Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


У поганого майстра погана пила

Скривджених банками українців захищатиме фінансовий омбудсмен


23 Серпня 2018 p.

Українці не поспішають брати споживчі кредити чи відкривати депозити через недовіру до фінансових установ. У разі конфліктних ситуацій із банками люди не знають, як захиститися, а судам не довіряють. Захистити скривджених українців незабаром зможе фінансовий омбудсмен, кажуть фахівці.
Лише 2% мешканців України мають довіру до фінансових установ, а 30% споживачів відмовляються користуватися банками та фінансовими компаніями, якщо у них там виникли спори чи конфлікти. Судовим рішенням довіряють 10% наших громадян. Таку статистику оприлюднили під час прес-конференції «Як захищатиме споживачів фінпослуг фінансовий омбудсмен, посаду якого планують запровадити в Україні», що відбулася нещодавно у Львівському прес-клубі.
Дані надали фахівці Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». Зокрема, 37% українців – не мають банківських рахунків. І 70% – не мають жодних заощаджень. «Така ситуація не тільки не стимулює економічне зростання в країні, а й навпаки, сприяє росту тіньової економіки», - наголошує експерт зі захисту прав споживачів фінансових послуг Проекту Тетяна Бурак.
Фінансовий омбудсмен може кардинально змінити ситуацію на фінансовому ринку. Фінансовий омбудсмен – це інституція, яка вирішуватиме в досудовому порядку спори між споживачами фінансових послуг та фінансовими установами. Це буде недержавна установа, яка існуватиме на внески фінансових установ. Фахівці Проекту вважають, що законопроект №8055, який має запровадити посаду фіномбудсмена, є революційним для України, адже вперше зможе змінити взаємовідносини між фінансовими установами та споживачами і побудувати їх на довірі.
Як пояснює Тетяна Бурак, фінансовий омбудсмен буде намагатися примирити обидві сторони конфлікту (у країнах ЄС ця процедура є успішною у 60-70% випадків). Якщо примирення досягти неможливо, омбудсмен буде розглядати спір і приймати рішення. Його рішення буде обов’язковим для виконання фінансовими установами і прирівнюватиметься до рішення суду.
Звернутися за допомогою до омбудсмена буде дуже просто. Спочатку, звісно, споживач змушений буде звернутися зі скаргою до фінансової установи, до роботи якої він матиме претензії. Якщо відповідь його не задовільнить або ж установа проігнорує звернення, то тоді вже – до омбудсмена.
«Омбудсмен розглядатиме тільки документи. Тому тут не потрібна присутність ані адвокатів, ані, навіть, самого споживача. На етапі примирення звернення – безкоштовне. Якщо примирити сторони не вдалося, то фінансовий омбудсмен розгляне спір та винесе рішення. І це коштуватиме для споживача 90 гривень або 5 відсотків від прожиткового мінімуму», - каже Тетяна Бурак.
«Дуже важливо, що звертатись до фінансового омбудсмена зможуть виключно фізичні особи. Тобто фінансовий омбудсмен – інструмент саме для людей. По-друге, фінансовий омбудсмен – це не заміна судів, а створення нової ефективної альтернативи їм. Жоден споживач не буде обмежений у праві звернутись до суду на будь-якому етапі вирішення спору. Але ми все-таки сподіваємося, що він буде обирати саме звернення до фінансового омбудсмена. Адже він прийматиме рішення неупереджено, компетентно, та досить швидко – в строк до 60 днів. Для порівняння: українські суди можуть розглядати такі справи 1-2 роки», - розповідає Руслан Сидорович, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя.
У законопроекті закладено такий алгоритм призначення фіномбудсмена, який дозволить йому бути максимально незалежним. Як показує світовий досвід, така неупереджена та професійна інституція користується довірою громадян.
 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 314
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців