Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Обіцянка - цяцянка, а дурневі радість

У Франківську триватиме виставка "Голос демократії у (не)безпеці"


24 Травня 2018 p.

Голос демократії у (не)безпеці — виставка плакатів на тему (не)свободи слова
З 25 травня на території палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 5) працюватиме виставка «ShutUp! VoiceofDemocracyinDanger» («ShutUp! Голос демократії у небезпеці»). Брифінг для представників засобів масової інформації відбудеться у п’ятницю, 25 травня, об 11:00 на території палацу Потоцьких.
Виставка триватиме з 25 травня до 8 червня. Івано-Франківськ стане першим українським містом, яке матиме змогу побачити цю виставку, пізніше її експонуватимуть у Харкові та Києві, а також закордоном — у багатьох містах Словаччини, Польщі, Грузії.
«ShutUp! VoiceofDemocracyinDanger»— це реакція спільноти дизайнерів зі всього світу на заклик створити плакат на тему (не)безпеки свободи слова та журналістської діяльності.
Ідея такої плакатної акції виникла після того, як у лютому цього року 27-річний журналіст JanKuciak та його наречена MartinaKusnirova були знайдені мертвими у власному будинку неподалік Братислави. Ян став першим журналістом, вбитим через професійну діяльність, в історії незалежної Словаччини.
Остання стаття Яна, яку він готував для Aktuality.sk, стосувалась податкового шахрайства і викривала зв'язки мафії з вищими представниками словацького уряду.
Через це резонансне вбивство у Братиславі та Словаччині загалом, а також у чеській Празі, Брно та інших закордонних містах пройшли масові мирні демонстрації. Вбивство журналіста та реакція суспільства на нього також спричинили політичну кризу у Словаччині, в результаті якої пішов у відставку прем’єр міністр та весь кабмін країни.
Ініціатором та куратором соціальної плакатної акції «ShutUp!» став Микола Коваленко — один з найвідоміших графічних дизайнерів і арт-директорів в Україні (який зараз працює у Словаччині). М.Коваленко — член Спілки дизайнерів України, ADC*UA, ADC*EU та Асоціації графічних дизайнерів «4й Блок», неодноразовий призер міжнародних і локальних фестивалів, серед нагород: LahtiPosterTriennial (Фінляндія), GraphicMatters (Нідерланди), PosterQuadrennialBardejov (Словаччина), EuropeanDesignAwards (Греція), GRAPHIS (США), TOYAMA (Японія) та інші.
Всього у плакатній акції взяли участь 384 роботи з 36 країн світу, серед яких Україна, Польща, Хорватія, Туреччина, Мексика, Іран, Японія, Південна Корея, Китай, Тайвань. З-поміж всіх робіт, що надійшли організаторам, відібрали 100 найкращих. Вони, власне, і експонуватимуться в Івано-Франківську протягом 25 травня — 8 червня. Це перша повноцінна виставка плакатів «ShutUp!».
Микола Коваленко, куратор плакатної акції, розповідає:
«Почалось все з того, що моя колега зі Словаччини написала мені повідомлення про те, що було вбито журналіста, і попросила намалювати плакат. Саме в цей момент я був у Києві, їхав у таксі. Пам’ятаю, що було холодно і через погодні умови все місто було в заторах. Через те, що прохання було терміновим, я не мав змоги відкласти його на пізніше — тому одразу в таксі й почав малювати (саме цей плакат ви бачите на афішах виставки — прим.ред.).
Хочу сказати, що загалом словаки — дуже тихий та спокійний народ. Тому те, що трапилося з журналістом, багатьох шокувало. Після цього випадку розпочалися мирні акції за свободу слова, які відбулися в багатьох містах.
Через декілька днів я подумав про те, щоб не обмежуватись одним постером, а зробити свого роду соціальну акцію і залучити дизайнерів зі всього світу, щоб вони теж висловили свою думку через плакат, оскільки тема є важливою і актуальною для багатьох країн, не тільки для Словаччини. Часу було обмаль і набір плакатів тривав менше місяця. Але навіть за такий короткий час люди надіслали майже 400 робіт».
Вхід на виставку для відвідувачів безплатний.

Виставка «ShutUp! Голос демократії в небезпеці» проходитиме в рамках конференції з дизайну DesignVillage 2018.
Виставка «ShutUp!» у Facebook: https://www.facebook.com/events/209968483064325/
Більше про DesignVillage: http://designvillage.com.ua/

Контакти:
Ліза Кейль
медіа-координатор DesignVillage
+38 068 455 23 66
ielyzaveta.keyl@gmail.com

Для довідки:
DesignVillage 2018 — міжнародна дизайн-конференція, що з 2015 року проводиться в Івано-Франківську. Українська дизайн-спільнота вважає цю подію одну з небагатьох масштабних профільних конференцій з дизайну в Україні та ближньому зарубіжжі. Щороку на DesignVillage в Івано-Франківську збираються ~400 дизайнерів з усієї України. «Дизайн Село», як називають конференцію учасники, — це потужний майданчик для розвитку українського і іванофранківського дизайну зокрема. Цього року конференція триватиме з 25 до 27 травня і складатиметься з двох лекторних днів, 5-ти безкоштовних виставок, 6-ти воркшопів та портфоліо рев’ю.
Виставка «ShutUp! Голос демократії в небезпеці» — це 100 робіт, відібраних для експозиції ініціатором акції, Миколою Коваленком. «ShutUp!» — це не конкурс, а саме плакатна акція. Бо, як сказав сам М.Коваленко, «...про який конкурс може йти мова, якщо вбито людину, журналіста; нам всім є що сказати з цього приводу, тому це — плакатна акція». Івано-Франківськ — перше місто, де ця виставка експонуватиметься у повному обсязі. До того роботи показували на журналістських профільних подіях у Словаччині лише частково.
 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 277
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців