Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


У поганого майстра погана пила

Антимонопольний комітет відхилив скаргу дорожньої "фірми-прокладки", яку пов'язують з нардепом Солов'єм. Ремонт доріг на Прикарпатті буде продовжено


13 Липня 2017 p.


Днями Фіртка повідомила про те, що Антимонопольний Комітет прийняв рішення про відмову в задоволенні скарг "свободівської" фірми «Івано-Франківськавтодор» щодо зміни кваліфікаційних вимог до учасників тендеру на ремонт трьох доріг на Івано-Франківщині:
1) дороги Н-10 "Стрий- Мамалига" від Болехова через Калуш до Івано-Франківська,
2) дороги Н-18 "Івано-Франківськ -Тернопіль" через Тисменицю до межі з Тернопільською областю,
3) дороги Т-0906 "Івано-Франківськ-Надвірна".

ТзОВ "Шляхбуд-Лім", яке вважають наближеним до нардепа Юрія Солов'я, також подало до Антимонопольного Комітету скаргу, вимагаючи змінити кваліфікаційні вимоги (в частині підтвердження досвіду виконання ремонтів доріг за сучасними технологіями, наявності відповідної до завдань техніки та обладнання, а також кваліфікованих фахівців) до учасників тендеру щодо ремонту дороги Т-09-05 на ділянці Делятин-Раківчик, чим також зупинила на невизначений термін поточний середній ремонт вказаної дороги.

А 7 липня Антимонопольний Комітет прийняв рішення про повну відмову в задоволенні скарги ТОВ «Шляхбуд-лім».

Наразі АМКУ оприлюднив тільки резолютивну частину рішення про відмову в задоволенні скарги.

Цікаво, що фірма "Шляхбудлім" прагне виграти тендер на сотні мільйонів гривень, не маючи жодної (!) одиниці власної дорожньої чи будівельної техніки.
У штаті фірми числиться 3 дорожніх робітника, 2 машиніста, один інженер з освітою економіста, і один виконроб з освітою "технік з будівництва і експлуатації залізниць".
Такі фірми, які не мають нічого, а роботи за бюджетні кошти виконують через субпідрядників, називають "фірмами-прокладками".

Резолютивна частина рішення АМКУ про відмову в задоволенні скарги фірми "ШЛяхбуд-лім":

Фахівці та громадські активісти відмічали незадовільну якість ремонту дороги Р-24 "Татарів – Кам'янець-Подільський", 59,5 кілометра (з 178 кілометра якої, що на території Івано-Франківської області) виконувала саме фірма, наближена до нардепа Солов'я.

"Зокрема, ще в грудні 2015 року керівник Служби автодоріг в області Василь Буджак зазначив, що генпідрядник просто не розрахував свої сили. "Коли ця фірма ("Шляхбуд-Лім" - Фіртка) почала шукати субпідрядні організації, стало зрозуміло, що вкластися у об’єм коштів, передбачених проектно-кошторисною документацією неможливо, тож виникла проблема", - розповів головний дорожник області.

"Невиконані роботи - це ніщо інше, як недопрацювання генпідрядника, що взяв на себе непосильну ношу. Загалом було два варіанти – або вони продовжують ремонт, і скільки зможуть, стільки реалізовуватимуть програму. Або другий варіант – розривати угоду, оголошувати новий тендер та визначати нового переможця. Але оскільки це був вже жовтень, переможця ми б визначили у грудні. Саме тому ми вирішили все ж виконувати роботи", - повідомив дорожник.

Загалом "Шляхбуд-Лім" на дорозі Татарів-Косів не лише виконав роботи з незадовільною якістю, а ще й не спромігся освоїти виділені на 2015 та 2016 роки кошти.

Пізніші інструментальні перевірки продемонстрували незадовільну яксть ремонту дороги Р-24 "Татарів – Кам'янець-Подільський".

Разом з тим, в 2016 році слідчими Слідчого управління ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області за погодженням з Прокуратурою Івано-Франківської області було порушено кримінальне провадження з приводу того, що у 2015 році під час здійснення державних закупівель - конкурсних торгів щодо проведення ремонту тієї самої автомобільної дороги державного значення Р-24 була допущена до акцепту пропозиції ТзОВ «Шляхбудлім», яка не відповідала кваліфікаційним критеріям, зокрема вказане товариство не мало достатньої кількості кваліфікованих спеціалістів, техніки, обладнання, тобто конкурсна документація ТзОВ «Шляхбуд-Лім» не відповідала технічному завданню (що і підтвердили подальші події).

Крім цього у подальшому при виконанні робіт ТОВ «Шляхбуд-лім» були зайво включені витрати в акти форми КБ-2В щодо оплати проживання працівників ТзОВ «Шляхбуд-Лім» у сумі 101 994грн. та витрати на проїзд у сумі 135 591грн., що привело до розтрати бюджетних коштів на загальну суму 237 585 грн.

Дана кримінальна справа і надалі розслідується СУ ГУ НП в Івано-Франківській області.

До слова, нещодавно, працівниками поліції на підставі Ухвали Івано-Франківського міського суду від 26.06.2017 року в межах даної кримінальної справи щодо розтрати фірмою "Шляхбуд-Лім" державних коштів вилучались відповідні документи у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області, які стосуються і тендеру, на якому в 2015 році сумнівно переміг "Шляхбудлім".

Загалом дорога H-24 від Татарова через Верховину-Косів-Коломию-Городенку до кордону з Тернопільською областю має 178 кілометрів з яких "Шляхбудлім" повинен відремонтувати три ділянки загальною довжиною 59,5 кілометрів, решту 118,5 км будуватиме буковелівська фірма ПБС.

До слова, "Шляхбудлім" має в роботі з 2015 року три ділянки автомагістралі Р-24 (на ділянці Татарів - Тернопільська область):
--- від 20-го кілометра зі сторони Татарова до 41 кілометра (тут "Шляхбудлім" спрмігся зробити лише близько 2 кілометрів з 21);
--- від 48 до 69-го кілометра (від Криворівні до початку об'їздної дороги міста Косова);
--- від 74-го до 94-го кілометра (від об'їздної Косова, яку ремонтуватиме ПБС, до 20-го кілометра перед Коломиєю).

Всю іншу дорогу від Татарова до Тернопільської області (118 кілометрів) робитиме ПБС.

Цікаво, що "Шляхбудлім" з 2015 року свої 59,5 кілометри дороги Р-24 так і не зміг збудувати. Попри те, що проблем в фінансуванні не було, щороку підприємство не могло освоїти навіть незначні суми (що свідчить про відсутність організаціних, професійних технологічних та технічних можливостей).

Загальна сума основного договору САД з ТзОВ "Шляхбудлім" складає 105 мільйонів гривень. Також заключений додатковий договір на суму 29 мільйонів гривень. Загальна сума угод 134 мільйони гривень.

В 2015 році на ремонт дороги Р-24 було виділено 75 мільйонів, проте підрядник спромігся освоїти лише 43 мільйони гривень.
У 2016 році - виділено 93 мільйони, а робіт виконано лише на 49,5 мільйони гривень.
В 2017 році виділено залишкову суму - 40,7 мільйони. Але роботи і далі йдуть "кволо". Головним чином роботи ведуться в найбільших населених пунктах (наприклад, Верховині), а там де немає сіл (а значить і електоральних інтересів Юрія Солов"я) - жодних робіт не ведеться.
Джерело Фіртка
 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 454
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Березень
2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців