від Палацу. Але є велика ймовірність, що ходи від комплексу ведуть до тіла Бастіону.

Крім того, на території Палацу знайшли елемент фундаменту, який може бути частинкою центрового палацового корпусу. Тому тут планують провести й археологічні розкопки.

Директор КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» Володимир Гайдар розповів, що те, яким має стати Палац, закладено вже у назві комунального підприємства. Як він мав би працювати й гармонійно інтегруватися в життя міста. Тут повинні відбуватися заходи, які несуть інновацію та всілякі креативні речі.

«Це має бути платформа для комунікації бізнесу, науки та мистецтва. Крім того, це місце має надати місту репрезентаційний статус. Адже в майбутньому, є ідея що всі урочисті події мають відбуватися саме тут. Зустрічатимуть іноземні делегації, проводитимуть круглі столи з містами-партнерами. Також є ідея створити на базі палацу «Клуб ідеальних міст Європи», – підсумував Гайдар.

Цікавою є й госпітальна історія палацу. Адже в свій час тут був австрійський та польський госпіталі, й навіть госпіталь армії УГА. Можливо, вдасться відтворити частину інтер’єру. Крім того, є ідея організувати майстерні за склом. Щоб можна було бачити сам процес, до прикладу, реставрації творів мистецтва.

Також планують облаштувати універсальний простір в дворі, з вуличними меблями, які б підходили для подій різних форматів. Вже є попередня домовленість з енергетичним кластером, з яким тут організують перший захід. Він поєднає в собі співпрацю бізнесу у сфері енергозбереження та науковців, які працюють над такими технологіями. Й звісно, додадуть трохи мистецтва, щоб було ще цікавіше.

А поки Палац готується стати культурною «меккою» Франківська, тут проводять різноманітні заходи. Кіно просто неба, Свято ковалів, дитячі майстер-класи й це ще не все. Головне, щоб Палац був наповнений життям.

Фото

У спільноті "Франківськ, який треба берегти" активістка Марія Козакевич виставила захопливі і розпачливі  водночас фотографії палацівських дрібниць:


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 634
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців