Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Жінка чоловікові подруга, а не прислуга

Закон про деокупацію вигідний владі, а не Україні – заява УКРОПу


18 Січня 2018 p.

Проект закону № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», який ухвалила Верховна Рада, вигідний передусім владі та олігархам, та аж ніяк не українському народу. Про це йдеться в офіційній заяві УКРОПу.

«Прикро, що сьогодні український парламент вкотре захистив інтереси бізнесменів при владі ціною доль українців, які воюють на сході та вболівають за Україну в Криму. Але такими рішеннями влада лише наближає початок свого кінця. Ми маємо поставити можновладців на місце, інакше втратимо країну!» – йдеться в заяві партії.

У політсилі наголосили, що в кінцевому варіанті так званого деокупаційного закону не були враховані принципові поправки, без яких документ лише погіршить ситуацію – як на сході України, так і в державі в цілому. Йдеться, приміром, про розширення повноважень президента, які можуть бути використані ним не лише для відсічі збройної агресії, а й для втручання у політичні процеси та для масових порушень прав людини.

З іншого боку, парламент позбавили можливості реагувати на свавілля глави держави. Відтак президент отримав право на одноосібне визначення районів здійснення заходів національної безпеки без оголошення воєнного стану.

«Де гарантія, що завтра такою територією не оголосять Майдан з мирними протестувальниками?» – застерегли в УКРОПі.

Крім того, у документі немає жодної згадки про необхідність визначити кримінальну відповідальність колаборантів. Також не врахована поправка про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями, яку депутати фактично узаконили.

Водночас парламент проігнорував вимогу УКРОПу передбачити однакові підходи держави до окупованих територій Донецької, Луганської областей та АР Крим і міста Севастополя. Нормами законопроекту запроваджується необхідність та обов'язок гарантувати національну безпеку лише на території ОРДЛО, так, начебто в окупованому Криму забезпечувати національну безпеку немає необхідності.

«По суті, у викладених у законопроекті нормах закладається основа майбутнього рішення про відмову від території Криму», – роз'яснили укропівці.

І головне –провладні депутати відмовилися законодавчо закріпити дипломатичні й торговельні відносини з Російською Федерацією.

«У звичний для себе спосіб провладні партії проштовхнули надважливий для країни текст без можливості ознайомитись з його фінальною версією. Тому народні обранці з УКРОПу не вважали за можливе підтримати його», – сказано в заяві партії.

18 січня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». За документ проголосували 280 депутатів.

Представники УКРОПу підтримали проект «деокупаційного» закону в першому читанні, розраховуючи на те, що при доопрацюванні він перетвориться на справжній акт волі українського народу та примусить владу виконувати свої конституційні обов’язки із захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Однак цього не сталося.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 1603
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців