Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Буває щастя скрізь поганцям, А добрий мусить пропадать

В Франківському управлінні підсумували роботу лісогосподарських підприємств за І півріччя


14 Серпня 2018 p.

У залі засідань Івано-Франківського обласного управління відбулася розширена колегія, на якій розглянули фінансово-господарську діяльність лісогосподарських підприємств за І півріччя 2018 року, стан дотримання охорони праці на підприємствах та результати комплексної перевірки Держлісагентства.

Головний спеціаліст відділу охорони, захисту лісу і мисливства Андрій Возьний доповів, що за І півріччя 2018 року з метою попередження виникнення лісових пожеж прикарпатськими лісогосподарськими підприємствами влаштовано та проведено догляд 2 км протипожежних розривів та бар’єрів, 66,5 км мінералізованих смуг. Проведено понад 280 рейдів, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах притягнуто до адміністративної відповідальності 12 правопорушників.

За фактами незаконних рубок до органів досудового слідства та прокуратури передано 51 справу.

Також у І півріччі проведено контрольні лісопатологічні обстеження з уточнення площ лісових насаджень, що потребують здійснення відповідних лісозахисних заходів. В осередках всихаючих насаджень проведено заходи з поліпшення санітарного стану.

Розробка пошкоджених лісів внаслідок ураження їх природними явищами (вітровалами, буреломами та сніголамами) проведена на площі 77 га.

Працівниками державної лісової охорони підприємств управління складено 45 протоколів на порушників правил полювання та накладено штрафи.

Головний спеціаліст відділу лісового господарства Костянтин Мельник розповів про створення лісових культур. Так, річне завдання з відтворення лісів сформовано в обсязі 2175 га, з якого у весняний період 2130 га. Відповідно до виробничо-фінансових планів створено лісових культур на площі 756 га. З них ялинові займають 258 га, ялицеві -244 га, букові -82 га, дуба звичайного -137 га, інші породи- 35 га. Догляд за лісовими культурами проведений на площі 2124 г.

Природним способом відтворено 1423 га. Заходи сприяння природному відтворенню проведено на площі 629 га.

На площі понад 3 га здійснено закладку розсадників.

З початку року лісогосподарськими підприємствами заготовлено понад 900 кг насіння, з яких 112.5 кг модрини, 701 кг ялини та 60 кг в’яза та ільма гірського.

Заступник начальника управління Роман Варварук повідомив, що за 1 півріччя 2018 р підприємствами управління заготовленої деревини реалізовано понад 400 тис. куб.м. деревини, яка лісогосподарськими підприємствами постачалася виключно на потреби внутрішнього ринку. Реалізацію необробленої деревини лісогосподарські підприємства для деревообробників проводять на відкритих біржових аукціонах.

На виконання запланованих заходів для покращення стану охорони праці лісогосподарськими підприємствами Івано-Франківського управління І півріччя використано більше 4-х млн грн. Про це доповів головний спеціаліст з охорони праці відділу лісових ресурсів Ігор Хомишин. Спецодягу, спецвзуття та засобів захисту придбано на суму 1 млн грн, але в той же час не всі підприємства своєчасно забезпечують придбання сертифікованого спецодягу та взуття. Є факти невикористання захисних засобів робітниками на лісосіках та в підрозділах первинної переробки лісу. Крани, які працюють на нижніх складах, експлуатуються з порушеннями. Технологічні карти на навантажувально-розвантажувальні роботи та роботи з виготовлення пиломатеріалів потребують перегляду та доповнення. На деяких підприємствах оглядові ями автотранспортних підрозділів не обладнано розсікачами, відсутнє освітлення, місця заправки автомобілів не облаштовано згідно з вимогами пожежної безпеки.

Підготовчі роботи перед розробкою лісосік проводяться неякісно. На лісосіках не прибираються сухостійні дерева, які несуть пряму загрозу травмування, не проводиться обрізка кореневих лап, не дотримується черговість звалювання дерев.

Начальник управління Руслан Осташук доручив керівникам підприємств та установи, які координуються Івано-Франківським ОУЛМГ посилити охорону лісу, забезпечити максимальне перебування лісової охорони в лісі, періодично здійснювати рейди та ревізії лісових обходів, заборонити відволікання лісової охорони від робіт, що не пов’язані з охороною лісу; з метою недопущення масового розвитку стовбурних шкідників та хвороб лісу прискорити проведення заходів з покращення санітарного стану лісів. Зобов’язав в обов’язковому порядку організувати практичні заняття із робітниками-лісозаготівельниками; забезпечити лісозаготівельні бригади ручними лебідками, канатами, своєчасно поновити аптечки першої медичної допомоги; постійно контролювати використання робітниками захисних засобів при виконанні лісозаготівельних, навантажувально-розвантажувальних, лісотранспортних робіт; до роботи допускати тільки навчених робітників згідно з кваліфікацією та відповідно оформлених документів.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 389
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців