Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш кататися — люби і саночки возити

Чи здатне лікування тестостероном вплинути на діабет?


10 Серпня 2017 p.

Чоловіки з другим типом діабету та низькими рівнями тестостерону можуть отримати значну користь від лікування рівня тестостерону, згідно з дослідженням, що було опубліковане у виданні Diabetes Care - пише сайт медичного центру "Пріма МЕД".Дослідникам вже було відомо, що низькі рівні тестостерону часто пов’язані зі зменшеною чутливістю до інсуліну. У 2004 році вони показали, що існує зв’язок між низьким рівнем тестостерону та другим типом діабету.

Шість років потому вплив тестостерону був розширений також і на надлишкову вагу. У дослідженні взяло участь більше 2,000 чоловіків, 33% яких мали другий тип діабету, низький рівень тестостерону, як і 25% чоловіків, що не мали діабету.

У 2012 році команда дослідників довідалась, що хлопчики з надлишковою вагою мають на 50% менше тестостерону чим їхні худі однолітки.

Дослідники також пов’язали ожиріння з оксидативним стресом та запаленням. Медіатори запалення здатні послаблювати чутливість до інсуліну.

Тестостерон: протизапальний та підсилюючий чутливість до інсуліну?

У цьому дослідженні команда вчених зробила припущення щодо того, що тестостерон здатен послаблювати запалення та підсилювати чутливість до інсуліну, оскільки впродовж певного часу вважали, що тестостерон зменшує кількість жирової тканини та збільшує скелетну мускулатуру.

Серед учасників було 94 чоловіки з другом типом діабету, 44 з яких мали низькі рівні тестостерону.

Перед лікуванням, ті чоловіки, що мали низький рівень тестостерону експресували значно нижчі рівні інсулін-сигнальних генів та нижчу чутливість до інсуліну.

Чоловіків з тестостероном випадковим чином розділили на дві групи, одна з яких отримувала щотижня ін’єкцію тестостерону, а інша обмежувалась ефектом плацебо. Експеримент продовжувався 24 тижні.

Тестостерон не змінив вагу тіла чоловіків, проте відбулось зменшення кількості жирової тканини на 3 кілограми, в той час як м’язова маса збільшилась на відповідну кількість.

Також спостерігалось значне підсилення чутливості до інсуліну, що проявлялось у збільшенні на 32% поглинання глюкози тканинами у відповідь на інсулін, та схожого посилення експресії головних генів, що регулюють інсуліновий сигналінг. Рівні глюкози натще також суттєво знизились: на 12 міліграмів/децилітр.

Чи може тестостерон бути метаболічним гормоном?

Дослідники кажуть, що це перші суттєві докази того, що тестостерон збільшує чутливість до інсуліну, отже відіграє роль метаболічного гормону. Лікування тестостероном покращує сексуальну функцію та збільшує силу м’язів і міцність кісток.

У майбутніх дослідженнях вчені прагнуть вивчити, як тестостерон впливає на резистентність до інсуліну та запалення у певних групах пацієнтів, наприклад у пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю чи гіпогонадизмом.

Джерело: сайт медичного центру "Пріма МЕД"


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 359
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців