Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09
ЩОДЕННИКИ СТЕПАНА ПУШИКА
З люб’язної згоди дружини Степана...
Жовтень, 1989: Пушика продовжують "звинувачувати" у націоналізмі
11/10/1989 «Прикарпатська правда» надрукувала мою обскубану репліку-відповідь Дедуріну, який мене й Товариство звинуватив у націоналізмі. Я...
2.2.2021, 12:57

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Любиш кататися — люби і катайся

Хто найбільше страждає від насильства?


12 Грудня 2016 p.

Жінки, діти, старші люди.
Тема насильства над жінками все більше привертає увагу громадськості та окремих людей. Майже кожна жінка може пригадати, що в житті вона могла стати або стала жертвою насильства. Будь-яке насильство, фізичне, сексуальне чи моральне створює суттєвий травматичний вплив як на її життя та здоров’я, так і на її ставлення до себе та оточуючих.
      Зазнавши насильства, ви втрачаєте контроль над своєю долею, віру в свої сили та можливості, перестаєте довіряти людям. Реакції на стрес , що виникають в результаті пережитого насильства, можуть суттєво змінити вашу особистість та поведінку.
      Якщо ви стали жертвою насильства – головне, зрозумійте, що з вами не сталося нічого такого, що змінило б вас. Ви залишились такою ж людиною, з тими чеснотами, якою і були до інциденту. Не дозволяйте собі відчувати провину , не повторюйте подумки фрази: «краще б я …», «якби я не…», «потрібно б..».
       Немає значення - чи ви стали випадковою жертвою насильства, чи постійно відчуваєте моральний, психологічний або фізичний вплив будь-кого з оточуючих вас людей. Вам, в першу чергу , треба усвідомити свої почуття і впоратися з негативними емоціями. Не виражені, приховані і не усвідомлені негативні емоції завдають великої шкоди вашому здоров’ю. Наприклад, подавлений , не виражений гнів сильно спазмує жовчний міхур, від чого змінюється флора в жовчному міхурі і протоках, в результаті чого з’являються хвороби жовчного міхура та печінки. Страх
І хвилювання змінюють флору у товстому кишечнику, тощо.
       Науковці довели, що у людини , яка постійно відчуває тривогу , знаходиться в стресі, знижується рівень опору до хвороб. В результаті ,вірусне захворювання або будь-який функціональний розлад стає більш імовірним. До того ж, стрес призводить до загострення хронічних захворювань, поглиблює наслідки перенесених хвороб або спадкових дефектів. Ви маєте дві можливості – звернутися до психолога або подолати стрес самостійно.
      Ви не в змозі змінити минулого, але можете змінити своє ставлення до нього.
     Чим вам допоможе психолог?
     Якщо ви відчуваєте , що знаходитесь під впливом негативних емоцій, що вам важко подолати відчуття образи, гніву, страху або якщо ви відчуваєте дискомфорт, але не можете дати собі раду і розв’язати свої внутрішні конфлікти, краще звернутися до психолога або психотерапевта. Спеціаліст володіє рядом технологій з подолання наслідків стресу.
     Не відкладайте, не чекайте, коли у вас з’явиться вільний час, він може з’явитися надто пізно.
     В кабінеті психолога ви будете мати можливість розповісти про події , які завдали вам травм, і пов’язані з ними переживання. Це допоможе знизити у вас почуття безпорадності, ізоляції та сорому.
     Ви , таким чином , встановите зв’язок вашого теперішнього стану з попереднім травматичним досвідом. Розмірковуючи вголос, будуючи логічний ланцюжок з пережитих подій, ви зможете зрозуміти, як вплинуло на вас те, що трапилось, і навіть зможете прийняти важливе для себе рішення.
   Що ви можете зробити для себе самостійно?
    Якщо у вас в даний момент немає можливості звернутися до психолога або тема розмови настільки інтимна для вас, що її взагалі ні з ким не хочеться обговорювати, ви можете в деякій мірі поліпшити свій стан самотужки.

                                   1.Вправа «Лист до себе»
   Вам краще допоможе перенесення всіх своїх хвилювань на папір. Напишіть собі листа. Довірте паперу все, що відчуваєте і думаєте. Цей спосіб має ту перевагу , що письмово мова більш коротка та логічна. В процесі змалювання у листі ситуації розуміння проблеми настає швидше, ніж у розмові. Лист можна відразу ж знищити або сховати і перечитати, коли вас знову почнуть хвилювати травматичні події. Ви згадаєте свій стан і зрозумієте, що зможете з ним впоратись, як і минулого разу.

                                  2. Вправа «Поліпшення свого стану шляхом релаксації»
    Релаксація - це довільне розслаблення м’язів. Активізуючи діяльність нервової системи релаксація регулює настрій і ступінь фізичного збудження, дозволяє ослабити або зняти викликану стресом психічну та м’язову напругу.
   Однією з найбільш доступних для самостійного виконання є вправа на розслаблення за Фредеріком Пірсом.
     Сядьте , закрийте очі, пообертайте головою: зробіть чотири обертання за годинниковою стрілкою і стільки ж проти.
      Відразу ж лягайте на спину і підніміть вгору праву ногу – від п’яти до поверхні повинно бути не менше 30 см. Тепер напружте м’язи і подумки пройдіться поглядом по всій довжині ноги від кінчиків пальців до самого стегна. Очі протягом усього сеансу краще тримати закритими. Потримайте ногу в такому положенні довго – від однієї хвилини до трьох- чотирьох – а потім опустіть її всією вагою вниз.
     Теж саме зробіть лівою ногою.
     Одразу ж підніміть вгору праву руку (кулак стиснутий, м’язи гранично напружені) потримайте її піднятою як можна довше, «погладжуючи» її подумки поглядом, після цього дайте їй впасти, важко і вільно. Теж саме проробіть і з лівою рукою.
    Подумки відключіться від лівої руки і на стелі прямо перед собою уявіть коло біля метра в діаметрі. Не поспішаючи пройдіться по ньому «внутрішнім поглядом» - чотири рази за годинниковою стрілкою, чотири проти.
    «Вимкнувши» на уявному екрані коло, «накресліть» на його місці квадрат: точнісінько так само, по чотири рази в обидва боки, обійдіть його по периметру, М’язи максимально розслаблені. Вам хочеться подрімати… Видих стає довшим. Після видиху вам приємно кілька секунд не дихати. Після тривалого видиху тепла хвиля начебто перекочується всередині вас, звільняючи від внутрішнього напруги.
                 Подумки повторюйте формулу:
     « Я можу легко відволікатись від тривожних думок переживань (пауза). Енергія відновлюється з надлишком (пауза). Мені стає все легше і легше (пауза). Я можу бути з усіма привітною, терплячою, доброю і спокійною (пауза). Я бадьора! Творчо настроєна (пауза). Я відпочила. Я відчуваю зростаючу впевненість в своїх силах і покликанні» (пауза).
       Сеанс наближається до кінця. Я буду лічити про себе від трьох до одного.
«Три»! – Сонливість проходить.
«Два»! - Я потягаюсь.
«Один»! – Я відчуваю бадьорість і повноту сил ».

                                       Поради психолога:
- жінки, не дозволяйте бути собі «просто гарною папугою у золотій клітці»;
- не дозволяйте собі «тягати» важкі сумки та валізи, ви жінка, а не верблюд;
- не дозволяйте іншим говорити образливі жарти в свою адресу, виховуйте в собі почуття самоповаги, щоб вам не казали: «Мовчи, жінко, твій день - 8 Березня»;
- зрозумійте, що жінки бувають красиві і дуже красиві, інших жінок не буває, якщо вам щось не подобається у собі , працюйте над собою і змініть себе;
- навчіться раціонально використовувати свій вільний час, відпочинок – це не тільки активний рух (гори, подорожі, музеї, виставки), це час коли ви переживаєте і осмислюєте прожите;
- зрозумійте, життя - це потік нейтральних подій, в який колір їх змалюєте, такими вони і будуть;
- у кризовій ситуації пам’ятайте, що комусь ще гірше і йому потрібна ваша допомога;
- усміхнена, відкрита жінка має більше шансів бути цікавою людям, ніж похмура особа з носовичком, мокрим від сліз;
- ніколи не втрачайте віри в те , що все буде гаразд і тоді світ навколо вас зміниться на краще;
- любіть себе завжди і всюди!

Джерело сайт Рожнятівської РДА


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 290
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців