Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Виховані люди повні сумнівами, а ідіоти - впевненості

Чому варто вживати журавлину?


25 Липня 2017 p.

Журавлину дуже часто використовують на День Подяки у вигляді соусу та напоїв з журавлини, а також сушеної журавлини, яку додають як до основних страв, так і до десертів - йдеться в статті на сайті медичного центру "Пріма МЕД".

Ніхто не знає напевне, чому журавлина асоціюється зі святковим столом, проте історики кажуть, що це можу бути пов’язано із корінними американцями, які використовували журавлину не тільки як їжу та лікувальний засіб, а ще й як фарбник для одягу.

Як і інші корисні продукти, журавлина знаходиться вгорі списку, через свою високу поживну цінність та антиоксидантний вміст, саме тому її відносять до супер їжі. Не зайвим буде пригадати й той факт, що половина чайної ложки журавлини містить тільки 25 калорій!

Можлива користь від вживання журавлини включає зниження ризику розвитку інфекції сечовипускної системи, попередження певних типів раку, посилення імунної системи, пониження тиску крові та інші.

Інфекції сечовипускної системи: Журавлина напевно найкращий засіб для попередження цих захворювань, особливо це стосується рекурентних інфекції. Високий рівень проантоціанідів у журавлині допомагає зменшити адгезію певних бактерій до стінок сечовипускного тракту, що в свою чергу допоможе позбутись інфекції.

Серцево-судинні захворювання: Є деякі докази того, що полі феноли у журавлині можуть знижувати ризик появи серцево-судинних захворювань за допомогою попередження накопичення тромбоцитів та зменшення тиску крові через протизапальні механізми.

Рак: Дослідження показало, що журавлина має властивість заповільнювати розвиток прогресію пухлин а також виявляє позитивний ефект проти раку простати, печінки, молочної залози та тонкого кишечника.

Зуби: Ті самі проантоціаніди у журавлині, що допомагають у попередженні інфекції сечовипускного тракту, мають також хороший вплив на здоров’я ротової порожнини, адже запобігають прикріпленню бактерій до зубів. Журавлина допомагає також у боротьбі з захворюваннями ясен.

Поживний склад журавлини.

Вітамін С – потужний природний антиоксидант, що здатний блокувати згубну дію деяких вільних радикалів, так само як і підвищувати стійкість організму проти інфекційних агентів. Раніше моряки брали з собою журавлину на борт корабля для того, щоб уникнути розвитку цинги, через високий вміст вітаміну С.

Клітковина – Згідно з даними лікарів, вживання великої кількості клітковини пов’язане зі значним зниженням ризику розвитку коронарних захворювань серця, інсульту, гіпертензії, діабету, ожиріння та певних шлунково-кишкових захворювань. Збільшена кількість клітковини в раціоні також може знижувати тиск та рівень холестерину, підвищити чутливість до інсуліну, та покращити втрату вагу в пацієнтів з ожирінням.

Вітамін Е – водорозчинний антиоксидант, що залучений до функціонування імунної системи, який може допомогти попередити або ж відкласти розвиток хронічних захворювань, пов’язаних з вільними радикалами.

Журавлина також містить вітамін К, марганець та великий масив фітонутрієнтів, речовин рослинного походження, що допомагають захистити організм від шкідливих вільних радикалів та мають протизапальні та рако-попереджуючі властивості.

Джерело: сайт медичного центру "Пріма МЕД".


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 329
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців