Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


На Прикарпатті інвентаризовано більше половини земель


21 Серпня 2012 p.

На сьогодні на території Івано-Франківської області інвентаризації підлягає 747,8 тис. га земель державної власності, для чого у бюджетах різних рівнів необхідно передбачити фінансування у сумі 99,8 млн.грн. Із загальної площі земель населених пунктів 426,3 тис.га проінвентаризовано 235,7 тис га (55,3%). (по Україні цей відсоток становить 65,2%).

Із земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів 612,2 тис.га проінвентаризовано 103,1 тис.га (16,8%) земель (по Україні - 76%).

Головним управлінням Держкомзему в області направленні клопотання до обласної ради, райдержадміністрацій щодо передбачення у 2012 році видатків на фінансування цільових Програм у галузі земельних відносин, зокрема на проведення зазначених робіт. Питання фінансування робіт з інвентаризації та розмежування земель у березні 2012 року виносилось на розгляд колегії облдержадміністрації, неодноразово проводились наради за участю голів місцевих рад з питання проведення інвентаризації земель та фінансування цих робіт.

За дорученням головного управління територіальними підрозділами Держкомзему на місцях направлені листи до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо забезпечення фінансування зазначених робіт.

Через засоби масової інформації проведено роз’яснювальну роботу щодо актуальності інвентаризації та розмежування земель, проведені колегії райдержадміністрацій та наради їх голів за участю голів місцевих рад щодо фінансування вище зазначених робіт.

Станом на 01.08.2012р. в місцевих бюджетах області на 2012 рік закладені видатки на роботи з інвентаризації земель та розмежування земель державної та комунальної власності в сумі – 4848,87 тис. грн., що становить 69% від потреби у рік з місцевих бюджетів.

Загалом при освоєнні задекларованих в обласному та місцевих бюджетах коштів відсоток проінвентаризованих земель в межах населених пунктів зросте на 4,4% ( до 59,7%) та земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на 2,5% (до 19,3%).

З початку 2012 року укладено 12 договорів на проведення робіт (загальний обсяг робіт - 2,6 тис. га, що становить 3,5% від запланованих Регіональною цільовою програмою у рік) на територіях Богородчанського (Похівська та Богрівська сільські ради), Тлумацького (Гавриляцька та Хотимирська сільські ради), Косівського (Тюдівська сільська рада), Тисменицького району (Стриганецька, Братківецька та Клузівська сільські ради), Рожнятівського (Небилівська, Осмолодська та Сливківська сільські ради) районів, Івано-Франківської міської ради на інвентаризацію частини м. Івано-Франківська. На сьогодні з місцевих бюджетів профінансовано 383,4 тис. грн, що становить 8% від задекларованих органами місцевого самоврядування на 2012 рік.

За кошти обласного бюджету плануються виконуватись роботи з інвентаризації земель в межах населених пунктів с. Міжгір’я і с. Богрівка Богородчанського району та с. Вільхівка Рожнятівського району. Тендер проведено.

Найбільш продуктивно проводяться роботи з інвентаризації земель на території Богородчанського, Тисменицького, Тлумацького, Рожнятівського, Косівського районів та м. Івано-Франківська.

Проаналізувавши стан фінансування органами місцевого самоврядування робіт з інвентаризації земель Головне управління зазначає, що більшість сільських, селищних, міських рад виділяють кошти, які недостатні для повного фінансування цих робіт. Субвенції, які надаються таким радам з районного бюджету розподілені таким чином, що не забезпечують покриття у повному обсязі кошторисної вартості даних робіт.

На території області розмежуванню земель державної та комунальної власності підлягає 960,3 тис. га земель державної власності. Розмежовано по області 0,16%.

Рішенням обласної ради від 21.06.2011р. № 202-7/2011 затверджено Регіональну цільову програму заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин у Івано-Франківській області до 2020 року. Відповідно до неї на заходи із розмежування земель державної та комунальної власності в бюджетах різних рівнів необхідно передбачити кошти у сумі 98,0 млн. грн.

В області виконані роботи із розмежування земель державної та комунальної власності за рахунок коштів обласного бюджету на суму 97,8 тис. грн. на площу 0,7 тис. га (розроблено два проекти землеустрою щодо розмежування в межах населених пунктів с.Мельники та с.Грушка Грушківської сільської ради Тлумацького району та за межами населених пунктів Грушківської сільської ради).

За рахунок коштів державного бюджету (99 тис. грн. на площу 0,85 тис. га) в 2011 році розроблено проекти землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності за межами та в межах населеного пункту с.Рахиня Долинського району.
За рахунок коштів місцевих бюджетів такі роботи не фінансувались.

Одночасно зазначаємо, що у Верховній раді України пройшов перше читання законопроект України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» згідно якого планується спрощена процедура розмежування земель. Перелік земель державної та комунальної власності буде складовою частиною проекту землеустрою щодо встановлення і зміни меж населеного пункту, а такий вид робіт із землеустрою як проект розмежування земель державної та комунальної власності планується відмінити. У зв’язку з цим в поточному році пріоритет надано проведенню інвентаризації земель населених пунктів.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 879
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців