Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Жінка чоловікові подруга, а не прислуга

Відкриття даних регуляторних органів – це значні можливості для громадян та бізнесу


4 Вересня 2018 p.

Державна регуляторна служба України разом з експертами проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS з ініціативи проекту «Регуляторна мапа України» розробили перший в Україні стандарт набору відкритих даних регуляторних органів.

Враховуючи актуальність запровадження цього стандарту регуляторними органами, Державна регуляторна служба України спільно з Державним агентством з питань електронного урядування України 4 вересня 2018 року провели воркшоп-презентацію щодо впровадження першого в Україні стандарту набору відкритих даних регуляторних органів.

Учасники заходу ознайомились із положеннями стандарту та дізнались про можливості його використання для належного виконання ними вимог законодавства щодо розміщення на державному порталі data.gov.ua наборів відкритих даних регуляторних органів.

Відкриті дані потрібні для підвищення рівня прозорості та ефективності державного і муніципального управління, а також прискорення розвитку економіки. Адже на їх основі реалізують успішні соціальні та комерційні проекти.

Відриті дані часто плутають із публікацією інформації на сайтах органів влади. Насправді це – інформація у відкритих форматах, що дозволяє її зручне та автоматичне оброблення, вільне використання в особистих чи комерційних цілях.

Близько 90% органів регіональної влади взагалі не розуміють, що таке відкриті дані. Навчання і підвищення кваліфікації чиновників – це першочергове завдання.

«Впровадження першого в Україні стандарту набору відкритих даних регуляторних органів сприятиме реалізації реформи у сфері дерегуляції, головним завданням якої є зниження регуляторного тиску на бізнес. Спрощення адміністративних процедур та їх кількості, необхідних для реалізації господарських повноважень суб’єктами господарювання, зменшення кількості контрольних органів та частоти перевірок, скасування необґрунтованих дозволів та ліцензій – усе це можливе завдяки дерегуляції на місцях. Окрім того, оприлюднення даних регуляторними органами відповідно до стандарту – потужний інструментарій для громадськості та бізнес-спільноти, який дозволить брати активну участь у регуляторній діяльності, тримати під постійним контролем діяльність регуляторних органів та відстежувати факти порушень чинного законодавства їх посадовими особами, відстоювати власні права та законні інтереси», – зазначила голова ДРС Ксенія Ляпіна.

«Політика відкритості Уряду в Україні передбачає, що вся інформація, якою володіє держава, має бути доступною громадянам та бізнесу. Звісно, крім персональних даних та інформації з обмеженим доступом. Наприкінці 2017 року Уряд схвалив оновлену постанову № 835, якою подвоїв до 600-от кількість наборів даних, що мають бути оприлюднені органами влади у формі відкритих даних на єдиному національному порталі data.gov.ua. Особливе місце у цих наборах посідає інформація про регуляторні акти, від якості та ефективності яких напряму залежить робота бізнесу. Тож сьогодні ми робимо впевнений крок до відкриття всіх місцевих регуляторних актів за єдиними відкритими стандартами для можливості їх чіткого розуміння, аналізу, порівняння – будь-якого вільного використання бізнесом, ЗМІ та громадськістю», – поінформував перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

«Відкрита, прозора, загальнодоступна регуляторна політика є запорукою розвитку економіки та залучення інвестицій. Це не тільки дозволить громадянам та бізнесу краще й легше організувати своє життя, роботу, а й надасть можливість прогнозувати, планувати майбутнє. Прозорість регуляторної політики також є вагомою складовою в боротьбі з корупцією, адже там, де все прозоре та доступне, корупції важко існувати та прогресувати. Тому наш проект підтримує відкриття великого шару даних, які досі є закритими та недоступними», – зазначив директор проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS Петро Матіяшек.

«Питання про оприлюднення переліку чинних регуляторних актів на Єдиному державному порталі відкритих даних – це один з індикаторів методології рейтингу прозорості інвестиційного сектору. Ми перевіряємо, чи оприлюднений цей перелік із зазначенням дати набуття чинності, строку проведення базового, повторного та періодичного відстеження результативності та інформації про місце оприлюднення. Загалом у методології п’ять індикаторів стосуються реалізації регуляторної політики, і ми вважаємо, що дотримання їх робить інвестиційний сектор у містах значно прозорішим», – наголосила керівник проекту Transparent cities/Прозорі міста Катерина Цибенко.

«Якість даних є однією з ключових проблем використання відкритих даних. Для тих наборів, оприлюднення яких вимагається законодавством, окрім загальних вимог визначених у постанові КМУ №835 від 21.10.2015р, доцільно розробляти певні стандарти які б дозволяли певним чином їх уніфікувати. Ми вдячні за підтримку нашої ініціативи і пишаємося причетністю до створення першого такого стандарту набору відкритих даних для регуляторних органів. Адже саме ці дані мають величезний потенціал, бо вони дозволять прискорити процеси дерегуляції господарської діяльності на місцях та суттєво удосконалити процеси урядування, за рахунок їх цифровізації та автоматизації, як це і має бути у 21-му столітті», – наголосив член Громадської ради при ДРС, СEO проекту «Регуляторна мапа України» Олександр Пліва.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 247
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців