Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Ахілес ніколи не наздожене черепаху, аж поки її не наздожене

Директор Держрезерву вважає, що франківський хлібокомбінат "нагнітає ситуацію" навколо себе


7 Жовтня 2017 p.

«Закликаю керівництво Івано-Франківського комбінату хлібопродуктів не нагнітати обстановку навколо питання сплати існуючого боргу перед Держрезервом, а зосередитись на варіантах цивілізованого його вирішення. Запевняю, такі варіанти існують, і ми готові їх пропонувати». З такою заявою звернувся Голова Держрезерву України Вадим Мосійчук, коментуючи події останніх днів навколо Івано-Франківського КХП - пише прес-служба відомства.

Разом з тим, очільник Держрезерву не вбачає в діях Державної виконавчої служби порушень, адже вона діяла в рамках своїх повноважень, виконуючи рішення суду.
«Ще раз наголошую, Держрезерв не прагне знищення ціннісно-майнового комплексу підприємства, про це мова взагалі не йде. І всі заяви керівництва підприємства з цього приводу вважаю відвертою маніпуляцією. Ми навпаки хочемо вберегти підприємство від ліквідації. Але борги повертати потрібно, Держрезерв не благодійна організація, тим більше, що мова йде про мільйони гривень. Саме тому ми готові розглянути різні варіанти вирішення питання», - зауважив Вадим Мосійчук.
При цьому, голова Держрезерву звернув увагу на те, що фінансові проблеми у Івано-Франківського КХП почалися не так давно. До 2013 року, поки підприємство входило в систему держрезерву, воно працювало стабільно та мало гарні результати.
«В той час, як нині підприємства Держрезерву показують гарну динаміку, постійно покращуючи свої фінансово-економічні показники, збільшуючи свою завантаженість, виведені з системи КХП мають невтішні результати. Після того, як «Івано-Франківський КХП» вивели з підпорядкування Держрезерву, ситуація кардинально змінилася, почалися постійні проблеми, фінансово-економічні показники падали, у підприємства з‘явились кредитні зобов‘язання та борги. Тому логічно, що у будь-кого повинні виникати питання щодо ефективності управління державною власністю на даному підприємстві», - резюмував Вадим Мосійчук.
Довідково. На сьогодні Держрезервом у судовому порядку виграно справу на суму 9 млн. грн. із ДП «Івано-Франківський КХП». І ще в судах проти підприємства знаходиться позов на понад 32 млн. грн. На разі, за рішенням суду відкрито виконавче провадження, накладено арешт на майно та рахунки підприємства.
З історії питання. Ще у 2003 році з відома тодішнього керівництва комбінат самовільно використав зерно, закладене для зберігання Держрезервом — понад 7 тис тонн. При цьому, підприємство зобов’язувалося повернути самовільно використане зерно до Держрезерву відповідно до графіку, який постійно коригувався та вчасно не виконувався.
Лише через 13 років, влітку 2016-го, Держрезерв пред’явив позов на суму в понад 40 млн грн. З них: 8,45 млн — це вартість, власне, зерна, а 31,78 млн грн — штраф (8,46 млн) і пеня (23,32 млн).
16 листопада 2016 року Господарський суд Івано-Франківської області частково задовольнив позов — на 9,24 млн грн.
16 травня 2017-го ДП «Івано-Франківський КХП» подав до суду заяву про відстрочку виконання цього рішення. 11 серпня поточного року господарський суд призначив її до розгляду на 10 жовтня, а вже 22 серпня ухвалив зупинити провадження по розгляду заяви до повернення матеріалів справи до суду першої інстанції. На сьогодні справа перебуває на розгляді у Вищому суді.
4 вересня до комбінату надійшла постанова про відкриття виконавчого провадження про стягнення з підприємства 9 млн. грн.
19 вересня — накладено арешт на рахунки, що повністю заблокувало роботу підприємства, можливість виплачувати зарплати, податки, проводити господарську діяльність.
28 вересня ДП «Івано-Франківський КХП» надіслав клопотання щодо призупинення дії виконавчого провадження - повідомляє прес-служба Держрезерву.


 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 520
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців