Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Видно птаха по пісні

Помірне вживання кави може попередити передчасну смерть


21 Липня 2017 p.

Неймовірні кількості чорного золота вливаються у наші організми щодня. Саме через це, дослідження впливу кави на організм стало популярним. Зараз нове дослідження виділило деякі цікаві позитивні ефекти від помірного вживання кави.

Згідно з деякими підрахунками, 2.25 мільярда чашок кави випивається щоденно.

Будь-що, що вживається людьми у таких кількостях потребує дослідження користі, або ж її відсутності, від того, що ми вживаємо.

Кава – це складний коктейль хімічних речовин, в тому числі й кофеїну, який зустрічається в природі. Крім цього добре дослідженого та широко вживаного стимулятора, присутні ще інші цікаві сполуки.

Кави містить більше 1,000 різноманітних складників, в тому числі й еафеоїлквінові кислоти, хлорогенні кислоти, дитерпени, феруллоїлквінові кислоти, 4-метилімідазол та р-кумарову кислоту, тощо.

Через такий різноманітний склад компонентів, деякі з яких були перелічені вище, кава має дуже широкий асортимент фізіологічних ефектів на організм людини. Корисна чи шкідлива вона для серця? Як вона впливає на роботу печінки? Чи покращує стан пацієнтів з Альцгеймером, чи її ефект протилежний? А також чи має кава вплив на хворих з діабетом?

Нове дослідження, що було опубліковане у виданні Американської Асоціації Здоров’я Серця Circulation об’єднало дані з декількох довготривалих досліджень для оцінки потенційного впливу на здоров’я протягом значного періоду часу.

В дослідженні була використана інформація про 74,890 та 93,054 жінок з двох окремих досліджень. А також про 40,557 чоловіків.

Інформація включала опитування щодо раціону, яке робилось кожні 4 роки. Дослідження тривало максимум 30 років.

Користь від вживання кави

Дослідження виявило, що люди, які вживали помірні кількості кави (менше п’яти чашок кави на день) мали нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань, неврологічних захворювань, другого типу діабету чи самогубства.

Ці результати дуже цікаві й тому, що у дослідженні використовувалась як кава з кофеїном, так і без нього. Тому деякі з цих ефектів можуть не залежати прямо від кофеїну.

Учасників також перевіряли щодо вживання алкоголю та тютюну, оскільки ці дві залежності найбільш характерні для кавоманів, в порівнянні з людьми, які її не вживають.

Автори дослідження також наголосили на тому, що дане дослідження було розроблене не для того, щоб показати прямі зв’язки між вживанням кави та захворюваннями, тому робити передчасні висновки на даному етапі не варто. Іншим недоліком даного дослідження є те, що точність відповідей учасників дослідження щодо кількості випитої кави не можна перевірити.

Попередні результати схожого дослідження були занадто мінливими щодо ефекту кави на різні захворювання, тому результати цього дослідження не можна сприймати як точний доказ, проте, бзе сумніву, вони становлять значний додаток до літератури.

Результати попереднього дослідження щодо користі кави для здоров’я

В останні роки було проведено широкий спектр експериментів щодо наслідків зловживання кавою. Результати показали, що вживання кави має позитивний вплив на другий тип діабету, хворобу Паркінсона та деякі захворювання печінки.

Проте є й інша сторона медалі: кава також може проявляти негативний вплив на тиск крові та плазмовий гомоцистеїн, обидва з яких підвищують ризик появи серце-судинних захворювань, на противагу останньому дослідженню.

Джерело: сайт медичного центру "Пріма МЕД"


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 491
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців