Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Апетит приходить під час їжі

БФ ОЛЕКСАНДРА ШЕВЧЕНКА «НОВИЙ ІВАНО-ФРАНКІВСЬК» ПІДТРИМУЄ РЕАБІЛІТАЦІЮ УЧАСНИКІВ АТО ТА ЇХНІХ РОДИН


27 Листопада 2017 p.

На базі туристичного комплексу «Буковель» тривають соціальні програми благодійного фонду Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ». Чи не щодня курорт приймає на оздоровлення та реабілітацію сотні людей з усієї України. Безперервно працює програма підтримки учасників АТО.

 Майже півтори десятки сімей військових з дружинами та дітьми відпочивають у Яремче. Але у Буковелі вони мають можливість оздоровитись у СПА-центрах, скуштувати страви української кухні та ознайомитись з курортом. Найбільш захопливим став підйом на витягу та прогулянка до оглядового майданчика, з якого відкривається панорамний вид на Говерлу та весь Чорногірський хребет. Для родин – відпочинок у Буковелі та знайомство з курортом стало незабутньою пригодою. Така реабілітація – перший спільний проект БФ «Новий Івано-Франківськ» та БФ «Міжнародна асоціація підтримки України».

«Проект родинної реабілітації учасників АТО триває другий рік. Ми працювали у різних містах України. І врешті приїхали у Буковель. Вибір курорту був невипадковим. Зараз зима, тут просто неймовірно красиво. Вдячні благодійному фонду Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ», який нас гостинно прийняв», – каже директор БФ «Міжнародна асоціація підтримки України» Тарас Дурбак.

Створений після Майдану, фонд займається десятками різноманітних проектів: від гуманітарної допомоги до лікування українських бійців за кордоном. Всюди шукають однодумців. Це перший спільний проект двох фондів, проте, вже є домовленості про подальшу співпрацю.

«Дуже шкода, що держава не надає такої потрібної підтримки тим, хто повернувся із фронту. Адже учасники АТО отримують на війні не тільки фізичні, але й моральні травми. Наша соціальна програма реабілітації бійців – це постійний безперервний процес. І добре, що ми допомагаємо не тільки воякам, але і їхнім сім’ям. У горах, серед привітного персоналу Буковелю, ці люди знову стають єдиною родиною», – наголосив Олександр Шевченко.

Зараз у реабілітації беруть участь сім’ї із Сумщини. Усі вони вперше в Буковелі. Щодня протягом двох тижнів вони мають різноманітні тренінги, майстер-класи, екскурсії, заняття з психологами. Останні кажуть, реабілітація у горах дає неабиякий результат.

 «У нас є походи в гори. Ми піднімаємось на вершини. Але завжди підтримуємо одне одного, допомагаємо. Це дуже позитивно впливає на фізичний та емоційний стан родин», – ділиться психолог Давид Ткаченко.

 47-річний Анатолій Фатєєв із Сум до війни був будівельником. У березні 2015 добровольцем пішов на фронт. А вже за два з половиною місяці, потрапивши на ворожу міну, Анатолій втратив обидві ноги. Та чоловік навчився заново ходити і щоразу усміхається. Оптимізму йому додає і дружина, що завжди поруч.

«Ми іноді розмовляємо різними мовами. І не розуміємо одне одного. Але спільна праця над собою, та ще й з допомогою психологів, допомагає нам краще пізнати одне одного, порозумітись, зблизитись».

Дамірові Вервецю – 4. Він у військовій формі батальйону «Донбас». В такій, каже, воював його батько. Нині обоє чоловіків відпочивають у Карпатах. «Мені дуже подобається. Гори, сніг, я знайшов тут нових друзів», – каже хлопчик.

З питань програми реабілітації учасників АТО можна звертатись в Центр військової підготовки та інформації Олександра Шевченка за адресою: м. Івано-Франкіськ, Площа Міцкевича 8, 12 каб.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 391
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців