Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто літом спеки боїться, той зимою не має чим погріться

25- літній ювілей відсвяткував відділ недоношених дітей ОДКЛ


27 Лютого 2017 p.

Нещодавно минуло 25 років з часу створенння в обласній дитячій клінічній ліарні відділення для недоношених дітей. Воно було відкрите 01.02.1992 року, де почали виходжувати передчасно народжених діток. Колектив відділення відзначив цю віхову подію в своїй історії у тісному колі однодумців. На стінах відділення розміщені фото пацієнтів: в періоді новонародженості та через роки. Так приємно спостерігати , як ростуть діти і бачити результати праці спеціалістів відділу.
 На це свято було запрошено адміністрацію лікарні, головного лікаря Котурбаша Радислава Йосиповича , екс-завідувачів відділення Манюх Оксану Іванівну, Іщук Ярославу Дмитрівну. На жаль, вже відійшли у вічність колишні завідувачі Молодих Віктор Тихонович та Бичків Олександр Юрійович.
В теплій атмосфері за горнятком кави линули спогади. Згадалося як завозили перше обладнання благодійники з Баварського Червоного Хреста, як лікарі вчилися надавати немовлятам вентиляційну підтримку, розраховувати парентеральне живлення, забезпечувати умови виходжування цих нетерплячок. З моменту заснування відділення і до даного часу беззмінно працюють лікар педіатр-неонатолог Марчук Леся Іванівна та старша медсестра Рожнів Тетяна Михайлівна.
А потім розпочала свою роботу Українсько - Швейцарська Програма. Нове поступлення обладнання. І знову навчання, навчання, тренінги… Нарешті все ніби стає на свої місця. Зменшується смертність. В червні 1996 року на базі відділення створено виїздну неонатальну бригаду, силами якої почали транспортувати хворих немовлят з пологових відділень і будинків області в обласну дитячу лікарню.
З 01.01.1998 року в структурі відділення розгорнуто палати інтенсивної терапії для новонароджених дітей на 4 ліжка. А з 01.01.2000 року проведено реорганізацію – створено два самостійних відділення: відділення для недоношених новонароджених дітей на 30 ліжок та відділення інтенсивної терапії новонароджених дітей на 10 реанімаційних місць.
Більше виживає діток: і все з меншими вагами при народженні, і нижчим терміном гестації. Неонатологія як наука не стоїть на місці – семимильними кроками рухається вперед. З’являються нові технології в виходжуванні передчасно народжених немовляток і нам треба йти в ногу з цими вимогами. Інакше бути не може. І знову потреба в новому обладнанні, заміні відпрацьованого, створенні максимально наближених до внутрішньоутробних умов з допомогою екранування кувезів, відкритих реанімаційних систем, використання позиціонерів, гнізд.
Відділення кардинально змінилося за цей 25-річний відтинок часу. Якісним показником роботи відділення є стан дитини на момент виписки: з одуженням виписується додому до 65% дітей, з покращенням- до 48% дітей (це діти, які із-за тяжкої патології потребують продовження реабілітаційного лікування ще протягом тривалого часу).
Робота в відділенні побудована на дотриманні всіх нововведень в галузі неонатології та протоколів лікування, затверджених МОЗ України, що дає змогу ефективно надавати допомогу нашим найменшим пацієнтам та максимально уникати інвалідизації .
Лікарями відділення разом з працівниками кафедр педіатрії ІФНМУ публікуються наукові статті в періодичних виданнях, тези для науково-практичних конференцій.
Робота відділення буде удосконалюватися і надалі.
За час існування нашого відділення виходжено понад 7 тисяч пацієнтів, а це вже в загальних масштабах – цілий населений пункт.
Ми завджди раді спонсорам і меценатам відділення, бо це суттєва допомога для новонароджених у час обмеженого фінансування закладу.Велику допомогу відділенню надає Благодійний Фонд «Свічадо»: на 9,5 тис.грн. закуплено позиціонерів і екрануючих засобів та на 18,5 тис.грн. – датчиків до пульсоксиметрів. На днях мають привезти обладнання отоакустичної емісії (для скринінгового обстеження слуху немовлят) вартістю 200 тис. грн.
На святковий вогник завітав наш 24-літній вихованець Василь , який завершує навчання в Івано-Франківському національному медичному університеті, і незабаром буде лікарем.

Завідувач відділення недоношених дітей Ірина Стефанишин

Прес-центр ДОЗ ОДА


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 561
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців