Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


A bargain is a bargain

На Прикарпатті відшкодовуватимуть вартість інсулінів


30 Березня 2018 p.

28 березня відбулася прес-конференція за участю заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віталія Федоріва, головного спеціаліста ДОЗ ОДА з терапії Лариси Боришкевич та обласного ендокринолога Оксани Марусин.
Фахівці розповіли як система реімбурсації лікарських засобів діє на Прикарпатті, а також ознайомили з пілотним проектом, який проходить по всій Україні, щодо відшкодування вартості інсулінів.

За словами Віталія Федоріва, департамент охорони здоров’я виступає як надійний партнер аптечної мережі. Вже оплачено 910 тисяч гривень по інсулінах за лютий, наразі очікуються реєстри за березень. Також посадовець запевнив, що всі виплати здійснюються вчасно оскільки між усіма інстанціями є порозуміння.

Ситуація із забезпеченням інсулінами є однією з найпріоритетніших на даний час. Тому щоб уникнути на кінець року нестачі коштів на придбання даних препаратів, звернулися до керівників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади в районах, щоб ті в свою чергу при перевиконанні місцевих бюджетів передбачили гроші на програму «Цукровий діабет» для відшкодування чи на закупівлю необхідних препаратів для медичних закладів.

Як повідомила обласний ендокринолог Оксана Марусин, у 2008 році в Івано-Франківській області було зареєстровано 31 тисячу хворих на цукровий діабет І та ІІ типу. На сьогодні їхня кількість зросла і становить понад 47 тисяч, з яких 363 дітей. «У нашій області є всі передумови для діагностики, лікування та профілактики скринінгу цукрового діабету, - говорить лікар. – Перш за все в руках кожної людини – запобігти або розвитку даного захворювання, або, якщо цей діагноз є встановлений, прогресуванню і ускладненню недуги. З боку лікаря – це діагностика, лікування та надання рекомендацій пацієнту, а з боку пацієнта – це є ретельний контроль за показниками».

За даними, з усіх захворілих інсулінотерапію отримують 6311 хворих. До 2018 року всі пацієнти забезпечувались інсулінами безкоштовно із централізованих закупівель і мали можливість отримувати препарат під час візиту до лікаря-ендокринолога.

 З січня поточного року в області почала діяти програма реімбурсації (відшкодування за виписані рецепти на інсулін ). Запровадження програми діє відповідно по постанов КМУ від 05 березня 2014 року №73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну» та від 23 березня 2016 року №239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну». Останньою постановою визначений перелік категорій хворих на цукровий діабет, яким вартість виписаного за рецептом інсуліну відшкодовується повністю державою та які категорії хворих частково повинні відшкодовувати вартість інсуліну.

Відповідно до наказу МОЗ України від 23.12.2015 року №890 «Про затвердження Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії» в області створений електронний реєстр таких хворих. Рецепти на інсулін з січня цього року виписуються згідно реєстру. До реєстру мають доступ також аптеки, які заключили угоду з департаментом охорони здоров’я на відпуск інсулінів.

Що стосується хворих ІІ типу, які отримують цукрознижуючі таблетовані препарати (таких в області 21 тисяча ), другий рік поспіль діє державна програма «Доступні ліки». За цією програмою хворі із цукровим діабетом ІІ типу, серцево-судинними захворюваннями та бронхіальною астмою забезпечуються медикаментами за рецептами безкоштовно або з доплатою.

Слід зазначити, що на даний час нараховується 239 препаратів, які передбачені програмою «Доступні ліки» для цих трьох категорій населення. Цьогоріч для Івано-Франківської області виділено на відшкодування 35 мільйонів.

Як повідомила обласний терапевт Лариса Боришкевич, з 1 липня планується ввести в цю групу лікарські засоби для пацієнтів з трансплантованими органами.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 300
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців