Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Не було б щастя, так нещастя допомогло

У Івано-Франківську розповіли про грип та його профілактику


26 Вересня 2012 p.

На сьогоднішній прес-конференції заступник головного лікаря міста Емма Гошовська та позаштатний міський дитячий інфекціоніст Вероніка Васьків розповіли про основні симптоми ГРВІ, або ж „гострої респіраторної вірусної інфекції”, та грипу і про способи профілактики цих захворювань.

Грип – це інфекційне захворювання, збудником якого є вірус. Передається хвороба повітряно-крапельним шляхом під час кашлю, чхання чи й просто розмови.

ГРВІ протікає значно легше, ніж грип, проте і цю хворобу потрібно одразу ж, не зволікаючи, лікувати.

Нежить, чхання, підвищення температури, загальна слабість, ломота у суглобах, головна біль – це ті симптоми, при яких одразу ж необхідно звернутися за медичною допомогою.

Поки що у Івано-Франківську не виявлено жодної людини, хворої на грип. А для того, щоб уберегти себе і своїх рідних від цього захворювання, потрібно займатися профілактикою хвороби.
„Профілактика грипу поділяється на дві категорії: специфічна і неспецифічна. Специфічна профілактика – це вакцинація. Щеплення проти грипу проводиться після огляду лікарів у поліклінічних закладах.

Неспецифічна профілактика грипу – це загартування дітей і дорослих, часті прогулянки на свіжому повітрі, ходіння босоніж. Необхідно також вживати багато цитрусових, їсти цибулю та часник. І, звісно ж, варто уникати контактів з особами, які мають прояви грипозної інфекції, обмежити відвідання місць великого скупчення людей, часто мити руки з милом.

Хворі на ГРВІ чи на грип повинні перебувати вдома або ж у лікувальному закладі, не контактувати із зовнішнім середовищем, щоб не передавати збудник захворювання іншій людині”, – розповідає заступник головного лікаря міста Емма Гошовська.

За її словами, особливу небезпеку грип становить для вагітних жінок. Адже, перенесений у першому триместрі вагітності, він може дати значні ускладнення, серед яких викидні, природжені вади розвитку, пневмонія, менінгіт і ниркова недостатність. З такого стану пацієнток дуже важко вивести і вчасне звертання до лікаря відіграє неабияку роль.

Позаштатний міський дитячий інфекціоніст Вероніка Васьків наголошує: віруси грипу часто зазнають мутацій. Цього року в Україні очікують спалахи трьох вірусів грипу: типу А (H1N1), типу А (H3N2) і типу В (Вісконсін).

У аптеках Івано-Франківська вакцина від грипу з’явиться уже через два тижні. Офіційно в Україні дозволено використання трьох видів вакцини: флюарікс, інтанза та інфлувак.

Орієнтовно, збільшення випадків захворювання на ГРВІ та грип медики очікують в листопаді-грудні, а також навесні у березні-квітні.
І для того, щоб уберегти жителів Івано-Франківська від спалаху епідемії, медики міста просять усіх якомога уважніше ставитися до свого здоров’я, проводити профілактичні методи запобігання хворобам та обов’язково при найперших ознаках грипу звертатися за вчасною медичною допомогою.

Любов Загоровська, для БРІЗ


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 601
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців