Купити квартиру Івано-Франківськ

ПОРТРЕТ ПРОФЕСІЇ


Портрет професії: керівник військових вишколів
Сергій Демчук: громадський діяч та захисник національного бойового мистецтва. Сергій Демчук є видатною особистістю, яка впливає...
Портрет професії. Водій
«Під час зустрічей з колегами розумієш, що насправді є війна, - розповідає водій в АТ...
Портрет професії. Воєнний розвідник
7 вересня 2021 року українська воєнна розвідка відзначає 29-у річницю створення. За цей час відомство...
Комплектувальник товарів: обов’язки, плюси та мінуси професії
З розвитком гуртової та роздрібної торгівлі, а також численних інтернет-магазинів набула актуальності вакансія «комплектувальник товарів»...
Портрет професії. Дизайнер прикраc
Її прикраси носять тисячі людей в Україні, Італії, Польщі, Росії, Америці, Іспанії, Греції, Норвегії, Грузії.....
Портрет професії. Електрогазозварник 5 розряду «Івано-Франківськгаз»
Лідія Анікеєнко: «Коли ставлю шов, вогонь мене заряджає… Тому я б не змогла працювати за...
Портрет професії. Миловар
Заради нової справи вона залишила звичний побут та стабільну роботу у Франківську і перебралась до...
Портрет професії. Кондитер
Щодня у стрiчцi соціальних мереж нам трапляються фото апетитних тортiв та кексів, вiд споглядання на...
Портрет професії. Тренер з НЛП (нейро-лінгвістичного програмування)
У нашому суспільстві багато говорять про те, що НЛП – це маніпуляції. Демонізуючи НЛП, люди...
Портрет професії. Інженер з якості
У рамках відзначення міжнародного тижня інженерії та технологій продовжуємо розповідати про інженерні професії. Чи задумувалися ви...

БЛОГИ


Берладін Руслан
...
Не нарекаю...
Не нарекаю на Неё ... --- Её Все-похотливое Величество Судьбу ... Её капризы для нас всех давно...
13.4.2024, 23:49
Юридичні консультації
вул. Івана Франка, 4 Івано-Франківськ 76000 тел.0342...
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба спільно захищатимуть права вразливих категорій осіб
Координаційний центр з надання правової допомоги та Національна соціальна сервісна служба, як центральний орган виконавчої...
14.7.2023, 10:09

ОПИТУВАННЯ


Чи любите ви пампухи з ружою?
Так
Ні
Це що?

НАШІ ДРУЗІ


Хто боїться горобців, проса не сіє

За реагування військової прокуратури для дітей захисників держави створять військові дитячі садки


24 Листопада 2016 p.

Військова прокуратура Західного регіону України тримає на контролі питання соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей. Проведеним вивченням установлено неналежність стану забезпечення дітей захисників держави відомчими дошкільними навчальними закладами у місцях розташування військових формувань.

На даний час, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході України та агресією Російської Федерації, продовжується реформування та збільшення чисельності Збройних Сил України, перехід до формування військ на контрактній основі, що призводить до збільшення кількості громадян у населених пунктах, де постійно дислокуються військові частини.
До прикладу, тільки в декілька разів збільшилась кількість військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом у військових частинах наЯворівщині. І цей процес набуває свого масштабу, так як затверджено програму щодо розширення Міжнародного центру миротворчості та безпеки, створення додаткових тактичних і вогневих навчальних місць, збільшення кількості стрільбищ.
Водночас, у с. Старичі Яворівського району діють виключноодин дошкільний та загальноосвітній навчальні заклади. У кожному з них – разюча проблема їх перенавантаженості та відсутності вільних місць.
Аналогічна ситуація склалась у тому ж селі в молодших класах загальноосвітньої школи, де одразу ж функціонує 5 класів на паралелі по 30 учнів в кожному.
Здавалося б, згідно законодавства дітям військовослужбовців за місцем проживання їх сімей повинні упершу чергу надаватись місця у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах. Та як виявилося під час зустрічі з військовослужбовцями вказаних військових частин,норми ч. 4 ст. 13 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»фактично не виконуються.
«Акцентували увагу батьки-військовослужбовці не тільки на недієвість цих норм, а й на необхідність виділення додаткових рейсових автобусів за маршрутом с. Старичі – м. Новояворівськ, – зазначив військовий прокурор регіону Олег Сенюк. – Особливоу ранкові та вечірні годинидля направлення дітей до навчальних закладів Новояворівська».
З метою вирішення проблем дітей військовослужбовців Старицького гарнізону прокуратура регіону звернулась з відповідним клопотання до голови Львівської обласної державної адміністрації про розгляд вказаного питання. Зокрема, збільшення кількості громадського транспорту на маршрутах компактного проживання військовослужбовців тадислокації зазначених військових частин, яке перебуває на розгляді.
Подібні факти неналежного забезпечення дітей військовослужбовців освітніми навчальними закладами є непоодинокі.
Ще один тривожний сигнал поступив з Прикарпаття. Установлено, що будівля, в якій розташований дошкільний навчальний заклад в одному з військових містечок Надвірнянського району Івано-Франківської області, використовується не повністю та потребує капітального ремонту. Однак,вказані витрати не можуть бути проведеніНадвірнянською районною державною адміністрацією, яка опікується фінансуванням закладу, оскільки будівля перебуває на балансі Івано-Франківської КЕЧ району. Частина будівлі не опалюється, що призводить до її руйнування, а сантехніка, меблі, інше обладнання та дитячі майданчики є у незадовільному стані.
У цьому закладі навчаються 65 дітей військовослужбовців.
Окрім того, діти військовослужбовців однієї з військових частин Закарпаття, що у м. Мукачево, відвідують переповнені дитячі садки. У даному випадку норми законодавства виконуються не в повній мірі. Право цих військових на першочергове прийняття їхніх дітей до комунальних дитячих дошкільних навчальних закладів також реалізоване не в повній мірі.
З метою недопущення порушення прав дітей військовослужбовців військова прокуратура Західного регіону України клопоче щодо створення відомчих дитячих навчальних закладів у військових містечках у смт. ДелятинНадвірнянського району Івано-Франківської області, с. Старичі Яворівського району Львівської області та м. Мукачево Закарпатської області.
 


Наші канали в соц. мережах:
Переглядів: 379
Рекомендовані статті

Коментарів ще не додавалось!

Залишити коментар

Ім'я: 




Архів


Квітень
2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

РЕКЛАМА



ФОТОНОВИНИ


ФК «Карпати» нестандартно презентували нову форму та оголосили титульного спонсора – бренд «Львівське»

ВІДЕОНОВИНИ


Яку небезпеку несе генератор?
<p>
	<span style="color: rgb(15, 15, 15); font-family: Roboto, Arial, sans-serif; font-size: 14px; white-space: pre-wrap; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.05);">Часто замінниками центрального електропостачання стають генератори, а обігрівачами приміщення - газові прилади. Поряд з тим, такі речі несуть в собі ряд потенційних ризиків. Про них розповів Богдан Левицький, лікар з гігієни праці відділу досліджень фізичних та хімічних факторів ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України".</span></p>

РОЗСИЛКА НОВИН



все для підприємців, роботодавців та орендарців