Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Мудрий не все каже, що знає, а дурень не все знає, що каже

Дієта з високим глікемічним індексом пов’язана з раком легень


29 Жовтня 2017 p.

Особи, раціон яких складається в основному з продуктів з високим глікемічним індесом, можуть мати значно вищий ризик розвитку раку легень. Ці дані були отримані згідно з новим дослідженням, результати якого були опубліковані у виданні Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.

Глікемічний індекс є мірилом кількості вуглеводів у їжі а також швидкості з якою підіймається рівень глюкози в крові, після її споживання. Зазвичай ним користуються для попередження та лікування діабету.

Продукти з високим глікемічним індексом підвищують рівень глюкози в крові значно швидше в порівнянні з продуктами, які мають середні чи низькі рівні глікемічного індексу. До продуктів з високим глікемічним індексом належить хліб, короткозерновий білий рис, диня та ананас; до продуктів з низьким рівнем глікемічного індексу можна віднести солодку картоплю, кукурудзу, боби та сочевицю.

Глікемічне навантаження є характеристикою, яка пов’язана з глікемічним індексом, та яка підраховує скільки вуглеводів міститься у конкретній порції та як швидко ця їжа підніме рівень глюкози в крові.

Згідно з результатами попереднього дослідження, високий глікемічний індекс продуктів був пов’язаний з декількома типами раку: в тому числі раком шлунка, колоректальним та раком підшлункової залози.

Проте команда науковців відзначила, що не було жодної інформації про те, як продукти з високим глікемічним індексом пов’язані з раком легень – що вони й спробували з’ясувати у цьому дослідженні.

На 49% вищий ризик розвитку раку
Дослідники проаналізували дані 1,905 пацієнтів з раком легень та 2,413 здорових людей, що складали контрольну групу.

Частина експерименту складало опитування учасників, де вони повинні були вказати свою історію здоров’я та пригадати приблизний раціон.

Команда підрахувала глікемічний індекс раціону кожного з учасників, після чого їх було розділено на рівні групи, залежно від глікемічного навантаження.

Порівнюючи групи, які мали найнижчий та найбільший показники глікемічного індексу, виявилось, що у другої групи був на 49% більший ризик розвитку раку легень, та на 92% вищий ризик розвитку сквамозної клітинної карциноми легень – що становить 25-30% випадків розвитку раку легень.

Дослідники виявили слабший зв’язок між високим глікемічним індексом та ризиком розвитку аденокарциноми – що складає приблизно 40% випадків раку легень.

Ризик раку легень залишився високим навіть для пацієнтів, які не палять
Серед учасників експерименту, які ніколи не палили (паління залишається головною причиною раку легень), ризик появи раку був вдвічі вищий у тих, хто харчувався продуктами з високим глікемічним індексом.

Дослідники так прокоментували свої результати:

«Незважаючи на те, що паління є основною причиною раку легень, існують також і інші фактори ризику. Це дослідження надало додаткові докази того, що раціон може безпосередньо або ж опосередковано впливати на рак легень.

Результати цього дослідження припускають, що попри ведення здорового способу життя, зменшення споживання їжі та напоїв з високим глікемічним індексом може значно зменшити і ризик появи раку легень.»

Поки що дослідники не можуть точно вказати на спосіб, яким раціон з високим глікемчним індексом підіймає ризик раку легень, проте вони припускають, що це може бути спричинено вищими рівнями глюкози в крові та виділення більшої кількості інсуліну, що загалом може спричинити непереносимість глюкози та інсулінову резистентність.

Вони також пояснили, що попередні дослідження пов’язали інсулінову резистентність зі змінами інсуліноподібних факторів росту в організмі, що залучені до проліферації та диференціації канцерогенних клітин.

Джерело: сайт медичного центру "Пріма МЕД"


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 332
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців