Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Й малими ділами можна заслужити милість Божу

На Рожнятівщині пройшов «Бойко-фест»


8 Серпня 2012 p.

 

1-5 серпня 2012 року на території Турківського району Львівської області відбулися 5 ювілейні всесвітні бойківські фестини. Цей традиційний міжнародний культурно-мистецький і науковий захід проводиться в межах Турківського району Львівської області один раз на п’ять років. Засновником Всесвітніх бойківських фестин є Всеукраїнське громадське товариство «Бойківщина – XXI століття».

Перебуваючи на Рожнятівщині  на відкритому обласному фестивалі «Бойко-фест», голова Всеукраїнського громадського товариства «Бойківщина – XXI століття» Петро Косакевич відмітив, що метою проведення «Бойківських фестин» є здійснення системи культурних, мистецьких, наукових і краєзнавчих заходів, спрямованих на відродження народних традицій та звичаїв бойків, популяризацію та збереження автентичного бойківського фольклору, відновлення народних ремесел та промислів.

На запрошення організаторів фестивального дійства нашому  народному аматорському вокальному родинному ансамблю «Русинка» випала честь представляти Рожнятівщину на цьому величному святі мистецтв «Відлуння бойківського краю» на Співочому полі в с.Явора Турківського району. Виконані нами два номери глядачі зустріли бурними оплесками. Зразу після концерту ми фотографувалися та спілкувалися із творчим колективом із США.

Як повідомила прес-служба Рожнятівської РДА, до проведення Бойківських фестин долучилися жителі міста Турка, сільські та селищні ради, трудові колективи. Щиро здивовані теплотою, доброзичливістю, ввічливістю жителів Турківського району. В останній день відбулося величне святкове дійство за участю аматорських та професійних колективів з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Тернопільської, Київської, Донецької, Херсонської та інших областей України, виставок-ярмарків робіт народних майстрів, наукових та літературних конференцій і конкурсів, представлення бойківської пісні, звичаїв, обрядів, презентацій місцевих громад Турківського району. До речі, серед сільських та селищних громад проведено  конкурс «Бойківська кухня».

Серед гостей фестивалю були творчі колективи із США, Канади, Великобританії, Польщі, Естонії, Білорусії, Росії, Словачини, Португалії, Австрії, Казахстану та інших країн. Всі вони пропагувати бойківську культуру й традиції, в ході свята відновлювали народні ремесла та промисли. Святкування супроводжувалося сурмами трембіт і мелодіями троїстих музик, які грали біля кожної палатки сільської громади. Численні гості та учасники фестин співали, танцювали, ярмаркували. Всім було чим зайнятись, час пролетів швидко та весело. Члени нашого сімейного колективу спілкувалися із творчими колективами Долинського, Богородчанського та Калуського районів, обговорюючи як фестиваль Рожнятівщини, так і фестиваль Турківщини. З приємністю приймали слова вдячності за організацію такого дійства у нашому районі, спостерігали масовість гостей фестивалю в Турці (за визначенням багатьох людей гостей на святі в Турці зібралось 40-50 тисяч).

В завершальний день V Ювілейних Всесвітніх Бойківських фестин голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк у звертанні до присутніх на Співочому полі подякував усім причетним до організації Бойківських фестин та побажав, щоб фестини стали щорічним святом – більш масштабним та видовищним.

“Сьогодні відгомін бойківських фестин чути аж до Києва. Ми маємо за честь бути присутніми на празнику бойків, що представлені в понад 30 країнах світу. Ви досягнули того, що бойківська громада визнана на світовому рівні, а фестиваль є всесвітнім”, – наголосив керівник області.

Оглядаючи творчі доробки бойків чан, ми радісно зустрілися на святі в Турці з талановитими нашими земляками з Рожнятова, Перегінського, які організували тут виставки-продажі своїх робіт, зокрема вироби із дерева, металу, живопису та макраме.

Ми щиро завдячуємо за можливість побувати на Всесвітньому бойківському святі голові районної державної адміністрації  Миколі Філіповичу, його заступнику Омеляну Бойчуку, головному лікарю центральної районної лікарні Олександру Монюку.

Слова подяки за моральну підтримку в підготовці до поїздки директору централізованої бібліотечної системи Марії Рибчак, працівникам відділу туризму та культури, членам своєї родини.

Особливо ми зворушені щодо порядності  в дотриманні слова, організації супроводу нашого колективу на фестиваль, голові районної громадської організації «Бойківський рух Рожнятівщини» Богдану Абраму.


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 685
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців