Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Камінь, що котиться, мохом не обростає

П’ядицька ОТГ - рік успішної діяльності


16 Березня 2018 p.

У Коломийському районі уже більше року функціонує та активно розвивається
П’ядицька ОТГ. Створена вона 29 грудня 2016 року. До її складу увійшло 5 селищних рад - П’ядицька, Турківська, Великокам’янська, Малокам’янська та Годи-Добровільська. Загалом до ОТГ входить 7 населених пунктів. На даний момент громада налічує 10396 осіб. Її адміністративний центр знаходиться у селі П’ядики.

Протягом одного року діяльності вдалось обрати напрям розвитку та провести ряд першочергових робіт. За словами очільника громади Петра Гайдейчука, на 2017 рік було заплановано добудувати корпус №2 школи у селі П’ядики. Завдання таки виконали. Завдяки інфраструктурній субвенції облаштували 4 кабінети для дітей початкової ланки. За виділені кошти осучаснили природо-математичні кабінети і кабінет фізики. 

Крім того, три школи громади перевели на альтернативне опалення. Обігрівають приміщення дровами і брекетами. Їх виготовляє місцевий підприємець.

Для розвитку і активного відпочинку найменших жителів громади у 2017 році було створено Центр дитячо-юнацької творчості і спортивну школу. Зазначимо, що на території ОТГ також функціонує великий басейн. Там теж провели ремонт. Це дало змогу дітям навчатись плаванню у комфортних і якісних умовах.

В інших селах було проведено також чимало роботи. Зокрема, зробили капітальний ремонт адміністративної будівлі П’ядицької ОТГ і Малокам’янського НВК. 

У Года-Добровідці ми провели ремонт і утеплення школи І-ІІ ступенів.Це дало можливість зекономити кошти по енергоносіях. У Великій Кам’янці провели повністю заміну вікон у школі і утеплили фасад амбулаторії”, - розповів Петро Гайдейчук.

Як повідомив староста села Великі Кам’янці Фатовець Мирослав, на амбулаторію було виділено 299 тис.грн. Більшість коштів витратили на утеплення та фарбування фасаду. Цього року планують доробити цокольну частину будівлі та зробити нові сходи.

На цьому робота в ОТГ звісно ж не припинилась. Петро Гайдейчук зазначив, що у селі Турка в 2017 році стояло питання заміни водогону. Він був у занедбаному стані, тож його відновили. 

Директор комунального підприємства “Сільський водник” Гергель Андрій повідомив, що здійснювали заміну водогону за рахунок субвенцій. Проведена робота обійшлась приблизно в 1 млн.грн. Надалі планують розширити мережі водопостачання та провести реконструкцію очисних споруд. Вони уже застарілі та потребують капітального ремонту. 

Питання доріг теж вирішується. Планується до кінця року створити своє комунальне підприємство, яке відповідатиме за їх ремонт.

Великий акцент у роботі зараз ставиться на розвиток сільського господарства, адже найбільший відсоток прибутку громада отримує саме звідти. Уже зараз на території селищних рад працюють три великі агропідприємства. 

На даний момент в розпорядженні ОТГ знаходиться більше 80 га землі. Її планують використати як майданчики для залучення нових підприємців.
Також бюджет громади наповнюється за рахунок сфери торгівлі. Тому цього року мають намір організувати тут невеличкий ринок, щоб люди могли продавати свою продукцію на місцях.

Як повідомив очільник П’ядицької ОТГ, завдяки проведеній роботі у 2018 році бюджет власних доходів громади зріс на 2,5 млн.грн. Ці кошти безпосередньо вкладатимуться надалі у розвиток.

Додамо, що значну підтримку діяльності П’ядицької ОТГ здійснює Асоціація Міст України. Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Юрій Стефанчук зазначив, що дана громада досить вдало прожила рік і подолала усі проблеми, які були на її шляху від моменту творення і до сьогодні.

“Ми переконалися, що ця ОТГ працювала саме над тими проблемами, які впродовж минулих років замовчувались або не вирішувались. Ми знаємо, що зараз вони стараються завершити ті довгобуди, які є в громаді та мають важливе соціальне значення для неї”.

Також він наголосив, що громада за 2017 рік закумулювала 8 млн. власних надходжень. Якщо порівнювати з минулим роком, то доходи збільшились у 2 рази.
За його словами, станом на сьогодні до П’ядицької ОТГ уже хочуть приєднатись нові селищні ради. Тож зараз ведуться перемовини стосовно цього питання. Мова йде поки про два села. 

“Люди бачать позитивну роботу громади. Вона проводиться, не зважаючи на слова критики, що звучали перед її створенням”, - наголосив Юрій Стефанчук.

Зараз П’ядицька ОТГ працює у напрямку використання такого фінансового ресурсу як земля. Задіяти хочуть і землі, які знаходяться за межами громади. 

Тож на даний час АМУ виступає індикатором прозорості державного кадастру, який має передати у розпорядження громади територію, що знаходиться за межами ОТГ. Цей фінансовий ресурс стане добрим фундаментом для вирішення не тільки соціальних проблем, але й допоможе втілювати комерційні проекти. Завдяки цьому мають суттєво збільшитись надходження у бюджет ОТГ.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 694
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців