Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Поки людина не здається, вона сильніша від своєї долі

Стартували перші Всеукраїнські соціально-духовні курси для ув’язнених


5 Жовтня 2012 p.

Першими можливість взяти участь в пілотному проекті дісталася жінкам.

22 вересня відбулась ознайомча лекція від Всеукраїнського соціально-духовного проекту для засуджених. Першими можливість взяти участь в пілотному проекті дісталася жінкам – а саме Чернігівській виправній колоній №44.

­­­­­В Україні вперше розпочався пілотний Всеукраїнський соціально-духовний проект “Повернення“ – місіонерське служіння в місцях позбавлення волі”.

Перша  ознайомча лекція в Чернігівській жіночій виправній колонії №44 для повторно засуджених, відбулася в суботу. Попри вихідний, на лекцію прийшли майже всі жінки, які записувалися на курси ще заздалегідь.

Організатори наперед визначили, що обмежень в віці, освіті, соціальному статусі чи національності не буде.  

– З тринадцятьох студенток не прийшли дві. Я готова сказати, що це добре, адже потрібно враховувати психологію наших засуджених, - враженнями від лекції ділиться Людмила Лисенко, координатор пілотного навчального проекту та директор по роботі з бюджетними організаціями Міжнародного благодійного фонду Преподобного Сергія Радонежського. – Ознайомчу лекцію вирішили скоротити до однієї години двадцятьох  хвилин. Ми розуміємо, що людей потрібно спочатку сильно зацікавити, щоб вони виявили бажання прийти на такий експериментальний, та правду кажучи, нестандартний в умовах нашої країни навчальний проект. Мушу сказати, ми це зробили. Бо після закінчення лекції, коли всі розпрощалися до наступного заняття та йшли територією колонії до прохідної, із воріт до нас стали гукати засуджені. Як виявилося, серед них вже встигли з’явитися нові бажаючі – попросили “якщо у вас ще є місце”, записатися на навчання. Правда, самі ми б такого результату не добилися, знаючи це, наш Фонд запросив взяти участь в проекті найкращих викладачів київської семінарії, - розповіла пані Лисенко.

Певна річ, всіх охочих записали й запросили на наступну суботу. Було помітно, що студенток перша лекція не залишила байдужими. Як під час лекції, так і після, вони мали свої запитання. В кого щодо системи навчання, в кого ж особисті. Всі отримали відповіді від викладачів – архімандрита Аристарха (Лебедєва), і Віктора Волошина.

Як передбачає пілотний проект перших українських соціально-духовних курсів, увесь піврічний період навчання здійснюватиметься викладачами та семінаристами Київської духовної академії і семінарії Української православної церкви. Зацікавленість курсами виявив особисто ректор КДАіС архієпрископ Антоній (Паканич) та гарантував отримання студентами відповідного сертифікату про навчання державного зразка. Звісно, сертифікати студенти отримають за умов успішного навчання та після складання іспитів та заліків.

Для проведення занять із засудженими адміністрація виправної колонії надала приміщення навчального класу вечірньої загальноосвітньої школи.

Плани навчально-методичного забезпечення розроблено викладачами КДАіС. Згідно цього, заняття проводитимуть щосуботи впродовж шести місяців. А на наступному занятті, всім учням видадуть залікові книжки для фіксації результатів навчання.

Якщо, поступивши на курси, на протязі двох тижнів слухач визнає себе неготовим до навчання, приймальна комісія поверне йому вступні документи. Для тих, хто залишиться, взимку відбудуться іспити.

До речі, як і в кожному виші, тут можуть відрахувати з навчання. Але тільки якщо поведінка студентів буде непристойна для християнина чи їхні пропуски під час навчання перевищать семестрову норму.

В управлінні державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області пілотний проект навчання погодили та виступають партнером благодійної ініціативи організаторів.

­– Мета запропонованого благодійним фондом проекту, цілком відповідає меті кримінально-виконавчого законодавства України: створення умов для виправлення засуджених, профілактика нових злочинів чи іншої асоціальної поведінки, - прокоментував у свою чергу пілотний навчальний проект начальник сектору виховної і соціальної роботи управління ДПСУ в Чернігівській області Олександр Гужва.

За словами організаторіві викладачів, засудженим буде цікаво займатися на курсах, оскільки багато про що вони дізнаються вперше. А після отримання сертифікату і звільнення, їм буде легше знайти роботу – якщо хтось із них забажає продовжити працювати при церквах, монастирях.

Курс навчання у Чернігівській виправній колонії №44 триватиме до 28 лютого 2013 року.

Проект ініціює та фінансує Міжнародний благодійний фонд Преподобного Сергія Радонежського при активній співпраці з Київською духовною академією і семінарією Української православної церкви.

Усіма необхідними для процесу навчання підручниками та канцтоварами, оплатою викладацьких годин – забезпечує МБФ Преподобного Сергія Радонежського.

Якщо даний пілотний проект пройде успішно, курси переїдуть в інші виправні заклади. Як повідомляють організатори навчального проекту, вони обов’язково дістануться до всіх виправних закладів в країні.

Окрім даного проекту, Фонд працює і над рядом інших проектів по підтримці виправних закладів (облаштування каплиць, гуманітарна допомога в’язницям та адресна засудженим).

Як відомо, раніше митрополит Київський і всієї України Володимир  благословив на работу Міжнародний благодійний фонд Преподобного Сергія Радонежського.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 923
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців