Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Радіючи, що Вас носять на руках, не забудьте стежити за тим, куди Вас несуть

На базі обласної клінічної лікарні відкрили Центр рентгеноендоваскулярної діагностики та лікування


21 Квітня 2017 p.

20 квітня на базі обласної клінічної лікарні за участю депутата Верховної Ради України Володимира Шкварилюка, голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука, його заступника Ігоря Пасічняка, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Миколи Стовбана, голови комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Манолія Піцуряка, головного лікаря ОКЛ Остапа Грищука, медичного персоналу закладу та представників духовенства відбулося відкриття новоствореного Центру рентгеноендоваскулярної діагностики та лікування з рентгенопераційною, де встановлений новий сучасний операційний ангіограф.
            У Центрі також розміщена палата інтенсивної терапії на 3 ліжка, що в свою чергу дозволить лікарям цілодобово спостерігати та надавати медичну допомогу пацієнтам.
            У рентгенопераційній Центру будуть залучені до роботи хірургічні бригади з інших відділень: судинної хірургії, нейрохірургії, урології, хірургії, де організація роботи та черговість операцій буде формуватись на основі графіка та складності оперативних втручань. Спеціалісти рентген операційного центру проходили навчання в провідних медичних закладах Кракова, Варшави, Праги та міста Києва.
Вітаючи присутніх з такою знаковою подією, Олег Гончарук відзначив, що завжди приємно, коли в області відкриваються нові медичні заклади, але коли оновлюється матеріально-технічна база лікарень, то це знак того, що це можливість надавати якісні послуги в галузі медицини жителям Прикарпаття. Також посадовець назвав встановлення ангіографа першою ластівкою і точкою відліку щодо покращення оснащення у всіх лікарнях області.
Як повідомив керівник лікувального закладу Остап Грищук, вартість даного обладнання складає 20 мільйонів гривень, які було отримано департаментом охорони здоров’я як субвенція з державного бюджету. На капітальний ремонт Центру з операційною затрачено більше 1 мільйона гривень з обласного бюджету, а також закладом залучено 45 тисяч гривень спецкоштів і понад 200 тисяч гривень позабюджетних надходжень.
«Ангіограф дає змогу проводити операції як з нейрохірургії, так і з кардіології, судинної та торакальної хірургії, - відзначив головний лікар. – За рік планується провести близько 1000 всіх оперативних внутрішньо- судинних втручань та надати кардіохірургічну допомогу за потребою 400-450 пацієнтам, які не були проліковані».
За словами завідувача Центру рентгеноендоваскулярної діагностики та лікування Юрія Ткачука, це обладнання дає можливість обстежити всі судини, які є в людському організмі. Акцент робиться на коронарографію, тобто судини серця, дослідження судин головного мозку та кінцівок. Тепер лікарі зможуть виявляти на ранніх стадіях захворювання даних органів та попереджувати прогресування хвороби. Процедури за допомогою ангіографа зменшують інвалідизацію, перебіг недуги та тривалість перебування пацієнта в стаціонарі.
Також лікарі переконані, що відкриття Центру з ангіографом дозволить розширити спектр та об’єм оперативних втручань, реалізувати державну політику щодо забезпечення вчасної та високоякісної допомоги пацієнтам краю і наблизити медицину Франківщини до сучасних світових стандартів.

Слід зазначити, що основними завданнями Центру є надання допомоги населенню краю з використанням малоінвазивних методів рентгенендоваскулярних (внутрішньосудинних) втручань при гострих та хронічних патологіях за напрямками: кардіологія (ангіопластика, коронарографія артерій серця) – з метою запобігання розвитку інфаркту, буде проведено більше 200 операцій, поставлення штучного водія ритму серця близько 150 операцій; нейрохірургія (ангіографія судин головного мозку, внутрішньо судинне вимикання патологічних судинних утворень головного мозку, видалення церебральних мішкоподібних аневризм та артеріовенозних мальформацій головного мозку, стентуванні церебральних артерій) – з метою запобігання утворенню крововиливу в головний мозок чи розвитку ішемічного інсульту і таких операцій буде проведено більше 150; судинна хірургія (артеріографія, операції по ангіопластиці і стентуванню усіх переферичних судин) – з метою відновити кровопостачання органів чи систем, нижніх та верхніх кінцівок та уникнути їх ампутації, буде проведено близько 400 операцій. Також завдяки ангіографу, заплановано нові методики лікування в торакальній хірургії (селективний тромболізис) з метою підведення спеціального препарату для розчинення тромбу в легеневих артеріях, а також в гінекології, урології та інших спеціальностях.


Прес-центр ДОЗ ОДА
   


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 558
Рекомендовані статті

axabnrg 11:29, 16.5.2017

Дві територіальні громади Сумщини отримали технічну допомогу від проекту DESPRO
http://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1811&clear_cache=Y

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців